Mhm

Avslutar en grymmehelg med fika på Skogis. Som det sig bör, med andra ord.

2

Två visa talesätt som jag ska försöka leva efter:
  • Fyra öl är som en schnitzel - Vem behöver mat när man har öl? Hallåe likzzom.
  • Så länge det är chill så är det chill - Känns det bra så är det bra, och så länge det är så är det ingen mening i att oroa sig.

Bra dag

En dag som idag som idag. Idag är en bra dag! Inte nog med att jag har fått min lön, jag fick även tillbaka min första hemtenta. Inte nog med att jag slapp undan utan att behlva komplettera något, jag fick dessutom VG! Sjukt nice.

En sak jag verkligen gillar med universitetsstudier är att det är mindre fokus på vilket betyg man får. Huvudsaken är att man blir godkänd, i övrigt spelar det inte så stor roll. Det förhållningssättet känns väldigt trevligt efter tre år i gymnasiets betygsfixering. Egentligen är det ett ganska snedvridet sätt att se på saken, det är som att kunskap inte är värt något för än den har blivit utvärderad. Det viktiga ska väl vara att man har lärt sig något, inte vilka bokstäver som står på ett papper.

Musiken är helt orelaterad till min sinnesstämning, jag har bara fastnat sjukt mycket för IAMX de senaste dagarna.
IAMX - Tear Garden

Hesitate

Har fått min första lön från nya jobbet, fett nice. Denna kommer dock inte att leda till någon spending spree, nej då, jag har redan fört över varenda krona till mitt sparkonto. (Pretto_tjej_91) Det känns bra att 1. Kunna spara pengar för att göra något roligt till våren och sommaren, typ åka och hälsa på Johanna och Märtha, och 2. Ha en buffert ifall jag får några oförutsedda utgifter. Hoppas dock mer på punkt ett än två, den låter klart roligare (och mer motiverande).

Gårdagen var ju en dag det också, som kanske inte utlöpte helt som planerat (det känns som att det har blivit många sådana kvällar här, men jag är inte den som klagar). Jag hade rollspelsseminarium på eftermiddagen (var den skurkaktiga CHEFEN, mitt livs roll troligtvis), käkade med Karin i Lindell vid fem och sedan mötte vi upp ett gäng VSF:are för att gå igenom verksamhetsplanen och hitta förslag på motioner att skriva angående ändringar i denna. Denna aktivitet pågick i fyra timmar och vi hann gå igenom hälften av verksamhetsplanen, det vi kom fram till var att det basically behövs en ny verksamhetsplan som utgår från att VSF faktiskt är en fristående organisation och inte ett bihang till Vänsterpartiet.

Änywäy, efter detta skulle Karin promenera hem (punktering på cykeln, inte ok här) så jag bestämde mig för att gå en bit med henne i och med att jag ändå kunde cykla hem rätt snabbt efteråt. Någonstans vid Nydalahöjd ser vi en grupp människor, en av dem visar sig vara en tysk som bor i Karins byggnad och som vi umgåtts en del med. Tysken och hans vänner ska på Corona, och vi resonerade väl som "Tjaaa.... varför inte?" och hänger med dit. Så då har man varit där också. (Och träffat Frank, vilket var lustigt. MEN DET KAN JU INTE NI VETA.) På en tisdag!

Ojdå

Nämen jättemysig brittisk elektronika satt ju inte helt fel.

I'm gonna have a house party in my house

Brutalbra korridorfest. Lite sugigt att man inte är över 20 = för ung för att följa med ut dit majoriteten av festbesökarna stack runt elva, men att sitta kvar på diverse korridorsgolv och prata, krascha festen på tredje våningen (de hade kaka, vi tog oss friheter), dricka te och diskutera var förmodligen roligare ändå (okej, lite bitter är jag men det är okej såhär kl 03.14 på natten till söndag). Att cykla hem på snöhala vägar lyssnandes till Kapten Röd är för övrigt en underskattad aktivitet.

