Vi delar ett problem, vi delar ett system

Har haft en fin dag/kväll/natt. Hade ett seminarium vid ett vilket inte var alltför ansträngande, och sedan bar det av till Folkets Bio för att kolla på Den Nakna Mannen. Filmen bestod enbart av finska män som bastade och talade om livet, den var både intressant och rörande. Biolokalen var dessutom sjukt mysig, det påminde lite om Pipeline direkt när man kom in, med affischer på väggarna och sådant. Allt kändes väldigt hemmagjort och opolerat, ganska långt från SF Filmstaden om man säger så... En av de grejer som jag verkligen gillar med Umeå är DIY-andan och den spontana kreativiteten som finns här, bara grejen att det finns en liten biograf som visar smala utländska filmer mitt i ett helt vanligt villaområde får mig att bli lite lycklig i hjärtat.

Resten av kvällen utlöpte också på ett trevligt sätt, även om middagen inte riktigt blev så bra som planerat (på grund av att jag glömt fråga om eventuella matallergier och bara antog att alla är normala människor som kan äta tomater) så blev den i alla fall av. Och det är ju trevligt det!

Glesbygd'n - Parasita

HORLURAR

GILLAR ATT MINA HÖRLURAR HAR FÅTT FÖR SIG ATT DÖ. SKITKUL, VERKLIGEN.

De tycker att det är en bra idé att bara spela ljud ur ena luren såvida en inte har sladden i exakt rätt vinkel, vilket leder till en något stel hållning för min del i ett försök att bibehålla denna vinkel. Det känns som att jag borde investera i ett par nya innan jag får nackspärr eller något annat otrevligt.

(En ljusglimt i I-landseländet var dock tillfället att skapa den oerhört fyndiga rubriken. Nöjd.)

Annars så... är det kallt här. Och jag ser nervöst fram emot morgondagen. Har ett seminarium om Det Mest Förbjudna av Kerstin Thorvall fast det är nog det som jag är minst nervös över egentligen. Det jag är mest nervös över är en hemlis. Hihihi. (Eller egentligen är det väl inte det, men vissa saker vågar en inte säga för högt av rädsla att Någonting Hemskt ska hända och bara sabba hela skiten. Och en blogg, även om det inte är så många som läser, känns definitivt för offentligt.)

Damnit

Ratatat spelar i Stockholm den 7:e november. Varför ska jag alltid börja lyssna in mig på grejer så olägligt?

Dagens bästa idé



Puh

Om det är något hushållsarbete som jag verkligen ogillar så är det att stryka kläder. Fy farao vad tråkigt det är. Jag tvättade typ i onsdags och har ännu inte orkat ta itu med strykandet, men nu hade jag tänkt att skärpa mig och göra skiten. Tar lite bra musik till min hjälp, det kanske gör det lite lättare? Vi får se.

Ratatat - Drugs

Schmexy



"That's some hot stuff right there!"

Wild Child och Pigwink på nya äventyr

När man tror att "Nej men nu kan det väl ändå inte bli bättre?" så är det inte nödvändigtvis sant. Umeå har gång på gång överbevisat mig i den frågan. Det känns som att någon slags recap av helgen är på sin plats, så att eh jag får väl försöka sno ihop en sådan då.

I fredags drog jag och Karin och fikade på Pilgatans Bokcafé, vilket var både billigt (det finns tydligen billiga caféer i Umeå också, tänka sig!) och gott. Sedan drog vi runt ett tag på stan tills vi råkade stöta på Micke och Mickan, och joinade dem inne på Schmäck. Planen var att vi därefter skulle dra hem till mig för middag och Mulholland Drive, men när vi fick ett sms av kanadensiskan på andra våningen i Karins hus så bestämde vi oss för att dra till Mariehem istället. Vi lagade middag och den blev episk (Karin påstår att hon inte kan laga mat men maken till lögn får man leta efter). Stekt lax med creme fraiche med smak av timjan, karljohan och citron, ugnsgrillade rödbetor, smörslungad spenat och en sallad med tomat, basilika och mozzarella. Episkt!

