Det är frågan

I måndags hade vi rave på skolan.
Igår åkte vi till Gnarp.
Undra vad som händer idag?

Pretty Vacant

Mitt hår luktar fortfarande lite rök.

Enligt mitt kontoutdrag är jag mycket ond, mitt tillgängliga belopp var lika med "the number of the beast", så att säga.

Sex Pistols var aldrig speciellt bra, men det är lugnt, för det är inte punk att vara bra.

Sex Pistols - Pretty Vacant

But now it's found

Söndag. Svårt att få något vettigt gjort. MEN, efter middagen då jävlar ska jag sätta igång och få klar den där subkultur-uppgiften.
Also, usch för när bra musik får en att komma ihåg jobbiga saker. Nåja, nu när jag ändå har fått en viss distans till det hela så satsar jag på att lyssna på tills jag inte associerar muciken till något speciellt. Det går sådär, men jag sitter inte och grinar så det måste visa på framsteg, right?

Det var förresten ett sophus som det brann i. Skönt.

Snart. Ska jag. Göra. Något vettigt.
Men jag har i alla fall sett ett avsnitt av Six Feet Under och ett av Skins.
Det är rätt vettigt.

STORT HAT PÅ DEN DÄR JÄVLA HALEBOP-REKLAMEN. Jag är inte dum, jag förstår att Spotify Free måste ha reklam för att det hela sa gå runt, och det är egentligen ingetsom stör mig nämnvärt. Men när ett reklaminslag som är SÅ HÄR störigt kommer hela jävla tiden blir jag lite lack.

(Mika + Imogen Heap = good shit)
Mika - By The Time

Levande ljus är farliga grejor

Ja, jag oroar mig alldeles för mycket. Helt i onödan också, det visade sig att det bara var en gravt rubbad dygnsrytm som spökade. Herregud så kryptisk man kan vara!

In other news...
... läser jag för närvarande Udda av Sara Lövestam, kvinnan med den här bloggen. Älskar hennes sätt att berätta och att skriva, både i boken och bloggen. Rekommenderas! (Och vill någon låna boken så äre bara att säga till. Annars kommer jag förmodligen pracka på den på någon lagom viljesvag person i min närhet, moahaha!)
... är det jävligt halt ute, underkylt regn är inte att leka med. Det tog asigt lång tid att gå från busshållplatsen hem till mig. Hoppas att det går över (alternativt blir ordentligt sandat) tills på måndag, annars är det tveksamt om jag tar mig till skolan.
... har det brunnit i Nacksta. Eller vad vet jag, det är fullt möjligt att det brinner fortfarande. Earth Hour gone wrong, möjligen? Såg inte riktigt hur illa det var från min plats på bussen, men det såg inte bra ut.

Till sist, en låt av Imogen Heap. Fin. Lyssna gärna.
Imogen Heap - Wait It Out

Lägg ner

Jag hatar att min självkänsla är så pass uppfuckad att jag blir ett nervöst vrak av bagateller osm ett enda litet obesvarat sms, eller att någon lyser grön men inte svarar. Tack så jävla mycket för den.

Håll käften lilla monster där bak i bussen, det du säger är inte sant. Egentligen vet jag det, men ändå lyssnar jag.
Fan. Det här är inte roligt.


Nostalgi

Gillar att jag har återupptäckt en massa musik som jag lyssnade på när jag var typ 14. Maroon 5, R.E.M, Tori Amos. Måste säga att mitt fjortonåriga jag hade rätt bra musiksmak.

R.E.M - At My Most Beautiful


Nightswimming

No Tears For Queers. Snart.
Förhoppningsvis har ryggskottet som satte stopp för skolföreställningen tidigare idag gått över. Om inte så är det synd om alla som har tänkt se den ikväll, jag har åtminstone redan sett den en gång.

The first of the gang to die

Getting angry doesn't solve anything...

Jaha, då har man anmält sig till kurser i Sociologi och Mediekunskap på MIUN då, så har man någon sysselsättning ifall de andra planerna för hösten skulle skita sig.

...

Älskar att mamma fortfaande uppmanar mig att se mig för när jag går över vägen.

Dina steg leder dig hem, men du går hem själv

Supermycketmegastort tack till alla som deltog i min, Karin och Jessicas Stödgala för Amnesty igår på Pipeline. Hela grejen blev så sjukt mycket bättre än vi hade kunnat föreställa oss, det känns skumt att tänka på att det faktiskt var vi (om än med mycket hjälp från en massa andra människor också) som fick det att hända. Tack!


Nej doktorn jag kan inte se skillnaden på idioti och romantik men jag kan skilja på svin och dom som bryr sig om hur jag mår, och som hellre slänger alla pärlor dom har framför att svika mig för en ynka pinal, och som stannar kvar när jag är svag.