Nu ska jag dricka vatten.

Wohay

Åker snart iväg till Karin, med en ryggsäck så packad med kläder så att man skulle kunna tro att jag planerar att göra en Amidala (men nej, jag har bara beslutsångest).

Torsdag

Längtar efter  V Ä R L D E N .

Umeå är också fint. Fortfarande. Faktiskt.
Men nu i kylan är det kanske inte underligt att jag drömmer om mil efter mil av öken. Vill se och göra så mycket att det värker i mig.

...

Tredje koppen Earl Grey, håller på att bli lite less. Men det är bättre än äckelkaffet i alla fall.

Tisdag

Bitter tjej säger hej. Jävla tisdag alltså, det är det nya måndag.

Men jag har i alla fall ett jävligt bra soundtrack. (Rekommenderas för människor som vill blåsa upp sitt ego och sitt jävlar anamma till oändliga proportioner.)

Do not open til Christmas

Nämenasså... får man vara såhär bra? Gillar också det faktum att de spelar på Corona den 13:e november, vilket betyder att jag inte måste sitta på en buss i fyra timmar dit och fyra timmar hem. Sorry Sundsvall, men slipper jag så är det skönt. (Framförallt är det billigt, vilket kan behövas med tanke på att jag åker till hufvudstaden den 18:e.) Hemma kan vänta till jul.

Melanie

Toto - Melanie

En seg söndag, som gjord för cheesy 80-talsmusik. (Vi kan ignorera det faktum att Mindfields släpptes på 90-talet.)

Har läst två av tre texter inför måndag, den tredje är på norska och typ 70 sidor lång, så den tänker jag faktiskt ignorera med gott samvete. Tror inte riktigt att den kommer att tillföra något, snarare göra mig mer förvirrad (om möjligt).

Oh yeah

Imogen Heap - Hide And Seek

Sjukt bra låt. Har länkats förr, kommer länkas igen.

Kvällen har spenderats på Teg (vi tänkte gå på NH men hade för trevligt där vi var för att orka) på ett antal sköna kurskamrater, trevligt värre. Till och med cykelturen hem i kylan var någorlunda angenäm, först på grund av sällskap, sedan tack vare Florence. Nu sitte rjag och njuter av fin melankolisk musik med ett småleende på läpparna och utan sorg i hjärtat. Fiiint.

Kent - Kevlar Soul (Munspelssolot i den här krossar mitt hjärta till strössel. På ett bra sätt.)

Nom nom nom

Vem behöver mat när man har Agda?

Rules don't stop me

Att använda en flaska Explorer för att stödja upp kurslitteraturen i bokhyllan är en händelse som sammanfattar livet som student ganska träffsäkert.

Just nu ser jag fram emot kvällens tårtbak (det kommer att bli LEGENDARISKT och jag får inte glömma att ta bilder) och fnissar åt den omåttliga lustigheten hos ordet "fantasifoster".

We Are Scientists - Rules Don't Stop

It takes a notion not to break

Det här kommer aldrig att sluta bra.

Skalet är hårdare än sist, det måste en ändå säga (far jag kan inte få upp min kokosnöt). Men samma mekanismer är i omlopp och det skrämmer mig. Får mig att minnas. Tänka. (Sökes: fjärrkontroll med stor OFF-knapp.)

Förhoppningar är dörrar, sprickor i skalet där besvikelser kan sippra in. (Tjohej muntra klubben det här asså.)

Gaaaaaaaaah.

Det något ironiska är att jag inte mår dåligt eller så. Jag mår tvärtom bra, lite för bra, och det är väl där skon klämmer. Hohoho I-landsproblem i överflöd.

---------

En rationell vän senare känns det hela lite bättre. Leva i nuet, var det. Inte överanalysera gråta överspilld mjölk ta ut sorger i förskott.
Just så.

