piledriver waltz

if you're gonna try to walk on water make sure you wear your comfortable shoes

Känner mig ovanligt konsumistisk, vill ha nya jeans (har bara två hela par, resten klarade inte livet med cykel och har nu vackra hål i skrevregionen) men får se om jag vågar försöka med tanke på fiaskot senaste gången jag försökte köpa ett par.

Kom på mig själv med att nynna på sommarlovslåten från Får alla välja? i tvättstugan, jag har saknat teatern en del senaste året faktiskt. Nåja, kanske inte främst den föreställningen, visst var det roligt med musikal men jag tänker främst på den gamla goda tiden med welcome, welcome. Måste hitta en teatergrupp eller annat kreativt utlopp när jag flyttar till hösten, oavsett vart det blir.

NU: jobbijobbi med mina kommentarer tills imorgon! Kursen är snart slut, shiiit alltså.

Uppsatshelvetebebismonstergullet

Är äntligen klar med B-uppsatsen, fy helvete vad skönt. Nog för att jag rent teoretiskt hade kunnat vara klar för ett par dagar sedan bara jag hade tagit mig i kragen, men på något vis lyckas jag aldrig med att skärpa mig på det viset... aja shit the same nu är den klaaaar. Fira med te, päron, brie och digestive? JA TACK.

Längtan



Ge mig sommar, ge mig Urkult.

Still, it's so much clearer

Fin grillkväll vid nydalasjön. Känns lite småpoetiskt att vi satt vid samma eldplats som jag, Micke och Mickan råkade hamna vid min första vecka i Umeå, nu när jag bara har typ två veckor kvar här. Pratade med Märtha i telefon och blev varm i hjärtat. Nakenbadande i maj var en "bonding experience" och förvånande nog inte så kallt som det låter (i alla fall inte när det finns en varm eld som en kan värma sig vid efteråt). Jag kan lägga till kycklingkorv på listan över saker jag tycker smakar gott.

Imorgon blir det en Fett Ambitiös Pluggdag eftersom jag har varit dum och förträngt min arbetsbörda idag. B-uppsatshelvetet (som egentligen inte är ett helvete, känns mest så just nu men på många sätt har det varit givande och trevligt) är klaaaart snaaaart.

R.E.M. - Nightswimming

I Can Do Anything

Sista förberedelsen inför arbetsintervjun: lyssna på massa 3OH!3.

Kårpolitikens spännande värld

Jaha, tydligen har jag varit med om att iscensätta en kupp. (Klicketiklicka här för video från TV4.)

Värt att noteras är att av det en minut och tretton sekunder långa nyhetsklippet ges endast tretton sekunder till socialdemokraterna, medans i princip resten går till valberedningen. Känns som väldigt ovinklade och seriösa nyheter...

Jag är rent ut sagt förbannad på det sätt som valberedningen och oppositionen har agerat i den här frågan. En valberednings uppgift är att ta fram en lämplig kandidat, som kårfullmäktige sedan kan ta ställning till i en demokratisk omröstning. I det här fallet har valberedningen tydligen (enligt vad jag kan döma av vad Zakarias Pante säger) kommit överens med den tidigare majoriteten om att göra demokratin till en ren formalitetsfråga och helt enkelt tillsätta den person som valberedningen kom fram till. Detta beslut känns 1. Inte riktigt demokratiskt, 2. Helt meningslöst att föra fram eftersom de som nu sitter i majoritet (socialdemokraterna, vänsterns studentförbund och gröna studenter) inte är samma som satt förra perioden (förutom socialdemokraterna). Alltså skedde överenskommelsen med en majoritet som inte längre existerar.

Vidare har valberedningen och oppositionen agerat på ett ytterst oproffessionellt sätt i frågan. Socialdemokraternas kandidat har flerårig erfarenhet av arbete inom studentkåren, något som valberedningens förslag saknade även om hen på många andra sätt verkar vara en väldigt kompetent person, och blev därför genomröstad till central utbildningsbevakare. Valet skedde alltså på grund av kompetens och att vi kände oss tryggare med den kandidaten, inte (som valberedningen vill få det att framstå) på grund av politiskt konspirerande och en medveten intention att köra över dem.

