Försovning

Skulle ha föreläsning kl 10.15 så jag hade tänkt kliva upp 8 för att kunna ta det lite lugnt, men tog det lugnare än planerat och försov mig till kl 10. Satan då. Men jag hinner till eftermiddagsföreläsningen med god marginal i alla fall *ser glaset som halvfullt*
 
Först föreläsning och sen jobba till kl 21. Vore det för mycket begärt att få sitta här med en kopp kaffe och näsan i statskunskapsböckerna? Å andra sidar är ju pengar också fina saker att ha, särskilt i och med att jag förmodligen kommer ha överlappande hyror minst en månad. Om jag får tag på ett nytt rum that is, de har ju stängt ned sidan för byte av databas i TVÅ VECKOR. Mitt i allt har också mitt kontrakt flyttats över till en annan hyresvärd så jag är osäker på om jag kan få uppsägningstiden förkortad men det löser sig. Skulle ju kunna söka rum här på området genom nya hyresvärden men jag vill inte, Kantorn är trevligt men på fel sida stan, så lite öde.

Förvaltningspolitik

Precis när jag hade gett upp på den här delkursens litteratur - tyckte att alla böcker mest tuggade samma fakta vilket dessutom var precis det vi gått igenom på föreläsningarna - kom det helt plötsligt två jättespännande kapitel i Rothstein-boken, ett om Sveriges utveckling under 1800-talet från att vara ett land med hög korruption till att bli ett land med låg korruption, och ett om förvaltningens betydelse för utvecklingsstater och de hinder som står ivägen för att skapa en god samhällsstyrning. PM-skrivandet på den här delkursen kan nog bli riktigt intressant, synd bara att vi måste göra det två och två (gillar också att universitetet är helt öppna med att det är ett val gjort enbart pga spara pengar, de kunde väl åtminstone ha ljugt ihop något om "pedagogiska skäl" och "öva samarbetsförmåga") så att jag inte kan vara helt egenmäktig med ämnesvalet. Hmpf.

So casually cruel in the name of being honest

Vid det här laget borde jag vara mogen nog att inte ha skämsmusik, right? Att kunna stå för det jag lyssnar på? Ändå åker "private session" på när jag ska lyssna på Taylor Swift, så jag antar att jag inte riktigt kommit till den nivån av självdistans än. Skärpning! Har däremot inget problem med att skriva om det här men det är ju för att typ ingen läser ändå (förutom Karin, hej Karin!).
 
Är sjukt pepp inför Dublin och Umeå, grymt kul att få träffa massa gamla kompisar igen. Känner mig priviligerad som har så fina människor i mitt liv.

Kan vara bakisångest

Går runt och väntar på att något ska hända. På Dublinresan (torsdag, hurra!), på att de ska lägga upp nya studentrum så jag äntligen kan flytta, på antagningsbeskedet. Nog för att det händer saker nu också men jag känner mig lite fast, särskilt på grund av boendesituationen. Föreställer mig att bara den blir löst faller resten på plats så fint och prydligt, förmodligen funkar det inte så men jag lever gärna i den illusionen ett litet tag till.

Dolled up in straps, all coloured in

På vilket sätt fick jag 1.45 på högskoleprovet? Det kändes verkligen som att det gick skit och att jag skulle behövt repetera högstadiet, så lite matte som jag kom ihåg. Inte för att jag klagar eller så! Förhoppningsvis är det därmed ganska säkert att jag kommer in på programmet till våren även om det var fler ansökanden än förra året, vilket känns asskönt. Hurraaaaa

Lättnaden

Klar med tentahelvetet, gud så skönt! Hoppas bara att jag blir godkänd, jag tycker att jag borde lyckas komma över G-gränsen med tanke på att jag skrev på alla frågor och det var inget som kändes helt "?!?" men det är svårt att veta om en har inkluderat allt de vill ha i svaret eller inte. Nåväl, det visar sig när resultatet kommer. Ikväll blir det förmodligen ölande med några kursare, sen är det dags för ny kursstart imorgon.

Let's drink ALL OF THE COFFEE

Pluggdisko i köket
 
Känner mig mycket lugnare efter gårdagskvällens pluggsession, beror ju fortfarande på vilka frågor som kommer men det känns ändå som att vi hade helt ok koll. Förhoppningsvis hinner jag få tillbaka min cykel till ikväll också, så att jag kan ta mig till tentalokalen utan att behöva promenera i en timme.

Maskeradbal

 
 
 
 

Tsvetajeva

"Vid en tid, i en stund ingen anar
skall ni känna till slut i er märg
hela det sjunde budets
omåttliga, mäktiga berg."

