Favoritlåten för tillfället

Du vill att det ska vara vi mot dom
Men vilka är dom?
Får jag fråga en personlig sak?
Vilka är vi?
 
Vill att vi ska resa oss upp
En riskgrupp, en fin familj
Som bor på denna heliga plats där allt, allting handlar om oss
Knackningar I väggen som inte går att tyda
Finns inga regler men du väljer att lyda
 
 
Årets kvinna är en motståndsman
Mycket snyggare utan framtand
Nybyggare utan framtid
Mycket tryggare I närstrid

Du tycker att jag drömmer
Jag som inte ens kan sova
Mitt sjätte sinne är ett lidande i en gåva
 
Bob Hund - Festen Är Över

En smula intressantare

Idag har jag lämnat in nycklarna och är därmed klar med min gamla lägenhet FÖR ALLTID. Hurra!

Ganska ointressant utläggning om förkylning

Bättre i förkylningen som det känns, men det kan ju vända igen. Ska till vårdcentralen imorgon och kolla för att se om det är streptokocker för säkerhets skull eftersom halsen har betett sig som förra gången som det var det. Tror att sköterskan var lite less på mig för att jag stod på mig och ville ha en tid. Om det är streptokocker vill jag ju veta det NU så att jag kan behandla och inte gå runt och vara sjuk i onödan. Inte som att jag är den som springer till vårdcentralen för minsta lilla (vid båda tidigare tillfällen som jag sökt vård har det visat sig att ja, jag hade visst streptokocker) men det kan ju omöjligen hon veta. Håller tummarna för att det är en virusinfektion dock, tycker inte om att äta antibiotika.

Fuck you

MEN DRA ÅT HELVETE

A cold wind is always better than a cold voice

Hurra, CSN har bestämt sig för att ge mig pengar för våren också. Förhoppningsvis kommer de inom en vecka, vore fint med tanke på att jag har cirka 250 pix kvar på kontot och det vore kul att typ, kunna betala hyran.
 
Min röst har gett upp totalt, jag har gått ifrån att igår morse låta som en målbrottspojke till igår kväll som en tant som kedjerökt i 50 år. Nu vettefan vad jag låter som, men jag kan konstatera att jag inte låter speciellt högt. Det kommer ut ett litet väsande, that's about it. Ska nog vara tyst fram tills måndag, så löser det sig.

Som om jag bryr mig

Dåliga grejer:
- Förkyld, huttrig och ont i halsen
- Allmänt grinig pga ouppfyllda förväntningar. Dock helt irrationellt och jag är medveten om att det mest är mina spöken som... ja, spökar. Men ändå. Störigt och jag kan inte riktigt slappna av på grund av att det alltid ligger i bakhuvudet.
- Stress. Dels relaterat till tyskakursen som jag inte fått alla böcker till, inte vet om jag kommer få gå eftersom man tydligen skulle skriva i ett uppropsforum, och som jag dessutom inte vet om jag kommer hinna med att göra. Annan stressfaktor är den gamla lägenheten. Har ju flyttat ut men den ska fortfarande städas, plus att jag måste lista ut hur jag ska lösa det med fullmakten och inlämningen av nycklarna.
- Min cykel. Står fortfarande fastfrusen utanför Universitetshuset. Har eldat på nyckel och lås som ett litet as men till ingen nytta. Gör att mina transportsträckor blir mycket drygare.
 