Chrystal Castles

Som ett slag i ansiktet - på ett bra sätt.

Känner mig ganska bästa just nu

HEMTENTAN. ÄR. KLAR.

Gillar

På sätt och vis påminner den här låten väldigt mycket om den här dagen. Eller vissa delar av den kanske.

Sun is in the sky
Oh why, oh why would I wanna be anywhere else?

Blowin' out your speakers

Är ensam i lägenheten och passar därför på att spela 3OH!3 på hög volym. Jag vet inte riktigt varför, men jag har fått känslan av att de jag bor med inte riktigt skulle förstå deras storhet, så jag försöker att vara en snäll roomie och hålla nere volymen. Men när katten är borta dansar råttorna på bordet!

Överväger seriöst att skaffa Spotify Premium, men det är lite vanskligt för om jag en gång vänjer mig av med reklamen kommer jag aldrig att stå ut med den igen. Det är farligt att tjäna pengar, i och med att jag då vet att jag skulle kunna rent ekonomiskt. Men jag har bestämt mig för att lägga undan merparten av de pengar jag tjänar, så att jag har råd att göra skojiga grejer senare, som typ att hälsa på Johanna i Paris eller kanske resa någon annanstans i sommar. Ska bli lite spännande att se hur långt studiemedlen räcker, jag har ju rätt låg hyra och inga stora utgifter förutom mat, så det borde fungera bra att leva på det. Men vi får zeee...

3OH!3 - Double Vision

We're half-awake in a fake empire

The National - Fake Empire

Har haft en trevlig dag på stan med Wild Child och Idaho. Vi fikade på Costas (lite dyrt fast inte egentligen, mest bara jämfört med caféerna på campus, så de hade väl normala cafépriser ungefär), gick runt lite i affärer och letade stora koppar, ljus och duschdraperier. Hittade hattar gjorde vi också, jag köpte en sjukt mjuk tanthatt på Kupan och Karin hittade en röd basker på H&M. Så nu är vi all set för Hat Party imorgon! Eller ja, nästan i alla fall.

Jag har torsdag i mitt huvud. Men det är fredag. Vet inte riktigt hur jag känner inför det. Å ena sidan är det kul med helg, men å andra sidan betyder det att jag har en dag mindre än vad det känns som på mig innan hemtentan ska vara inne. Ska nog jobba lite på den nu...

It goes on

Det kommer aldrig finnas något som heter rätt tid, rätt plats

Det känns som att jag inte gör något annat än fikar, pluggar och jobbar nuförtiden. Men det är rätt okej. Håller på med grundarbetet för Uppgift två nu, och ska förhoppningsvis skriva klart den ikväll. Än så länge känns det inte alltför panikigt, jag har ju trots allt till 11.15 på måndag på mig så krisar det så kan jag ju utnyttja den tiden till max. Men en vill ju hinna med att ha ett socialt liv i helgen också, heh.

Snart (eller okej, om typ 40 min, men det är snart right?) bär det ner till stan för fika (chockerande, jag vet) och hattjakt, efter det blir det jobb och sedan tillbaka till min älskade hemtenta ♥

För övrigt har jag lyssnat sönder den här låten senaste veckan.

Tyckte att världen behövde den här länken

Emil Jensen bloggar om vikten av att hålla Fredrik Reinfeldt frisk. Jag kan inte annat än hålla med.

Familjen

Gillar hur min effektivitet dalar dramatiskt efter 12.00. Nåja, jag har i alla fall nästan skrivit klart del ett! Snart bär det av till fika, och sedan tar jag nya tag med hemtentan.

Längtar till Familjen på Stads i november, måste komma ihåg att förköpa biljett bara för annars lär det vara rätt kört att komma in.

Familjen - Viggo

Jag skyller på patriarkatet

Jag prokrastinerar och gnager frenetiskt på mandlar. Jävla fanskap till hemtenta.