[ingenting] - Led Mig Hem

Good Way of Life

Fan vad bra allt har blivit, det känns som att hela livet liksom har löst sig lite. Plötsligt händer det!

Idag har jag varit med på lokalradio, det ni! Faktiskt riktigt kul att de har valt att uppmärksamma vårt lilla projekt. På lördag är det dags och gud vad nervös jag blir när jag tänker på det. Särskilt eftersom att jag åker iväg imorgon och inte har någon kontroll på vad som händer då. Men mest känns det faktiskt roligt, även om det kommer vara väldigt skönt när hela grejen är över.

Nej, jag tycker vi tar och firar med en (helt orelaterad) låt:

White Lies - Farewell to the Fairground

Dagen som idag är en... blåsig dag

Idag har jag:

- Haft en redovisning om mångfald och diskriminering (mångfald = bra, diskriminering = dåligt)
- Tapetserat valda delar av Sundsvall och dess läroverk med 100 affischer som gör reklam för vår Stödgala för Amnesty.
- Blivit arg över att någon jävla idiot fick för sig att det var okej att affischera ÖVER afficherna vi satte upp på navet. (Det var INTE OK. Man affischerar fan inte över afficher för arrangemang som inte varit än.)
- Rivit ner den jävla idiotens affischer och slängt dem i papperskorgen. (They had it coming. Förresten var jag snäll, de fick behålla den enda affichen som inte täckte någon av våra.)
- Haft en fin diskussion med min mor, om genus och jämlikhet och sånt. På senare tid har jag börjat förstå var mitt intresse för sådana saker kommer ifrån (och inte är det från far min).
- Repat teater, nu känns det som att dansen sitter någorlunda, och jag börjar kunna de flesta av mina repliker ganska bra även fast jag tvekar att släppa manus in i det sista. Det är bara en månad kvar till premiär nu, det börjar dra ihop sig.


Blagoblag

Leker duktig_tjej_91 och har skrivit klart ARL-grejen (eller tja, så när som, det enda som är kvar är väl att skriva om det till stödord). Jag har tänkt på en sak, varför är förkortningen ARL när kursen heter Arbetmiljö och Säkerhet? MAKES NO SENSE.

Nu ska jag spela Sims.

Kent

Jag har aldrig lyssnat speciellt mycket på Kent, de är liksom helt ok men jag har aldrig sett storheten i det hela. Det gör jag inte nu heller, men jag har däremot upptäckt att de har gjort en del musik på engelska (vilket jag redan visste någonstans i bakhuvudet, men inte hade lagt någon större vikt vid) och till min förvåning föredrar jag faktiskt i många fall de engelskspråkiga versionerna framför de svenska. Texterna på engelska känns lite mindre pretentiösa och Joakim Bergs röst låter inte lika dryg, vilket gör det hela mer lättlyssnat.
Eller så är jag skadad av vårt samhälles anglosaxifiering, inte vet jag.

Röd är dock ett bra album.


Sånt som gör mig lite glad i hjärtat





























Idén är totalsnodd från Karinina. När jag såg hennes bilder blev jag liksom tvungen att kolla igenom mina egna och så hittade jag naturligtvis en del guldkorn.


Back from the Scales

When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars


Gud vad jag vill se Hair! Och en massa andra musikalfilmer för den delen, kanske borde dra ihop en filmkväll... det var ju ett tag sen sist, så det vore ju skojigt (på sistone kanske det snarare har handlat om "filmkvällar", har har).

Anyway, nu är jag tillbaka från fjällen (vilket ni kanske kan gissa eftersom det är svårt att uppdatera sin blagoblag utan internettillgång), där jag har haft det mycket trevligt i sällskap med släkt och nästan-släkt. Det kändes jävligt klockrent att avsluta tre dagar av utförsåkande med klassisk massage på spa och fondue-middag på Vemdalsskalet. Himlen på jorden, typ.

Klassiker

Klassikern idag. Vi hade nog roligast åt oss själva, de som kollade på tänkte troligtvis något i stil med "WHAT IS THIS I CAN'T EVEN".

Nog för att längdskidsåkning inte är min favoritaktivitet, men ska man nödvändigtvis göra det så ska det vara på en dag som denna. Inte ett moln på himmelen, solen skiner och luften är sådär härligt kall och krispig. Det får mig att längta till fjällen (som jag åker till på söndag, halleluja) och slalom. Slalom är väldigt smart när man tänker på det, man har kapat bort allt det som är jobbigt med längdskidor (uppförsbackarna), behållt det som är roligt (nerförsbackarna) och skapat skidor som är enklare att åka på. What's not to like?


DIRRRTY

I'm a naughty, naugthy girl.

RSS 2.0