Bra grejer:
- HAR ÄNTLIGEN FLYTTAT. Älskar mitt nya rum och min nya dörr som nu är prydd av två Liv Strömqvist-affischer. *kramar dörren som en overly attached sengångare* Har vaknat varenda morgon och blivit glad då jag insett var jag är. Så. Jävla. Skönt. Att mitt nya rum ligger typ 2 minuters gångväg från stället där jag har föreläsningar är inte heller fy skam.
- Programmet verkar bra, första delkursen är typ om vetenskapsteori och gör förvirrad och lycklig i hjärtat. Jättenöjd med återgången till en lite mer intim undervisningssituation med 40 elever istället för 140, och koncentrationen är betydligt enklare att hålla i Ekonomikums trista men varma lokaler än Universitetshusets fina men kyliga föreläsningssalar.
- Nollningen har kört igång! Vårt lag vann femkampen. Måste hitta en utklädnad på tema krig, men det borde inte vara supermegasvårt.
- Åt lunch på asnice asiatiskt bufféställe. 80 spänn för buffé som har sushi och friterade grejer (det bästa av båda världar), inkl. dryck, inkl. glass, inkl. kaffe på maten. Helt ok. Trevligt sällskap av Lilia, Sara, Georges och Johanna. Vi satt kvar till alldeles för sent med tanke på hur mycket jag borde plugga, heh.
 
Sak som inte kan klassificeras som bra eller dålig:
- Johanna åker till Bryssel imorgon. Bra för att hon kommer ha en awesome termin och att jag med 99% trolighet kommer att hälsa på henne, dåligt för att det innebär att hon inte är här längre. Men hon kommer tillbaka till hösten så allt väl i djungeln.

Kvällen innan tenta

Har kommit in i det där lugna stadiet av tentaångest då jag tänker att "Äh, om det är något jag inte har lärt mig än så är det ändå för sent nu" och mest oroar mig för att försova mig imorgon. Måste stiga upp kl 6, igår somnade jag... kring två? Ska gå och lägga mig vid tolv i vilket fall, försöka lura min kropp att den är trött.
 
Dagens mest random tanke: Av någon anledning tänkte jag på ordet buksvåger. Finns det någon kvinnlig version? Buksvägerska vore det logiska, men tror aldrig att jag hört det användas. Kanske för att man inte pratar lika ofta om två kvinnor som legat med samma person som om två män som gjort det *djupsinnig feministisk analys*. I vilket fall ledde en tanke till en annan och jag började fundera på om det fanns något engelskt ord för fenomenet. Det kanske redan existerar, men jag försökte i vilket fall konstruera ett eget genom den lates kreativa verktyg: direktöversättning. Svåger är ju brother-in-law, men stomach-brother-in-law... det lägger sig inte direkt väl i munnen, så att säga. Jag vill istället slå ett slag för det lagom ordvitsiga brother-in-lay. Känner att det har potential.

Say your prayers

Say your prayers young man
Pack your bags and leave this island
We'll sit side by side
And watch the red sun rise

Domedag och dynamit

Om en vecka har jag förhoppningsvis flyttat merparten av mina prylar till nya rummet, och gud så skönt det ska bli. Nu i veckan har jag övervägt att helt enkelt ta madrassen och mina viktigaste prylar på bussen och börja bo där redan nu, men jag kom fram till att det kändes lite för stressigt att göra i samband med tentaplugget och att det kan bli problematiskt att ha mina grejer spridda över stan.
 
Ibland skapar jag problem där inga finns. Min hjärna har en tendens att hoppa direkt till domedagsscenariot vid minsta lilla oro. Måste bli bättre om att påminna mig själv om att andas, chilla och bara se vad som händer. När det kommer till kritan är det ju jävligt bra, faktiskt. (Förutom min lilla boendesituation, men den löser sig ju snart.)
 
Kollade på Napoleon Dynamite ikväll, har nog inte sett den sen 2010. Hade glömt bort väldigt mycket av handlingen, kom i princip bara ihåg "Vote for Pedro"-grejen, så det var i princip som att se en ny film.

Nedräkning

6 dagar till min tenta.
8 dagar till jag kan börja flytta till det nya rummet.
10 dagar till jag börjar på Samhällsvetarprogrammet.
13 dagar till Johanna åker till Bryssel i fem månader.
21 dagar till kontraktet på nuvarande lägenheten är avslutat och jag aldrig behöver vistas i den igen.
28 dagar.