Efter denna gudavärdiga måltid drog vi oss ned till andra våningens kök och hängde med folket där. Planen hade varit att inte gå ut, men det blev så att vi drog till e-puben (ekonomiarnas uteställe, haha) ändå, vilket kändes lite lustigt med tanke på att de flesta av oss inte riktigt var klädda för krogen. Dessutom hade de "Wall Street"-tema den kvällen, så mina jeans och min långärmade tröja kände sig lite malplacerad (fast jag var å andra sidan inte värst, en av de vi kom dit med hade på sig en hemmagjord batiktröja i alla regnbågens färger). E-puben var väl inte värsta toppenstället (och vad var upp med att folk gjorde sönder glas överallt?) men i trevligt sällskap funkade det fint.

(Måste bara flika in att jag och Karin är fantastiska. FANTASTISKA. Och vår förmåga att säga samma sak, tänka samma sak och göra samma sak är både asrolig och lite läskig. Men mest fantastisk.)

Lördagen bjöd också på mer äventyr än vad vi till en början trodde att den skulle. Kvällen började med grillning och lite kubb (väldigt lite, det var kallt), sedan gick vi in och spelade Geni och förtärde diverse drycker. Vi gick ut till NH, men sedan gick vi tillbaka och åt rester eftersom delar av sällskapet inte hade med sig sina leg. Sedan drog jag och Karin hem till henne i Mariehem (min mjölk stod i hennes kyl och jag behövde hämta den) för att dricka te och fnissa i hennes kök. När jag sedan skulle hem och vi stod och väntade på hissen öppnar en fransman dörren till korridoren mittemot och frågar om vi vill komma in och äta lite traditionell svensk mat, så vi hängde där med honom och två andra bytisar en stund. Så när jag väl kom hem var väl klockan typ fem, halv sex.

Nu låter jag som en blandning av en målbrottspojke och en kedjerökande 50 år gammal tant, men det får man på en söndag. Nu är jag fikasugen, tycker att Wild Child och Idaho kan komma igång så vi kommer iväg till Skogis någon gång. Har för övrigt upptäckt trevlig musik:

Ratatat - Kennedy

Hals

Min hals är en liten hora. Nej. En STOR hora. (Rätt ska vara rätt.)

Skulle ha jobbat ikväll. Gjorde det ett tag också, men stämplade ut efter en timme och 45 minuter eftersom min hals typ var död och mitt headset krånglade. kändes inte speciellt värt att jag skulle sitta där och hosta på alla andra då.

Baesj.

Vardagslyx

Har unnat mig yogi-te, brie (från euroshopper, men ändå) och digestivekex (som är ekologiska, kanska kompenserar lite för brien) som lite vardagslyx så här på en torsdag. Snart ska jag åka iväg och jobba, men för en gångs skull ska jag ta bussen istället för att cykla. Bara idén att prata i telefon i fem timmar känns som en tillräcklig utmaning för min röst, utan att jag ska behöva flåsa en massa på vägen dit och tillbaka också.

Life is good

Idag är en bra dag.

Eta Carinae - Graça Maior

Portugisiska är ett fett språk. Höll på att skriva "brasilianska" eftersom bandet är brasilianskt, men sedan kom jag på att "oh, right, de pratar portugisiska där". Så kan det gå när man är trött. Men jag är inte speciellt trött. Jag är alldeles för otrött. Hihihihihihi. Ska försöka använda lite av den otröttheten till att läsa lite av det vi ska ha läst i Språk & Kön tills imorgon. Tyckte att vi fick lite snålt med lästid på oss, men men.

Ska försöka jobba imorgon, halsen känns inte speciellt bra (har gått in i en hostande fas nu) men vi får se hur det går.

(Och bara för att jag är så glad så får ni två länkar i dagens inlägg. Oh happy day!)

