Hummelgård, det var ett fint namn

All work and no play (makes Linn a very bored girl).

Ge mig helg nu, snälla? Ge mig en morgondag av mirakel såsom gratis tacobufféer, superhjältar och varm och kall. Nu! Ge mig en lördag av dubstep och tyskdans. Ge mig vår och värme. Ge mig världen.

(Ja, vissa ska ju bara ha och ha och ha)

Kittycat

Det här kan måhända komma att bli en liten spoiler för de personer som läser min blogg som ska på superhjältefesten imorgon (vilket såvitt jag vet bara är Karin. Hej Karin!) men jag kände mig nöjd och ville showa off litegrann, okej?



Fina, aight? Tänk vad en kan åstadkomma med ett diadem, svart papper, en sax och lite häftmassa.

För övrigt har jag planer. Fina planer. Ibland är det roligt hur saker bara kommer till en från ingenstans och helt plötsligt blir allt så självklart.

Back in tha hood

Malmö fuckade upp min dagsuppfattning, eftersom vi åkte hem på söndagen känns det som att det är måndag idag men det är det inte. Jag har glömt att räkna dygnet som hemresan tog i anspråk. Särt.

Kongressen var i alla fall riktigt jävla nice, fast det är klart, hänga med massa trevligt vänsterfolk är sällan fel. Om det är så kongresser är i allmänhet borde jag kongressera mera. Till och med den långa och dryga resan tur och retur mellan Umeå och Malmö var helt klart uthärdliga, främst på grund av sällskapet.

En hel del klokheter uttalades, men bäst av allt var förmodligen vår plan att skapa ett nytt parti: Vänsterpartiet Kristdemokraterna (Rojalistradikalerna). Eller VpKd(Rr) som det för enkelhetens skull förkortas. Det är helt enkelt vad det låter som, en sammanslagning mellan vänstern och kristdemokraterna, som dessutom är rojalister och radikaler. Vi tyckte att det fanns för lite kristen fundamentalism i den svenska riksdagen.

Jaja.
Vi är i alla fall inte nyliberaler!

Stars that clear have been dead for years but the idea just lives on

Word tyckte att jag skulle använda ett frågetecken istället för en punkt efter en mening i läseprotokollet jag sitter och skriver just nu. Jag känner mig smått ifrågasatt, och även en blandning av förvirring och munterhet. Word är en arrogant liten sate egentligen, brukar få för sig att kalla mina meningar för "byråkratiska". "Kan du vara själv!" vill jag säga då, men av någon anledning tror jag inte att jag skulle bli lyssnad till.

"Jag bor i ett winter wonderland." Tänkte det tidigare idag när jag öppnade gardinerna (någon gång kring två, det hade inte mörknat helt än) och när jag cyklade hem från campus och såg månen skina ovanför de snötunga granarna. (Jag gillar för övrigt ordet campus. Det får mig att känna mig lite som att jag är en karaktär i en amerikansk collegefilm. Den häftiga, artsy, intelligenta personen. ELLERNÅGONTING.)

Ikväll åker jag till Malmö, wooh! Vi far från Umeå Östra 00.19 och är framme i Malmö runt elva på fredag kväll. Nästan ett dygns restid med andra ord, känner mig pepp som faen på det. Fast det ska bli kul att få träffa massa trevliga vänstermänniskor från Sveriges olika högskolor och universitet, så det är lätt värt det. Det som känns mest surt med resan är att sista bussen från Tomtebo går 22.53, vilket betyder att jag antingen får åka den och vänta på stationen i en timme och tjugo minuter, eller gå hela vägen dit i svinkylan som vi har här nu. Båda alternativen faller in i kategorin "mindre roligt" (för "skitdrygt" låter ju så negativt) men det lutar åt det senare. Hellre kall än tråkig.

Har typ dille på den här låten just nu, texten är sjukt vacker:
Bright Eyes - We Are Nowhere And It's Now

... men lyssnar även på denna (de spelar i Umeå nästa helg, jag och min bror har planer):
Flux Pavilion - I Can't Stop

Fika och ytligheter

Bakar så det står härliga till! Först en kladdkaka, och nu chokladcookies med vita chokladbitar i ugnen (nej men vem har sagt att jag gillar choklad???). Mhm, fint ska det vara! Snart kommer lillebror och Wild Child, plus eventuellt en Idaho och/eller en Vinnie. Cray cray.

För övrigt hälsar min ytliga sida att Brandon Boyd är väldigt, väldigt snygg.



Hawt.



(Och dreadsen! Oh lawd.)

B-kurs!

Första dagen på B-kursen. Började i okristlig tid (kl 8 på morgonen!!!) men vi fick kaffe och mackor. Alltid något!

Läraren sa bland annat: Ni ska lära er läsa. Räkna med åttatimmarsdagar.

...

Nu ska jag läsa lite. Lååångsamt och noggrant.

I want you to be crazy 'cause you're boring baby when you straight

Wooh.

