Halleluja

Men Marcello er fine når han drikker
For det er hans vin, det er hans damer og hans dans
Han er en sjarmør, og hans like fins ikkje
Alt og alle i den kjelleren er hans

resor resor resor

Som jag skrev tidigare har jag spenderat så mycket pengar på resor den sista tiden att jag blir en smula mörkrädd.
Buss till Umeå, sedan hem därifrån.
Tåg till Malmö, sedan åter till Sundsvall.
13 Januari åker jag först tåg till Arlanda (kl 6 på morgonen går det, tjipptjohej, ville vara säker på att komma fram tills flyget går så jag lär få sitta och vänta i ungefär fem timmar på flygplatsen)
Och det senaste tillskottet: Berlin!!! Åker 24 Februari, kommer tillbaka den 27:e.
.
It's gonna be legen... wait for it... DARY!
.
Eftersom jag uppenbarligen är på gång så har jag naturligtvis funderingar på fler platser att besöka... men de får nog vänta tills jag installerat mig i Dublin.

Los abrazos rotos

Såg på Los Abrazos Rotos / Brustna Omfamningar med föräldrarna plus faster och farbror. Bra film överhuvudtaget, och extra kul att den innehöll lite skojig musik också.
.
Robot Oeuf - Uffie

familjegemenskapens högtid

på julafton kanske man ska göra annat än att sitta vid datorn men eh. nyss sett en hel film med familjen, kommer inte ihåg när det hände sist. tillräckligt.
Vi såg på Take Me Home Tonight, den var faktiskt rätt rolig. Till och med mamma tyckte det även om hon kände sig nödgad att uttrycka att hon inte tyckte om att den var så knarkromantisk. (Så knarkromantisk var den inte, men mors definition av knarkromantisering är att en film/bok överhuvudtaget innehåller/nämner narkotika. Och det gjorde den ju.)

you're my blood, you're my holy wine

ska bara lyssna på den en gång till innan jag går och lägger mig. bara en gång till....
.
Har haft våffeldag med Jessica, hon får ut ränta på alla år av innestående våfflor under gymnasiet, och det med besked! Sedan var jag nere av hos kusinerna och firade faster som fyllde år, det var kuligt. Drack glögg för första gången i år, och åt en jättegod pepparkakscheesecake. Nom nom nom.
.
you taste so bitter and so sweet

björnstammar, fika och våfflor

jag tror du söker efter mer än du ser men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar
.
På tre dagar har jag hunnit med att fika på Tant Anci, Wayne's, Coffeehouse och Chocolate House. Gotta catch 'em all! Fattas bara Pallas, Skonerten och Barista, sedan är min Sundsvallsvistelse komplett. Har till 13:e januari på mig, så det tycker jag att jag borde hinna med.
.
Imorgon blir det våffeldejt med Jessica AKA Hotness AKA The Allmighty Yezzinator. Bra grejer!

All I ever wanted, all I ever needed

Har 80's night för mig själv med Journey, Toto och Depeche Mode. Bokade nyss tågbiljetter till Malmö, nedresa den femte och hemresa den nionde januari. Ska bli F1 med QL! Lite måste en ju resa runt i Sverige, även om det känns lite löjligt att planera att fara bort när jag faktiskt bara varit i Sundsvall lite mer än ett dygn. Kommer bli mycket resande den närmsta tiden. Först upp till Umeå för nyår, sedan ned till Malmö och slutligen flyg tillbaka till Dublin. Kommer troligen inte att åka med dryg-SJ ned till Arlanda eftersom de förmodligen skulle ställa till det så att jag missar flyget, och det går då rakt inte för sig. Min andra reflektion är att det kommer att gå en massa massa pengar till att färdas alla dessa mil, men det får det vara värt. Hoppas dock på julklappspengar, det skulle underlätta en hel del //Mvh Kapitalist-Linn

Snö snö snö

Hemma i Sundsvall, här är det snö! Älskar. Något jag inte älskar lika mycket är att SJ gjorde mig två timmar försenad hem (hade varit ännu mer om inte pappsen hade varit snäll nog att åka ned till Hudiksvall och hämta mig). Anyways, jag har i alla fall ansökt om restidsgaranti så förhoppningsvis får jag pengar tillbaka.
Idag ska det handlas julklapparrrrrrr

Packar ned mitt liv, svarta säckar i en bil

Om ca ett dygn är jag i Sverige. Har packat ihop mitt liv nu, kl fem far vi (jag, Amanda, Jackie, troligen John och Frank plus eventuella fler) till Dublin för en sista kväll där innan det bär hemåt. Om det inte hade varit för att jag vet att jag ska till Dublin i Januari så vet jag inte hur jag hade kunnat hantera det här, men nu är jag rätt lugn inför det hela.

