Vad jag har gjort istället för att blogga

Har inte bloggat speciellt mycket de senaste dagarna, annat har liksom kommit emellan.

Exempel på saker som har kommit emellan:

  • Jag har fått jobb! Helt jävla oväntat, ansökte en kväll, blev uppringd nästa morgon, fick komma på intervju samma dag, fick jobbet direkt efter intervjun. Ibland har man gristur.
  • Karin har kommit hit!
  • Mina föräldrar kom upp med mina grejer, och sedan åt vi på Costas (grekisk restaurang med asgod mat och till och med ganska humana priser, jag var dundermätt efteråt).
  • I lördags var jag och Karin medbjudna av Micke på en hemmafest modell större (de inbjudna hade fått instruktion att "ta med sig vilka de vill") i ett kollektiv i Ålidhem. Sjukt mycket folk, men det höll sig på den trevliga sidan så festen var kung.
  • Hälsade på Karin i hennes korridor. Vi lagade middag, pratade med en trevlig amerikan (han var från en stad med 75% mormonska invånare, det var lite synd om honom), drack te och åt skorpor med marmelad. Jag fick se den beryktade slapphanden, den franska Joeln (som inte var speciellt lik IMHO, men jag har ju synfel så mig kan man inte lita på).
  • Blev förföljd av en katt på vägen hem.
  • Cyklat en massa har jag gjort också! Jag börjar komma över mina problem, det känns bra. Sedan är Umeå en rätt trevlig stad att cykla i, de har fina och breda cykelbanor vilket underlättar en hel del när man är dålig som jag.
  • Börjat läsa genusvetenskap på universitetet. Hittils är det kul, mina kurskamrater är trevliga och ämnet är intressant. Mycket lovande, med andra ord.
Nu senast har jag organiserat min garderob. Mitt rum ser fortfarande ut som ett bombnedslag, men Rom bygdes faktiskt inte på en dag...

Höstrusk och bad

Det blev ingen upptäckfärd på universitetsområdet, den blev uppskjuten till imorgon för jag var hungrig. Däremot gick jag nu på kvällskvisten iväg till Nydalasjön (som är typ alldeles bredvid Tomtebo) med Micke och Mickan som skulle bada. Tilläggas bör att det inte direkt är badväder så jag backade ur ganska hårt (att börja sina universitetsstudier med lunginflammation kändes inte som världens party), men cred till dem som trotsade mörkret och kylan. Sedan hittade vi ett gäng studenter, med overaller och allt. De var andraårselever på något program och höll på och väntade på de nya studenterna som var ute på en bastuflotte på sjön som en del av insparken. De var trevliga och hade en lägereld, så vi satt där en stund och pratade om lite ditt och datt, men ganska mycket Harry Potter. Jag fick lite Urkult-vibbar av hela grejen att sitta och prata med människor runt en lägereld, det var en välkommen känsla.

För övrigt har jag blivit lite kär i The National. Sångarens röst innehåller ett skönt vemod som är ganska oemotståndligt.

The National - Sorrow

Nothing but the touch of your hand can rescue me

Kastrullkokad havregrynsgröt är så mycket godare än sådan som är gjord i mikrovågsugnen.

(Jag kände att jag var tvungen att få det ur mig. Sådär, nu kan vi gå vidare.)

Här sitter jag i mitt lilla studentrum och lyssnar på Toto (min far skulle ha varit stolt). Funderar över lunch. Kommer fram till att det är ett tilltalande koncept, men där någonstans tar tankekedjan slut. I min fantasilöshet tror jag att det blir någon slags repris på gårdagens rotsakssoppa, fast utan morot då i och med att den tog slut igår. Men jag har massa champinjoner, så det blir nog bra ändå. Elleeeer... så kanske jag kan göra en pastasås av det istället? Tål att tänkas på.

Mina övriga planer för dagen är att knalla upp till universitetet och kolla hur det ser ut där, samt var byggnaden mitt första lektionstillfälle ska äga rum i är belägen (känns som en fin idé att göra det nu, så slipper jag attackleta på måndag). Eventuellt svänger jag förbi den lokala kiosken och kollar in vad de har för öppettider och utbud, och sen ska jag väl förmodligen handla lite grejer också. Tomtebo har ingen mataffär så man får promenera till Ica eller Coop i Ålidhem, men bara man har en ryggsäck så är det inget problem. Dock finns det, som tidigare nämnt, en kiosk och dessutom en pizzeria. Så om jag får matpanik någon gång är jag inte helt körd.

Toto - Melanie

Hey sister won't you come with me

Nu har jag flyttat hemifrån, på riktigt. Det gick bra att hitta till Tomtebo med buss, värre var det när jag skulle hitta själva huset men när jag väl fann det var det jättelätt att hitta till. Lägenheten är jättefin med mysigt kök (sprillerny spis, kyl och frys blev jag informerad om), stort vardagsrum och till och med en balkong. Mitt rum är litet, men olivgrönt och rätt fint. Känner dock att jag eventuellt vill ändra möbleringen på något sätt, den känns inte riktigt hundra.

Första kvällen har gått fint hittils, de andra i kollektivet verkar trevliga och jag har lyckats med att både handla och laga middag utan att dö eller så. Det tar ca 20 minuter att gå till mataffären i Ålidhem, så jag kommer att bli vältränad av att kånka ryggsäckar fulla med mat den vägen. För övrigt var killen i kassan på Ica snygg.

Min vistelse i Umeå har börjat lovande, och snart kommer Micke hit och hänger en stund.