Igår morse såg jag Annika Norlin gå mellan Lindellhallen och humanisthuset. Celebrity-spotting, på min ära. Dock är jag inte lika cool som en av mina kursare, hon satt bredvid henne på bussen. Typ halva Makt & Kön A-klassen är lite förälskade i henne, och det är inte svårt att förstå varför.

Det känns lite märkligt att A-kursen avslutades igår och B-kursen påbörjas på måndag (vid en så ogudaktig tid som kl 8 på morgonen, tillråga på allt) utan någon sorts andningspaus däremellan. Eller den här helgen är väl det närmaste en andningspaus jag kommer, men hittils går det sådär. Det är fan för kallt för att andas just nu. Igår när jag skulle cykla till Michelle var mina tummar djupfrusna när jag kom fram, och när vi senare på kvällen skulle till NH fick Matilda hjälpa mig att få ut leg och studentleg ur plånboken eftersom kylan hade berövat mig min finmotorik.

Gårdagskvällen var kuuulish, vi förförfestade hos Michelle, sedan var vi på en italiensk utbytesstudents goodbye party och efter det planerade vi att dra på Corona, men det slutade med att vi gick till NH istället för att slippa stå i kö ute i vargavintern. NH var okej (oändligt bättre än Corona i alla fall) men musiken var lite märklig. Visst älskade jag att de spelade Pretty Fly For A White Guy, Smells Like Teen Spirit och Rebel Yell, men musiken i övrigt var inte så dansvänlig. Och man vill ju inte vara en våldtäktsman.

I'm sick of social graces
Show your shark-tipped teeth


The Kills - Cheap and Cheerful

Yay!

GLAD_TJEJ_91 ÄR KLAR MED HEMTENTAN. Hihi.

Hur ska jag fira? Te låter som ett fint förslag. Och sedan kanske jag ska försöka mig på ett kiwiexperiment också...

And now for something completely different



Tog en nattpromenad och hittade en alternativ väg till Mariehem.
Nu: Tentaskrivande och te ur nymugg'n.

Hemma

Är tillbaka i Umeå! Fick åka bussen gratis, det var chill. Åt ingen mat på nio timmar eftersom de inte sålde någon på bussen, mindre chill. Nu sitter jag och hemtentar mig, det går sådär. Är snart klar med första uppgiften i alla fall, sen ska jag ta en kiwi och fira.

Resor, idel resor

Vissa dagar impulsbokar man resor till Paris... idag var inte en sådan dag, dock var gårdagen det! Niiice.

Sedan ska jag tydligen vara ombud på VSF-kongressen i Malmö nu i januari också, herreminje.

Modern teknik alltså...

Nu kan jag nästan med min nya mp3-spelare. Det skreks lite av frustration där ett tag (hatar hatar hatar att jag måste lära mig ett nytt system den kan ju inte bara fungera som min gamla nej nej den måste vara high tech och stöööörd) men nu kan jag för det mesta få den att göra som jag vill. Låter bra gör den i alla fall!

Gårdagen spenderades med Karin och Erik, vi fikade på Pallas, gick runt på stan, köpte sushi som vi åt hemma hos mig (Jag: "Gaffel?" Erik: "Nej! Jag behöver bara lugna ner mig lite.") och sedan hade vi tänkt gå på Irish men eftersom de uppenbarligen har stängt på måndagar gick vi hem till Karin och kollade på The Rules of Attraction. Erik lärde oss saker på tyska, så nu kan jag tacka nej på ytterst oartiga sätt.

Idag åker Erik hem, vi ska eventuellt upp och titta på utsikten från Norra berget om vi hinner. Senare bär det nog av till Tillypoo som fyller år! Hoho.

Pulka!

under the iron bridge we kissed
and although I ended up with sore lips
it just wasn't like the old days anymore

The Smiths - Still Ill

Idag har det chillats järnet hos Karin. Vi fikade lussebullar med Jessica, Matilda och tyska lillebror Erik som är på besök. Karins föräldrar bjöd på älgragu med messmör i, norrländskt så det förslår och dessutom synnerligen välsmakande. Sedan drog vi till Fagerdalsparken och åkte pulka. För övrigt är Fagerdal ett i mitt tycke väldigt vackert namn på en plats, det låter lite sagoaktigt (säger jag som bor på en väg döpt efter en sagovarelse i ett område som heter Tomtebo, ehum) och jag föreställer mig en... fager dal, helt enkelt. Kvällen avrundades med te.






Gott nytt år!

Året firades in i sällskap av goda vänner, en mycket angenäm tillställning. Jag vet inte exakt när, men någon gång under småtimmarna övergick nyårsfesten från "fest" till att jag ligger i ett knä och får fotmassage av två andra personer. Klockan kan ha varit runt fem, sex, då vi drog ihop våra madrasser, sovsäckar, täcken och kuddar och lade oss som fina små sardiner under ett bord. Inte helt fel att somna av att bli kliad i håret och känna en annan människas andedräkt mot sin nacke, om du frågar mig.

Nu bär det snart iväg mot Karinina för att möta upp min tyska lillebror. Sedan blir det pulka, och kanske Irish till kvällen? Time will tell.

RSS 2.0