Angående bostäder

Så, nu har jag sagt upp avtalet på studentrummet. Smått vemodigt faktiskt, känns lite som slutet på en epok (för att låta alldeles fruktansvärt melodramatisk). Det har varit ett fint år.

För att istället titta framåt: Tidigare ikväll skypade jag med några av mina eventuella framtida kombos i Uppsala, de verkade vara en trevlig bunt människor så jag hoppas att de vill ha mig och att jag kommer in, hihi.

Once you've gone tech you ain't never going back

Robyn - Fembot

XXXO

Ibland när inspirationen till att skriva uppsats tryter kan det hända att en sysselsätter sig med annat.
Ibland kan dessa andra sysselsättningar vara att söka jobb.
Ibland kan detta jobbsökande leda till att en blir uppringd.

Uppenbarligen.

Fick göra ett tekniskt test som jag förmodligen failade å det grövsta på, men jag ska bli uppringd kvart över ett för att vi ska prata om mitt CV så jag får välan se då. Om inte annat så är det ju ett helt okej tidsfördriv.

woop woop

Dagens (i högsta grad relaterade) ordvitsrebusgrej: Vad får en om en korsar mig med dubstep?

So this is it then?

Kan tänkas att jag har halva inne på ett studentrum i Uppsala till hösten, vore synnerligen angenämt om det hela gick i lås må jag säga.

Uppsatsskrivandet går... sådär. Haltar. Okej, kryper. Fuck You världen och min ickeexisterande motivation.

Gårdagskvällen var trevlig, lite grilligrill på Ålidhem med VSF-arna (tips, köp aldrig grilloumi, den smälter liksom rakt igenom gallret och är tvärtemot vad som anges på förpackningen inte alls speciellt lämplig för att grilla), sedan var det tänkt att jag eventuellt skulle till Scharinska eller Socialize men det blev Mariehem, följt av en liten tur till Folkets Bio, och sedan Mariehem igen. Mitt trötta sinnelag gjorde inte mycket för att förbättra pluggmotivationen, kan jag talan om. Men själen måste få sitt.

we're just the weathermen
you make the wind blow

Kvällen, kortfattat

Var på utflyttningsfika hos Emma, det var gemytligt och allt sådant där. Vid tolv någon gång tog vi en promenad bort till Nydalasjön. Jag älskar verkligen hur det aldrig tycks bli riktigt, riktigt mörkt nuförtiden. När jag cyklade hem såg jag en igelkott, hihi.

Lite musiknörderi på en onsdagskväll

Lyssnade igenom Arctic Monkeys nya (som de av någon märklig anledning valt att döpa till "Suck It And See") och för mitt eget höga nöjes skull så skrev jag upp mina tankar kring skivans låtar medans jag lyssnade på dem för första gången. Förmodligen lika intressant som dammråttor för alla utom mig, men såhär gick det.

1. She's Thunderstorms

Skön. Påminner en del om Alex låtar till Submarine. Ovanligt att de börjar skivan med en så pass lugn och söt låt.

2. Black Treacle

Oväntat med en till låt i samma stil som den första med tanke på hur QOTSA de lät på de två låtar jag hört. Gillar den här också, väldigt somrigt och mysigt sound.

3. Brick By Brick

Calle hade kanske rätt, den har växt på mig. (Det här var första låten från nya skivan som jag hörde. Jag hatade den rätt hårt, men en kompis påstod att den skulle växa på mig.) Jag tycker fortfarande att det är en dålig låt, men den funkar väl i kontexten.

4. The Hellcat Spangled Shalalala

Måste älska låttiteln. Lite Jimmy Jansson, men det får en tåla. Corny textrader. ”Sing another fucking sha la la la” = pure gold.

 

5. Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair

 

Den här har jag ju hört och gillat redan. Tycker att de låter lite mer QOTSA än vad något band som inte är QOTSA borde göra, but it’s a fine tune. Gitarrrrrrrerna.