Det är inte speciellt svårt, egentligen. Det är bara lite jobbigt att börja, och att veta i vilken ända av den enorma högen kurslitteratur man ska leta efter referenser till det man vill säga. Urk.

Jaja, Projekt Hemtenta har inte stora framtidsutsikter den här tiden på dygnet, så jag ska nog gå och lägga mig så att jag kan stiga upp och börja tidigt imorgon. Jag vet inte varför, men på något vis är jag som mest effektiv på morgonen, trots att jag är kvällsmänniska i övrigt.

Först hem, sedan hem igen

Är hemma i Umeå igen.

Skönt.

Dagarna i Sundsvall har gått sinnesrubbat snabbt, kanske för att jag i stort sett hela tiden har gjort saker och träffat folk. Tiden som spenderades hemma (börjar acceptera att det finns två hemma nu) gick mest åt till att sova och äta, i övrigt var jag på gång mest hela tiden och sådant tär på krafterna så det känns skönt att vara tillbaka i Umeå och kunna pusta ut. Dock har jag fortfarande hemtenta och jobb att tänka på, men det är inte mer än jag kan hantera.

Lite märkligt känns det ändå, det här med att ha två hem. I mitt huvud är Sundsvall och Umeå olika världar, skilda från varandra. Nere i Sundsvall kändes mitt Umeåliv litegrann overkligt och jag fick allvarligt påminna mig själv att jag inte bara drömt ihop det hela. Märkligt.

En sak som jag kommer sakna från Sundsvall (förutom familjen, folket, Pipeline och Återkommande Mode alltså) är min säng. I de allra flesta fall är föredrar jag Umeå framför Sundsvall, men det finns fan ingen ursäkt för Bostadens 90-sängar. Och min tycks vara dålig även i jämförelse med andra av sitt slag. Illa...

Bli salig

Kvällen har spenderats på ett finfint medeltida gästabud (som höll på att bli först "hästabud" och sedan "gästabus", någon som vill ge sig på en freudiansk tolkning där?). Känner mig något mer at peace med min relation till min hemstad än vad jag gjorde när jag vaknade imorse. Och med annat.

Puss.

Ratatat - Lex


Sundsvall

Vackert att vara hemma, tittade i kylskåpet nyss och det gjorde mig nästan lite för uppspelt. Så mycket mat!

Annars är det väl med till en viss del blandade känslor jag återser Sundsvall. På ett sätt är det skitkul att vara här, roligt att träffa folk och skönt att få softa på lite här hemma också, men på ett annat sätt känns det lite jobbigt. Jag känner någon slags hatkärlek inför Sundsvall, för samtidigt som det är den stad som jag har vuxit upp i och som jag bär på många fina minnen ifrån så finns det även djupa spår här av det mindre fina slaget. Det är något som är skönt med Umeå, den staden känns mycket lättare, renare från bagage (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag har haft 19 år på mig att skita ned Sundsvall). Måste dock poängtera att de positiva känslorna angående mitt besök långt överskrider de negativa, men jag är ändå glad över att ha flyttat härifrån.

Idel osedligheter

Åh, dagens QC

Nu sitter jag på UB (Universitetsbiblioteket alltså, men jag gillar att använda fräsiga förkortningar) och snyltar på deras internet. Bussen till Sundsvall går från NUS (ännu en fräsig förkortning, Nya Universitetssjukhuset) kl 13.45 så jag har inte direkt bråttom eftersom det ligger ett stenkast härifrån.

Det känns jättemärkligt att åka hem, men på ett bra sätt. Inte så att jag attacksaknat Sundsvall direkt, men det ska ändå bli skönt att få komma hem, träffa folk och få mat lagad åt sig ett par dagar, hoho. Ikväll ska vi hem till släktingarna för att fira farbror som fyller år, och senare bär det av till Stads för lite härliga reggaetoner. En lovande start på helgen, med andra ord!

RSS 2.0