Laakso - Long Beach

Halllååeee

Imorgon - eller vänta, IDAG - flyttar jag hemifrån. Till Umeå. På ett sätt känns det helt sjukt, hur hände det här egentligen? På ett annat sätt känns det helt i sin ordning. Framförallt känns det dock spännande och läskigt. Som ett riktigt äventyr.

Dagen har tillbringats med att suga ut det sista ur stan. Köpte en triquetra för mina presentkortspengar på Cleo, fikade med Jessica och Rebecca på stan och sedan följde Jessica med mig hem på våfflor och nostalgitripp. Nu är jag färdigpackad och sitter här och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Serge Gainsbourg - La Chanson De Prévert

Temper Trap x2

"Packar för fulla muggar", tänkte jag skriva. Sedan kom jag på att det var lite lustigt att jag faktiskt nyss packat ner mina muggar. (Dock var dessa inte fulla, utan synnerligen tomma och torra. Jag tror inte att flyttkartonger gillar te.)

För att fira detta får ni inte mindre än två (!) länkar till finfin musik.

The Temper Trap - Love Lost

The Temper Trap - Science of Fear

Mina händer luktar rök

Tycks vara oförmögen att lyssna på något annat än Sigur Rós ikväll, men det är okej!

Har haft en trevlig kväll hemma hos Johanna (som ska till Paris i tio månader, helt sjuuukt), mellanlandade hos Malin och sedan blev det Memento (premiär för mig, tjoho eller något) men de stängde för tidigt tycker jag. På väg hem från busshållplatsen träffade jag Strumpan, det var ett kärt återseende och vi gosade ett tag (Strumpan är för övrigt en kissemiss, om någon känner sig förvirrad).

Imorgon blir det upp och packa som gäller (ska nog kunna klämma in ett eller två avsnitt av Vampire Diaries också, MEN JAG ÄR INTE BEROENDE) på dagen, på kvällen ska jag träffa Emma som jag inte har sett sedan innan hon åkte till Japan, det blir roligt!

I övrigt kan ju skriva något kryptiskt om hur jobbigt det är med att vara människa (i allmänhet) och relationer (i synnerhet) men jag vet inte om någon skulle bli klokare av det. I alla fall inte jag. But that's the beauty of it, I guess. Om allt skulle vara enkelt skulle det också vara tråkigt. Meneh, man måste välan få gnälla över NÅGONTING. Eller?

Vi kan trösta oss med lite Sigur Rós. Ibland är det skönt med texter som egentligen inte betyder någonting, du kan man tolka in det man själv vill.

Vampires, vampires everywhere!

Jessica, du hade rätt. Jag är så jävla hooked på Vampire Diaries så att det inte är sant.

Jag har insett att det finns en viss överrepresentation av vampyrer i den populärkultur som jag konsumerar just nu. Jag tittar på ovan nämnda TV-serie, läser New Moon (som måhända inte är välskriven skönlitteratur, men ändå håller mig vaken seeent om nätterna) och lyssnar väldigt mycket på Vampire Weekend. Lite fjortonårig flicka-varning på det hela...



... men å andra sidan, can you blame me?

PRODUKTIVT

Dagen har varit produktiv. Jag har hunnit med att laga mat med min bror, öka hans musikaliska allmänbildning, anmäla mig till en franskakurs (yeah you heard me), fika, läsa ett kapitel i "Maskuliniteter", anmäla adressändring till folkbokföringen, handla lite saker och sy klart koftan (ellervadmannuskakalladen). PRODUKTIVT. Nu ska jag UNNA min lite avkoppling och kolla på hjärndöda ungdomsserier. Jag håller på att substituera mitt Gossip Girl-beroende med Vampire Diaries. Hittils har jag bara sett ett avsnitt, men det verkar helt klart lovande. Det är ju inte True Blood direkt, men det vore å andra sidan för mycket att begära.

GOSSIP GIRL

JUST SETT SLUTET PÅ SÄSONG 3. KAN PGA STOR UPPRÖRDHET ENBART SKRIVA I CAPS LOCK. SKA FORTSÄTTA PÅ TEMA FJORTONÅRIG TJEJ GENOM ATT LÄGGA MIG OCH LÄSA NEW MOON. KLART SLUT.

Sammanfattar du?

I flera dagar nu har jag undvikit att blogga, just för att jag har varit borta en längre tid och då känns det som att jag borde skriva ihop någon slags "Detta Har Hänt", vilket jag inte har orkat. Så då har jag helt enkelt skitit i det hela, och skjutit upp det, vilket egentligen är ganska korkat i och med att det då blir ännu mer att sammanfatta när jag väl ska göra det. Och det som gör det hela ännu mer korkat är att det egentligen inte finns något som helst krav på att jag ska sammanfatta någonting överhuvudtaget. Det här är min blogg, så jag måste inte skriva något annat än vad helst jag känner för. Men jag kan ändå inte komma undan den där känslan av att jag borde.

Men, jag ska sammanfatta mig kort:

Frid.
Glädje.
Regn.
Bastu.
Skratt.
Frustration.
Massage.
Solsken.
Musik.
Dans.
Kärlek.

Ska jag sammanfatta mig ännu kortare kan jag nog nöja mig med ett ord:

Urkult.

Det är omöjligt att sammanfatta hela upplevelsen så jag tänker inte ens försöka, men årets Ungkult+Urkult var faktiskt något alldeles särskilt. En festival, oändligt mycket kärlek.

RSS 2.0