Jónsi - Animal Arithmetic

Riding bikes, making out
Elephants run you down

You and I run away, blushing cheeks

Howling wolves, colourful fireworks

Every time, everyone, everything's full of life

Everyday, everywhere, people are so alive


Nom

Sitter med en kopp te och kakor. Satsar på ett det är em bra förkylningskur.
Jag har faktiskt mått betydligt bättre idag än vad jag trodde att jag skulle göra när jag igår kväll gick till sängs huttrande och hostande. Halsen känns ganska öm, men jag har införskaffat lite halsknark så det känns lite bättre i alla fall.

Något annat som gör att allt känns lite bättre är att jag hittade Eta Carinae på Spotify idag också. Brasiliansk rymdrock i mitt <3 alltså.

Eta Carinae - Puta

(Älskar låtnamnet också)

Trainwreck

3OH!3 - COLORADOSUNRISE

I'm a shade to pale for handsome and have habits I can't shake
And if you try to take that from me well I wouldn't be the same


Det är nu jag borde skriva något argt om valet. Men jag orkar inte. Usch för SD.

VIKTIG DETALJ JAG GLÖMDE

Igår åkte vi buss med reggaebusschauffören. Han spelade reggae i bussen. Jag blev lycklig.

Al Brown - Ain't No Love In The Heart Of The City

Det snurrar i min skalle

Är så trött att jag känner mig full. Det är kanske inte helt hälsosamt, men sjukt värt.

Igår kom Jessica hit, jag och Karin mötte upp henne på Mekka där vi fikade (de hade en sinnessjukt god chokladkaka och bitarna var STORA) och satt i Hogwartsstolar. Sedan sprang jag iväg och jobbade i fyra timmar, vilket gick sjukt bra. Vid åtta började jag cykla mot Mariehem, uppförsbacken var elak. Hann precis fixa klart mig på Karins toalett innan förfesten på andra våningen skulle flytta vidare till Ålidhem.

Det var en massa utbytesstudenter som hade fest i sin korridor (känner att det finns ett genomgående mönster här...) och jag drack vin ur en mugg. Juste! Hade inte ätit något sedan chokladkakan vid tretiden, vilket kanske var lagom smart såhär i efterhand. Hungern morgonen efter var total, men jag fick soppa till frukost och den var god. Har inget riktigt koncept om tiden, men jag sov nog inte speciellt mycket den natten, och därav min nuvarande trötthet.

Ikväll var det partaj på våningen under Karin, och för en gångs skull var det en fest med kanske 50/50 svenskar och utbytesstudenter på. Allas vår favoritfransman (host, harkel, hum) var den första jag såg när jag kom in i köket, men som tur var så var han inte den enda personen där. Så även denna kväll avlöpte på ett trevligt sätt. Nu ska jag sova.

Familjen - Det Snurrar I Min Skalle

Kom ge mig kyss, kom ge mig krig

Har pratat i telefon i mer än en timme med fina vännen långt borta. Framtidsplaner, fest, jobb, relationer och lite annat smått och gott. Jag blev lite lycklig i själen. Och snart ser vi varandra igen i Sundsvall.

Hihi.

En annan SJUKT BRA grej är att Jessica kommer upp hit idag! Den här helgen kommer att bli en bra en.
Enda nackdelen är väl att jag måste jobba ikväll, men vafan, fyra timmar går snabbt och i och med att det bara är till kl 20.00 hinner jag gott och väl umgås med girlzzzen efteråt.

Hihihihihi.

Kristian Anttila - Åtminstone musik

Porcelain clouds in the night sky

It doesn't matter where we are going as long as we feel alright
So don't you worry

Imorgon

Då kommer Jessica! Det gillas.
Snart bär det av till jobbet.

(Hej ovärt blogginlägg. Vi slänger in en liten länk så blir det bättre.)

Muse - Supermassive Black Hole

Regnig dag

The knife twists at the thought that I should fall short of the mark.

Har på mig min Arctic Monkeys-tröja (Way Out West-varianten) och lyssnar på 505.

Älskar Favourite Worts Nightmare. Och jag dör lite varje gång de kommer till "But I crumble completely when you cry".