Julfesten igår var fin. När vi kom till hotellet fick vi mulled wine vilket påminde om glögg fast inte var det, men smakade helt okej ändå. Alla var så himla fina och uppklädda, ibland fick en titta en extra gång, "Är det verkligen hen?!". Kudos till alla irländskor som pallar med skyhöga stiletter, I most certainly don't, men jag försökte litegrann och hade på mig mina klackar från New Look. Maten var helt okej, definitivt värt 15 euro för trerätters plus två gratis drinkar i baren. Sedan spelade vad som nog kan ha varit världens sämsta coverband, men de spelade i alla fall (sönder) bra musik... Var nästan så dåligt att det blev bra, i alla fall definitivt underhållande!
Lite sorgligt blev det när folk skulle åka därifrån, men tårarna höll sig borta. Tror att det kommer att slå till imorgon när jag ska till flygplatsen, än så länge har jag inte riktigt fattat. Jag kommer tillbaka, många andra gör också det, men inte alla. De kommer saknas.

I just can't deny

this is gonna be a fucked up crazy night she said and, t'was so

måste upp och packa imorgon, fuuuuuuuuck it. men sedan blir det dubdubdublin sista kvällen. sedan sverige. sedan evigheten
yeaaaaah (den här är för Dundalk)

Adele

Trodde inte att jag tyckte så värst mycket om Adele, men tusan vad jag fastnade för den här låten. Glee gjorde en väldigt bra mash-up med den och Rumor Has It, värd att kolla in.

Monday fun day

fräta bort allt med thinner

Av tveksamt allmänintresse


Om någon har legat vaken om nätterna och funderat över hur det ser ut där jag jobbar - hädanefter behöver ingen sömn gå förlorad! Han den skäggstubbiga personen (till höger om hon med Bieber-luggen) är min kollega AKA dagliga underhållning Diego.
Här jobbar jag alltså.

Dublin 2012, det händer

Att ha bestämt mig för att skita i jobberbjudandet i London och stanna här (visserligen inte exakt här utan flytta en timme söderut till Dublin, men stanna i landet) gör att allt känns sjukt mycket bättre. Jag är inte redo att lämna än, och att rycka upp hela tillvaron för att börjar om igen i ett nytt land är varken det jag behöver eller vill just nu. Dublin blir bra, en fortsättning på hösten och samtidigt ett nytt äventyr.
Utsikt över ett regnigt Dublin från toppen av Guiness Store House. Blir knappast mer irländskt än så.
Temple Bar i Dublin.
Monasterboice (och detta är det lilla stenkorset).
Docklands.

Hell to the yes

Deadmau5 har en spelning i Dublin, visserligen är det om ett bra tag (6 juni närmare bestämt) men jag är fett sugen på att gå.
Deadmau5 - Strobe

Lörday

Igår var jag och käkade på Riva Town House med Ainara, Jackie och Amanda, det var helt okej men vi sneglade längtansfullt in mot Eno när vi passerade på väg in mot stan. Gick till Brubakers (var annars...). Lugn kväll men kul, dansade en massa och övertygade Franceso om att skaffa porrmustasch. Är THE BAWS när det kommer till att övertyga folk om vad de bör göra med sin ansiktsbehåring.

na na na na nannanananananaanan
Hjärndöd.
okej ska på tesco nu ses sen hej

Så här är det

vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
längtar efter något som kan rädda mig



Inte en fråga, ett konstaterande.
"But you have already decided."
Jo.

Jahapp

Kom in på jurist i Uppsala.
Hade varit exalterande om jag ville bli jurist.
Vill inte det.

Dilemma schmilemma

Hade intervjun för London-jobbet imorse. Vettefan hur det gick. Kändes inte dåligt men inte heller bra, jag tyckte bättre om intervjun jag hade på plats där.
Sedan är frågan om jag egentligen vill ha jobbet. Visst, det verkar som ett schysst kneg och London vore fett, men en dek av mig vill hellre till Dublin. Jag tror säkert att jag skulle trivas i London om jag hamnade där, men jag vet att jag älskar Dublin. Det skulle också vara enklare att flytta dit, ett mindre steg geografiskt, mentalt och rent praktiskt (jag har redan bankkonto, PPS-nummer und so weiter i Irland).
Dagens dilemma alltså, inte riktigt caught between a rock and a hard place utan snarare caught between a cute kitty and a pint of guiness. Ska fan inte klaga. Som grädde på moset så har jag dessutom redan ett jobb typ 99% fo sho i Dublin, plus intervju för ett till på onsdag.

Väder är ju sjukt intressanta grejer

Det är kallt här. Kallt som fasiken.
Men man kan värma sig med lite Simone Moreno och Timbuktu.

RSS 2.0