Frysta lås och nya rum

Hatar lite på kylan just nu. Vad är det för poäng med en köldknäpp i Januari egentligen? Julen är över, då kan vi lika gärna strunta i snön. Största anledningen att jag är bitter är att jag cyklade till föreläsningen imorse, men när jag sedan skulle åka hem så har låshelvetet frusit, och går inte upp hur mycket jag än trilskar och andas varmt på lås och nyckel. Tog till och med till så desperata metoder som att försöka hälla det överblivna varma kaffet jag hade i termosen över låset, för att se om det kunde få isen att smälta. Funkade inte, utan resulterade endast i att jag stod där och hällde kaffe över en cykel, som en annan idiot. Ska återvända imorgon (förhoppningsvis är den fortfarande där) med en tändare så ska vi se om lite eldande på lås eller nyckel kan hjälpa, eller om jag får vänta till våren kommer.
 
Promenerade förbi det nya rummet igen, och denna gång hade jag sinnesnärvaro nog att ta bilder. Beskåda undret!
 
 
Kök! Någon hade en flaska club mate i kylskåpet, så jag känner rent instinktivt att det inte kan vara en fruktansvärd person.
 
 
Mitt rum!
 
 
Inbyggda garderober med gott om förvaringsutrymme, ha-le-lu-ja.
 
 
Utsikten från mitt fönster. Inte så pjåkigt!
 

Snart

Jag vill ha en dörr jag vill ha en dörr snart har jag en dörr. Hnnngggghhhh. Bara en veckas tentaångest först, sen jävlar ska det flyttas. Ska springa och kolla på en säng imorgon också!

Färdig!

PM klart, wohoooo! Hade pluggstuga med Johanna idag, vilket var en bra idé då jag 1. kom upp i tid, 2. hade någon att bolla idéer med, och 3. var tvungen att vara produktiv så att jag inte skulle skämmas. Jag tror på skam som motivation! Skönt att vara klar med den grejen, då kan jag slappna av för ikväll och sedan låta tentaångesten ta vid imorgon...

Too many dicks on the dance floor

Dricker te, försöker skriva PM, googlar irlands abortlag och lyssnar på Flight of the Conchords. Intressant kombo.

Prokrastinering och nostalgi

250 ord nere, 750 kvar! Som mest i alla fall, det stod ju klart och tydligt MAX 1000, så då antar jag att runt 900 vore helt acceptabelt. Även om det som alltid är motigt att skriva (därav prokrastinationsbloggandet) känns det också rätt kul, nu när jag har en frågeställning formulerad och dessutom finner ämnet intressant. Är väldigt nöjd över att jag hittade ett tillfälle under kursen att smyga in med ett feministiskt perspektiv, genusnostalgin är på hög nivå. Jag vill verkligen försöka få in det perspektivet mer i det jag skriver i fortsättningen.

Reflektor

Första gången jag lyssnade igenom senaste Arcade Fire-plattan kan jag inte påstå att jag blev överdrivet imponerad, men skam den som ger sig. Måste säga att den vinner med tiden, nu har jag nog lyssnat igenom den i princip dagligen i en veckas tid. Känns som ett bättre sammanhållet album där ingen låt egentligen sticker ut från mängden speciellt mycket, vilket låter tråkigt (och kanske är anledningen till att det tog ett tag att fasta för skivan) men förmodligen är det där albumets styrka ligger. Avnjuts bäst i ett svep, gärna på hög volym också.

Första dagen på det nya året

2013 firades ut med nyårsgasque på Kalmar, det var väldigt mysigt. Efter att det nya året börjat gav vi oss av till Uplands där vi dansade tills fötterna var ömma och gick hem någon gång strax efter 3. Idag har jag inte åstadkommit mycket vettigt, käkat pizza och kollat på Ironman 2. Känner mig som ett litet kolli. Imorgon ska jag eventuellt åka och hämta ut nycklarna till mitt nya rum (hurra!) och sen jobba på kvällen. Bör kanske börja få lite panik av hur lite av litteraturen jag läst, men det löser sig. Än så länge diggar jag 2014 ganska hårt.

RSS 2.0