Umeå har varit ett regnhelvete idag, men jag och Karin trotsade vädergudarna och gav oss ut på våra cyklar mot Ersboda (som är ett ställe utanför stan där det finns massa affärer, för er som inte är så insatta i Umeås geografi). Huruvida detta var en bra idé eller inte låter jag vara osagt, men vi gjorde det i alla fall. Jag köpte cykellyse på Biltema, schampoo och nagellacksborttagning på Rusta och sedan var det dags för den stora attraktionen: Myrorna.

Måste säga att butiken hade ett rätt bra utbud, dock var de i mitt tycke lite dyra på klädfronten. Man handlar ju trots allt på second hand för att det är billigt, eller så är jag helt enkelt inte hipster nog att se vad poängen annars skulle vara. Lite handlat blev det dock, jag köpte två koftor, ett par vantar, en rund form och en liten grön kastrull som jag blev kär i (kitsch i mitt hjärta, och nu även mitt kök). Den ska jag koka gröt i imorgon, hihi!

Sedan lagade vi spenatsoppa hos Karin och tjockade i oss te och choklad. (Förlåt att jag leechar gumman, du har min eviga tacksamhet och full rätt till att kräva kakor och andra tjänster närhelst du önskar!)

Cookies!

Kakorna blev goda ♥

Idag har jag haft mitt första riktiga seminarium på universitetsnivå, det kändes som att det gick bra. Gillar att det inte finns samma betygshets som på gymnasiet, här känns det som att huvudsaken är att man inte blir underkänd.

Ikväll var jag och Karin och delade ut flygblad i brevlådor på Ålidhem (eller Riversufferhome, om man så vill) med ett gäng människor från VSF. Sedan gick vi i samlad tropp och käkade pizza på pizzerian i Ålidhems centrum (gratis mat, gillar't).

Planerar för ögonblicket en liten second hand-turné för imorgon. I det avseendet saknar jag faktiskt Sundsvall, har ännu inte hittat något bra substitut för Återkommande Mode. Det lär nog bli ett besök där när jag kommer hem till stan.

Oasis - Don't Look Back In Anger

Kakor

Bakar kakor, de ser oroväckande platta ut... kanske borde ha nöjt mig med ett ägg? Aja, smeten var god i alla fall, så än finns det hopp!

Danger

Försöker förbereda mig för seminariet imorgon. Ugh. Chrystal Castles hjälper, man känner sig mer effektiv när man sitter och skriver till hetsig elektronisk musik. Som en liten maskin.

Chrystal Castles - Empathy

Zooey

Älskar Zooey Deschanel för att:

1. Hon heter Zooey Deschanel. Hur kan man inte älska någon med ett sådant namn?

2. Hon är toksnygg, på ett sätt som nästan inte finns längre.

3. Förutom att vara skådespelerska (Liftarens guide till Galaxen, 500 Days of Summer osv.) så är hon dessutom musikalisk.

She & Him, hennes projekt med M Ward har gjort en fin liten cover på en Smiths-låt:

She & Him - Please, Please, Please, Let Me Get What I Want



Paltkoma

Wooh, har gjort och ätit vegetarisk palt med mina lägenhetskamrater och en del av deras vänner, det tog fetlång tid men det var värt det för gott blev det. Vi käkade och diskuterade definitionerna "hälla" och "skaka" samt när de båda tillvägagångssätten var mer eller mindre lämpliga, och andra världsproblem såsom den ökade industrialiseringen inom det svenska jordbruket och villkor för arbetare på bananodlingar. Gillar också att jag var den norrländskaste medlemmen i sällskapet, känns inte som att det är allt för ofta det händer här uppe. (Sundsvall är ju knappt ens Norrland egentligen!)

Enahanda, höhö

Målar naglarna och sitter därför och skriver med bara en hand. Det går bra, om än lite långsammare än vanligt. Jobbigast var att logga in, det är inte helt lätt att göra ett @ med ett enhandsgrepp men det går (obviously).

Gårdagskvällen var trevlig, chillade med Karinina i Mariehem, bakade "nyttig" chokladkaka (som blev supergod), drack öl och tittade på film tills klockan var sent på natten och jag skulle cykla hem i mörkret. Just ja, på vägen till Karin lyckades jag cykla ned i diket! Det uppstod en trafiksituation då det var lite folk framför mig på vägen och jag trodde att jag kunde cykla förbi men det kunde jag inte. Dock hade jag saktat ned rejält så jag gjorde inte illa något annat än lyset på min cykel, som ändå var kackigt så det var ingen större förlust.

