Urkult

Biljett till Urkult införskaffad! Bara lite mer än två månader kvar nu, och lite mindre än två månader tills jag kommer hem till Sverige, gosh. Tur att jag ska tillbaka hit igen efter det, annars skulle jag nog drabbas av separationsångest. Den här stan och jag är inte klara med varandra, inte riktigt än.

#EUROVISION

Turkiets blandning av seglare och Dracula är lika hilarious som i semi-finalen. (Ja, jag kollar på Eurovision, so sue me!) Sångarens crazy eyes alltså, jaysus! Och sjöng han just "ride me like I ride you"?!?!?

torsdag, fredag, whatever

Har torsdag istället för fredag idag (blir så när jag jobbar lördag) men det känns rätt gött ändå.
.
We Swarm (Beats Antique Remix)

mor och jag


Hurra!

VARMT I DUBLIN. VAAAARMT.
.
20 grader, sol och sommardoft i luften. Senast vi hade sånt här väder var en vecka i mars då det helt oväntat blev sommar, sen gick det tillbaka till vårvinterrusket. Den här gången kan det stanna, tycker jag.

Klappat och klart

Ledighet beviljad och flygresor köpta - 24 Juli till 13 Augusti befinner jag mig återigen på svensk mark!

Something's in the air

oh, sometimes
I get a good feeling
.
Dublin har varit ett regn senaste veckan, börjar bli lite tröttsamt. Känslan av betongromantik som infinner sig då jag andas köksfönsterluft och bektraktar innergårdens plåttak med duvor och cigarettfimpar är dock inte helt oäven, även om de kvällar då det spricker upp och grått får sällskap av orange gärna fick vara fler.
.
Tystnad är jag dålig på, så vädret blev en musikmix.

Det är kul att betala skatt (och omöjligt att inte citera Toto Teens när frågan kommer på tal)

Lite apropå det här blogginlägget kom jag att tänka på hur kortsiktigt syn vissa (främst då liberaler och övrig höger) har på det här med att betala skatt.
.
Enligt deras logik ser de skatt som någonting som orättmätigt tas ifrån dem, som att en del av deras surt förvärvade slantar tas ifrån dem utan att de har något att säga till om saken. "Egentligen tjänar jag X, men efter skatt får jag bara Y kvar!" Fair enough, jag kan förstå att det är så det känns, särskilt om ens lönecheck inte är av det fetare slaget och de slantarna kanske hade behövts i ens egen plånbok, men vid en närmare granskning faller argumentet om att skatt = stöld tämligen platt.
.
Skatt är inte stöld, skatt är en nödvändig beståndsdel för att vår nuvarande samhällsstruktur ska kunna fungera. För visst är det fiffigt att ha saker såsom sjukvård, vägar, bibliotek och gratis undervisning? Under vå uppväxt, innan vi har möjlighet att ta hand om oss själva subventionerar samhället vår tillvaro, genom till exempel gratis tandvård, barnbidrag och utbildning. Att i alla fall ha gått färdigt grundskolan är ju i dagens Sverige närmast en förutsättning för att få ett jobb (och i många fall krävs även gymnasiekompetens och högskoleutbildning), så att påstå att skatt är stöld när en fått minst nio år av skolgång betalda... det håller inte riktigt. Sedan kan en individ naturligtvis ha uppfattningen att samhället bör organiseras på ett annat sätt, men i den nuvarande ordningen är skatt en del av överenskommelsen, snarare jämförbart med betalning av en försäkringspremie än med stöld.

Mitt i natten-rant: Borgarpiñatas och politik/person

Borgarpiñatas alltså. (Se artikel i DN)
.
DN-artikeln är under all kritik, sedan när är det god journalistik att bara låta ena sidan komma till tals? (Att de har citerat någon som tyckte det såg "skojigt" ut, förmodligen utanför sin kontext, räknas inte.) Sedan är det ju fecking hilarious att Annie Lööf blir indignerad och tycker att de bör satsa pengarna på något "vettigare", förslagavis "reformer för arbete till fler unga". BAHAHAHAHA. Nu har jag inte sett någon ekonomisk kalkyl för hur mycket dessa godisfyllda borgare har kostat men det lär knappast röra sig om mer än några hundralappar. Fast Lööf tycker ju att rabatterade löner för ungdomar är en bra idé, så för 500 kr kanske hon tycker att Vänsterpartiet borde ha tagit en stackars kamrat ur ungdomsarbetslösheten för en vecka. Där snackar vi om att göra en insats!
.
Något artikeln dock fick mig att tänka på är personfokuset som finns inom vänstern. Inte så mycket gentemot de egna politikerna, där det enligt vad jag har upplevt mer rör sig om en "we're all in this together"-känsla, men gentemot motståndarna i högern. Som att det inte är nog med att konstatera att de för en politik jag inte håller med om, utan att jag även måste ogilla dem som människor. De är the bad guys, därför ska vi slå på dem tills godis kommer ut. Det är en attityd som jag själv har utövat, men som jag blir alltmer mätt på. Jag tror inte att Reinfeldt, Borg, Hägglund och Lööf är dåliga människor, det är helt enkelt så att deras syn på hur samhället bör organiseras inte sammanfaller med min. De må sakna förmågan en strukturell analys av många samhällsproblem, men jag tror knappast att de saknar empati. De är inte onda. Det är inte ens Jimmie Åkesson, trots att han har en människosyn som gör att jag blir mörkrädd och vill ropa efter mamma.
.
Den enda svenska politikern inför vilken jag tappar förmågan att åtskilja mina åsikter om personens politik från mina uppfattning om personen är Carl Bildt. Men å andra sidan, en person som inte bara bidragit till brott mot de mänskliga rättigheterna utan även profiterat från skiten utan att ens visa en uns ånger känns det hyfsat legitimt att hata, litegrannsådär. (Varför får han fortsätta vara utrikesminister? Varför? Kan inte någon göööra någonting?! Gnaaaaa)

Så var jag 21 då!

Får dricka i USA och behöver inte längre smyga mig in på klubbarna här i stan med 21-årsgräns. Happy days!
.
Lite skatepunk på det?

RSS 2.0