6. Library Pictures

Intressanta trummor till en början… sedan blir det lite knark. Lite mer knark. Sjöng han ”poo”? Hets. Jag gillar det, tror jag. Dogshit rock and roll.

 

7. All My Own Stunts

 

Gillar gitarrerna. Knarket tycks fortsätta (den här skivan som började så nyktert och fint!). De refererar till Dancing Shoes, så gulligt. Hittills på skivan måste jag säga att jag gillar Alex sång väldigt mycket, mer än på Humbug i alla fall.

 

8. Reckless Serenade

 

Har de gått och blivit lite gubbsjuka såhär vid tjugofem års ålder? Herrejesus. Helt okej låt tror jag. Trallig sådär.

 

9. Piledriver Waltz

 

Det här blir intressant, har tidigare hört Alex-versionen och älskat den. Låter bra så här långt. Lite mindre inlevelse med hela bandet dock än så länge. Det känns som att vemodet jag älskade i den versionen saknas lite här, synd. Dock fortfarande en bra låt med en grym text.

 

10. Love Is A Laserquest

 

Titeln är FANTASTISK. Texten börjar lovande… HÄR finns vemodet jag saknade. Musiken är lika bra som texten. Lätt en av de bästa låtarna på skivan, om inte DEN bästa.

 

11. Suck It And See

 

Låten med den snuskiga titeln. Överraskande gullig.

 

12. That's Where You're Wrong

 

Låter bra. Fortsätter i samma stil som skivan hittills gått i.

 

Sammanfattningsvis:

 

De har återvänt lite till indie-rötterna och inte kopierat QOTSA lika mycket som jag hade fruktat, vilket är bra. Jag upplever att det saknas lite nerv och känsla, låtarna är överlag rätt bra men inget som fastnar vid första inlyssningen direkt. Dock helt klart godkänt!


Chilleluring

Fick visst VG på hemtentan från moment 3, och om jag har tänkt rätt borde detta innebära att jag har fått VG i kursen. Tänker inte klaga på det. Nu: uppsats.

Karmacoma

don't want to be on top of your list
monopoly and properly kissed

Mina AFK-aktiviteter

Vad jag har gjort när jag inte har bloggat:

- Varit i Paris, det var alla sorters episkhet och awesome. Skönt att se Johannagumman igen, och staden var inte pjåkig den heller! Vi gjorde lite turistiga grejer men mest annat, en del vin blev det, ingen kollade efter legitimation någonstans, folk pratar med främlingar där. Mina favoritgrejer var att gå runt i Montmartre och Île Saint-Louis, där var det finfint. Sitta vid Seine sent på kvällen, äta kinamat på en gräsmatta i Champ de Mars med utsikt över Eiffeltornet, gå på fest i Saint-Cloud eller göra nattliga eskapader i största allmänhet, det fanns helt enkelt mycket att göra och mycket gjordes.

- Kommit hem från Paris. Det snöade. WTF liksom? Nu verkar vädret dock ha bestämt sig för att sansa sig, tack och lov.

- Fyllt år! 20 äger, det känns som att någon ska komma och kasta ut mig när jag är på systemet men det ska de inte, hahahahahahaha. Har även haft födelsedagsfest, den var piratig så det förslog!

- På något sätt lyckats hamna i en situation där jag och andra människor är nöjda. WOW LIKSOM. Känns nästan pinsamt bra.

- Skaffat en tatuering. (Bara som en parentes kan jag säga att det är en parentes som sitter på min axel.)

- Köpt tågbiljetter, en till Malmö och en till Berlin. Planen är alltså att jag åker till Malmö först, hänger där några dagar och sedan tar nattåget till Berlin för att hänga i Tyskland med min brother from another mother (and father, trolololololo) i typ en vecka. Har inte bokat hemresan än, men det lutar åt flyg eftersom det i nuläget är billigare än tåget. Men jag kan ju känna mig som lite mindre klimatbov för den här resan om man jämför med de fyra planen jag fick åka till Paris och tillbaka, ehum. Jag far inte för än augusti men längtar redan, iiih!

RSS 2.0