Nu ska jag måla naglarna på den andra handen, och sedan värma lite av gårdagens soppa och ta den samt en leverpastejsmacka (<3) till lunch!

Soft

Trött tjej säger hej. Somnade vid fem-tiden (varför?), vaknade vid tolv. Känner mig väldigt seg fast på ett ganksa skönt sätt. Chill. Försöker uppamma energi nog att cykla iväg och handla mat. Hjälper te och morotskaka, månde?

There's only one way to find out.

Tingsek - Egoflow

Ojdå

Hej hopp och så var klockan jättesent på natten! Hur hände det här?

Jag gick upp tidigt attackläste massa sidor genusvetenskap cyklade till campus träffade min grupp och diskuterade igenom ungefär hur vi ska göra med det här seminariet det känns lite svårt och jobbigt men det löser sig cyklade hem igen och sedan iväg till Ålidhem för att förtidsrösta med Karin och sedan ner till stan på H&M köpte en kjol strumbyxor och strumpor fikade på Nya Konditoriet som var nytt 1927 cheesecake och latte dyrt men gottigottgott höll på att glömma påsen i en butik men som tur var så var den kvar när jag kom tillbaka köpte mörkblått nagellack och kajalpenna på Åhlens cyklade till Mariehem med Karin och lagade middag jättegod varm bulgursallad och drack cider blev nedbjuden till våning två av utbytesstudenterna diskuterade om det är svårast att komma in eller ut betydelsen av att säga att man älskar någon och lyssnade på den lilla irländskan som sjöng med en stor svart röst Karin fick ett nytt smeknamn cyklade ner till Corona och sedan tillbaka igen eftersom vi inte hade studentleg och inte var över 20 men det gjorde inget för vi kollade på en film med en man som föll från himlen och sprang i regnet till en kvinna han älskade men sedan dog hon och det var lite tråkigt cyklade hem mitt i natten sitter och skriver jobbigt.

Markus Krunegård - Hjälp

Jag kanske blir en annan man i ett annat land

Fantastiskt vad musiken man lyssnar på kan göra för ens humör. Första gången jag hörde den här låten var live på Urkult 09, och det var precis som att någonting föll på plats och jag kom till insikt. Det är lite lusitgt när man tänker tillbaka, vilka ställen som visade sig utgöra brytpunkter för den riktning som livet tog. Mycket har hänt på den tid som har gått sedan dess, det mesta bra, annat kanske mindre lyckat, men just nu är jag nöjd med den utveckling som har skett.

Varje gång jag hör den blir jag sjukt taggad på världen, livet, allt.

Timbuktu - Jag drar

Wicked game

Morgon. Jag är trött. (No shit, Sherlock! Det har ju aldrig hänt förut.) Av någon anledning hade jag svårt att somna inatt, jag tyckte att jag var trött men när jag väl släckte lampan så ville sömnen inte komma ändå. Så nu är jag trött. Idag är dessutom något av en långdag i och med att jag först har föreläsning från 09.15 till 12.00 och sedan förmodligen ska jobba med min basgrupp inför seminariet på tisdag fram tills att jag ska iväg på jobbet kl 16.00. Hoppas dock att vi kan ta basgruppsgrejen vid ett annat tillfälle, i och med att alla ändå inte kommer kunna vara närvarande idag. Det kan trots allt vara en bra idé att hinna hem och äta något.

Stone Sour - Wicked Game

<3

Jag har te och dumlekaka! Ä L S K A R att samtliga boende i kollektivet gillar att baka.