I wish that I believed if fate, I wish I didn't sleep so late

Skrivit klart svaren på frågorna till andra seminariet, två klara, två kvarstående. Plus göra gamla tentor och läsa igenom föreläsningsanteckningarna. Ska nog gå bra om jag slutar att försova mig, vaknade efter kl 11 idag också. Skärpning!
 
Har gått till optikern och skaffat linser, kan ju vara en fördel att se ordentligt om man ska på maskeradbal. På Smålands Nation (eller Växjö Nation som den egentligen heter, om man frågar de militanta kalmariterna) på lördag, ska bli skojigt. Gick ju aldrig på bal i gymnasiet för att det var laaaaame (nädå, men det var dyrt och jag kände inte för det), ska bli kul att se hur det är.

Don't fucking tell me what to do

Zettermark har som vanligt producerat ett mycket läsvärt inlägg om en, ehm, intressant krönika. Hon lyckas vara väldigt pedagogisk och lugn kring det hela, min känsla när jag läser krönikan är mest att jag vill skrikskrattgråta i en kudde i en halvtimme. Tragikomiken i att denne man klampar in under premissen att kritisera dagens ideal, sedan basically upphöjer sina egna preferenser ("forskning visar" ah yeah right, den gamla klassikern) till allmän lag, och gör detta I TRON ATT HAN HJÄLPER. I sitt försök att kritisera sexistiska ideal är han sexistisk. Jag betvivlar inte att han är välvillig, men det går bara så fel:
 
"Och unga tjejer är extremt lättpåverkade. De tuggar i sig idealet med hull (nja) och hår. Klart att de flesta unga killar vill ha sexpack och väldefinierade bröstmuskler, men bara ett fåtal grabbar ägnar halva sin vakna tid åt att försöka se ut som en manlig supermodell."
 
TACK för dumförklaringen och skuldbeläggningen men jag tror nog att vi unga tjejer klarar oss alldeles utmärkt utan ännu en man med åsikter om hur vi bör se ut.
 
Kom att tänka på denna bild som cirkulerade för ett tag sedan:
 
 

I remember

Haft en fin helg av alldeles för lite pluggande men mycket annat, bra för själen om inte annat. I torsdags kom kusin Erika till stan, egentligen skulle vi ha gått på Vampire Weekend men eftersom de behagade ställa in så blev det en lite längre Uppsalavistelse istället. Visade nationslivet med 04-släpp på GH, skitskoj men hade kunnat vara ännu roligare om DJ:n spelat mer taggande musik. På hemvägen gjorde vi ett tvåtimmarsstopp på en korridorsfest och där vi fick vår beskärda del peppig musik eftersom vi fick bestämma själv. Debatterade försvarsmakten, klev över trasiga soffor och var högt upp i luften. Någon pissade från balkongen.
 
Idag har jag gjort chokladbollar för första gången på jagvetintehurlänge, vi fikade i Johannas korridor. Hon stekte (!) scones och Marieke bjöd på lebkuchen och något som var nästan som pepparkakor. Åt lemon curd som vi skrapat bort lite mögel från #livingontheedge (har inte dött än)
 
PM:et är inlämnat, så nu är det väl dags att börja bli nervös inför tentan.

It's not me and you, it's the fucking banks

M.I.A.s nya skiva är släppt, halleluja! Lyssnar nu och hittils låter det myche bra.
 
Hittat på Uplands toalett:
 
 

Uppsala, tidigare i höst

 

Här hände ingenting

 

In Schweden trinkt man Bier in der Schule

 

Lite bilder från gårdagen

 
 
Gårdagens utklädnad
 
 
Johanna var utklädd till Black Widow från Avengers.
 
 
Mycket seriösa tjejer.
 
 
Bonus: min nya balklänning! Mycket nöjd.

Halloweenhelg

Det är bara början av filmen
 
Den här helgen har gått sjukt snabbt. I fredags ölade jag med några kursare på jazzklubb, finkulturellt så det förslår. Igår jobbade jag (yay har ett jobb!) 11 till 16. Sen stod jag utklädd till spådam i kö till nation i en hel timme (kändes dock kortare för vi hade ganska kul), för att när det bara var två personer kvar framför lämna kön och sticka till en annan nation där det inte var någon kö alls. Kan tyckas onödigt men det var en ut en in, så vi hade ju kunnat stått där i en kvart eller en timme innan vi alla kommit in. Psykologisk tortyr, som en kompis kallade det. Idag hade vi manusskrivarfika med teatergruppen, det bygger sig... Så nu är i princip helgen slut och jag har inte öppnat en bok på tre dagar. Borde sätta igång med plugget snart, 19 november närmar sig sakta men säkert.
 
 
Var i Linköping, fick en snigelstämpel
 

November

 
Bild från Sundsvall, mitten av oktober.
 
HOLY SHIT ÄR DET REDAN NOVEMBER?! Vad hände med tiden?

RSS 2.0