Cykelpyckel

Jag har inga lektioner imorgon! Hihihihihihi. Visserligen har jag en massa litteratur att läsa igenom, men det kan man ju göra medans man sitter hemma och softar. Så jag ska passa på att ta en lång, härlig dusch! Och göra lite tråkiga saker som att gå ut till soprummet med massa tidningapapper och kartonger som jag använde i flytten, vilket egentligen inte är jobbigt överhuvudtaget men som jag ändå har försummat. Soprummet ligger typ tio meter utanför min port. Jag är lat. Fast idag har jag varit duktig, cyklade från stan och hem på 30 min (väldigt bra för mig), och klev inte ens av cykeln i på den långa, sega uppförsbacken på bron. Go Linn!

Överhuvudtaget är jag väldigt glad över att det går så bra med allt cyklande. För ett halvår sedan fick jag ju seriös panik bara av att cykla till skolan, och nu cyklar jag varje dag och DET GÅR BRA. Hur hände det här? Umeå är en väldigt tacksam stad att cykla i, men jag är lite spänd över hur det blir till vintern. Fan vad drygt att vara begränsad till att åka buss och gå.

The National - Little Faith

Hora

CSNs talsvar är en jävla hora.

För att jag känner för det

The National - Lemonworld

Lördag

Effektiv_tjej_91 har idag klivit upp vid sju (!?!) för att tvätta, hämtat paket på posten, betalat räkningar, strukit kläder, lagat mat, diskat och plöjt igenom massa studielitteratur.

Jag tycker lugnt att jag har förtjänat lite kvalitetstid med te, naturgodis och Vampire Diaries. (När man festar på en torsdag så är det okej att vara hemma på en lördag, sådetså.)

Lite party kan vi ju alltid ha.

PÅ EN TORSDAG

Saker och ting går inte alltid som planerat, vilket kan vara både positivt och negativt. Gårdagskvällen är ett exempel på denna företeelse i en ytterst positiv bemärkelse.

Planen:

Cykla till Karin i Mariehem. Dricka te, prata, mysa och allmänt ta det lugnt. Cykla hem.

Som det blev:

Cyklade iväg till Karin vid sjutiden på kvällen. När jag kom dit var ett gäng utbytesstudenter i färd med att laga mat i korridorens kök, så vi gjorde i ordning vårt te och gick in på Karins rum och satte oss där. Vi pratade, åt kakor och hade det allmänt mysigt. Senare kom vi på att vi ville ha mer te (trots att muggarna var gigantiska så var det helt enkelt inte tillräckligt med en) så vi gick helt sonika tillbaka in till köket. Väl där så slutade det med att vi med vårt te halverst joinade utbytesstudenternas förfest. Vi smakade på scheissegott tyskt öl, diskuterade huruvida det betyder att man har kollat på någons skrev om man påpekar att en person har gylfen öppen, hörde historier om efterhängsna killar och en massa annat. Det var ett skönt gäng människor, jag hade väldigt trevligt, och jag hade definitivt inte sörjt om kvällen hade slutat där. Men vändpunkten kom i och med att utbytesstudenterna, strax innan de skulle dra vidare, kom på idén att fråga om Karin och jag ville följa med.

Sagt och gjort, vi gick och expressfixade oss litegrann och sedan bar det av mot Ålidhem. Vi gick in på krogen Krogen (ja alltså, krogen heter Krogen) som inte är ett speciellt bra ställe, men vi gjorde definitivt det bästa man kan av ett ställe som har cheesy svensk musik och karaoke. Jag träffade en irländare (han försökte sno mina glasögon för att kolla hur det kändes typ) som bjöd mig på massa öl och den största tequilashot jag någonsin sett. Vi träffade även Fransmannen som visserligen såg helt okej ut, men som visade sig vara sällsynt slemmig på mig och Karin, och säkert hälften av de övriga gästerna (den kvinnliga hälften, alltså). Kvällen avslutades med att vi tappra själar som var kvar mot slutet dansade loss till irländsk musik, vilket var fakkin' awesome. Sedan promenerade vi tillbaka till Mariehem, jag hade lämnat min cykel där och att cykla hem kändes inte värst lämpligt, så jag sov över hos Karin (AB Bostadens 90-sängar i mitt hjärta, eller något).

Kort sagt, en riktigt kanonkungelurig kväll. Umeå blir hittils bara bättre och bättre.

RSS 2.0