Sven in my <3

Vad har man för ett slags liv när dagens höjdpunkt är en webcomic som uppdateras?

Svar: Man har inget liv, men det gör inget. Vad ska man med ett liv till när man har QC?

Och dagens strip var übersweet.

Elvis has left the building!

Nu var jag jättenära att skriva att "jag sitter i Jessicas arbetsrum", men sen kom jag på att det gör jag ju inte alls, för Jessica sitter ju i samma arbetsrum som jag och det är inte där jag sitter! Det är nog för att Annika, Emma och Matilda sitter här, för Jessica satt med dem förra året och jag ar fortfarande inte vant mig.

I lördags var jag och la familia i Mellanfjärden för att se på en teater, Mina Damer och Herman hette den. Det var en ganska typisk fars, underhållande för stunden men inget riktigt djup. Dessutom var vi i Hudiksvall på dagen och jag köpte ett par solglasögon (Wayfarers, jag är mycket nöjd för jag hade letat hela sommaren) och två skräckfilmer från 50-talet som verkar helt fantastiskt fula.


Coax me out my low

Jag tog en promenad och såg ett rådjur som såg mig och ett tag tittade vi bara på varandra och sen skuttade det iväg.

Can't buy me love

Har just kollat på A Hard Day's Night, och jag kan bara konstatera att jag till fullo hållr med om Johannas påstående att George Harrison är den snygge Beatlen. Jag menar, titta på honom bara! I övrigt faktiskt en ganska underhållande film, särskilt om man gillar Beatles, brittisk humor och 60-talet.



Titta på den bara!


Friday

Det är fredag.

Fira!


Förresten så hade jag ytterligare en konstig dröm inatt. Jag drömde att jag var i någon slags konstig värld (som jag vid närmare eftertanke tror kan ha varit Slottsskogen), tillsammans med någon som kan ha varit Karin, Jessica, Matilda eller någon helt annan. Det fanns stora vargar, och brunstiga älgar som var mycket farliga. Vi hittade en liten vit mask, som vecklade ut sig till ett stort torn när vi tog upp den. Strange shit alltså...

Nostalgi och kärlek

Sitter och kollar igenom Jessicas bilddagbok från början (vilket kommer att ta ett tag, för jävlar vad mycket bilder det är!). Nostalgin är stor. Det är ju naturligtvis lätt att kolla tillbaka, bara se det positiva och glömma att även de dagarna hade moln på himlen, men visst var det härligt? Inte för att det inte är härligt nu, jag står fast vid att livet blir bättre för var dag som går och för varje erfarenhet jag får, men så mycket har förändrats sen dess. Till det bättre eller det sämre vet jag inte. Går det ens att avgöra? Och har det någon som helst betydelse, egentligen?

När jag ser bilderna så blir jag påmind om alla de underbara ögonblicken, alla de fantastiska människorna som jag har haft turen att faktiskt få tillbringa tid med. Jag antar att ett "tack" är på sin plats, men att det knappast räcker. Nu får det här låta hur cheesy det vill, men jag känner verkligen kärlek till er alla.

Möjligtvis om man är enbent då

"Om jag hade varma skor så önskar jag att jag hade två stycken".
Detta, eller i alla fall något liknande, var min första tanke när jag vaknade imorse. Jag antar att det finns någon sorts logik i påståendet (vad är liksom meningen med att ha EN varm sko) men jag undrar verkligen vad tusan det var jag drömde om.


Dead Souls

Idag invaderades skolan av zombies!!!

Eller inte, det var bara vi i ES3 som hade klätt ut oss inför klassikern (men vi var väldigt övertygande).


(Sen kan vi ju konstatera att jag skulle bli en väldigt bra stalker om jag inte var så dålig på att smyga.)

New Dawn Fades

A change of speed, a change of style
A change of scene, with no regrets
A chance to watch, admire the distance
Still occupied, though you forget

Different colours, different shades
Over each mistakes were made
I took the blame

Directionless so plain to see
A loaded gun wont set you free

So you say

Tjohej

Första lektionerna i Religion A respektive Svenska B idag, och än så länge känns det lovande. Kul är att båda ämnena är sådana ämnen som man ofta får diskutera kring, och eftersom jag är lite (läs: ENORMT) svag för sådant så hoppar jag högt av glädje. Skutteliskutt!

Sen har jag insett att oavsett vilka problem jag har så är livet jävligt gött egentligen. Visst, en del grejer kanske inte är astoppen, men det finns alltid något att vara glad åt, och det är jag.

Tveksamt Innehåll

Questionable Content är en trevlig serie, och faktiskt den enda webcomic som jag faktiskt följer (har gjort det ett tag nu, jag tror att William rekommenderade den... tidigt 2008 kanske?). Jag håller just nu på att läsa om den från början och är framme vid strip 1100. Den här gången läser jag även Jeph's newsposts längst ner på sidan, vilka ibland kan vara ganska underhållande. Som till exempel när han ursäktade den försenade stripen med att han hade kollat på In the Name of the King av Uwe Boll, och att det var en jättebra film ungefär på samma sätt som Titanic var ett jättebra skepp. Jag har sett filmen, och jag kan bekräfta att detta påstående är helt sant. Se den, och läs QC! *skamlös inte speciellt smygig reklam*


Matte C

Nu har jag överlevt min första Matte C-lektion! Det som vi gick igenom på den här lektionen var inte överdrivet svårt, så det känns lovande. Jag tror till och med att jag ska vara ambitiös och räkna lite nu.


I'll see you around

Last Bus med Milburn låter jättemycket som en Arctic Monkeys-låt, men jag kommer inte på vilken. Jag tror att det har med gitarrerna att göra, de hade mycket sådana gitarrljud på Whatever People Say I Am That's What I'm Not (eller "Skivan Med Den Alldeles För Långa Titeln", som jag hädanefter ska kalla den). Jaja, fin låt i alla fall, även om de har tjyvat lite.

So I'll see you when I see you
Yeah I'll see you again
And if I don't get the chance to at least shake your hand
Then I wish you good luck, hope it all goes to plan so
I'll see you around

Första skoldagen

Yay! Skola!

Det är bra att sommarlovet är precis så lagom långt att man längtar till skolan när det börjar ta slut.

Första dagen i skolan gick bra, nu är vi de största barnen så vi behöver inte vara rädda för att bli uppspöade på skolgården. Vi sitter dock på ett väldigt konstigt ställe, längst upp typ ovanför skolsköterskan. Smart att placera estet-eleverna så långt ifrån estetklassrummen som möjligt? Men annars är det fint och snällt, och jag och Jessica sitter tillsammans för första gången. Det känns betryggande, jag vet ju redan att det funkar att jobba med henne så det är bra.

Jag känner att jag har ett något efterblivet sätt att uttrycka mig på nu, men vi låtsas att det är bra.

Well well, vanliga lektioner börjar redan imorgon, och min första blir Matte C. Hurra! (Eller inte.) Men det känns bra att vi har en ganska liten grupp (bara elva personer) och att större delen av den består av folk från min klass. Då slipper jag ju dö ensam, åtminstone. 

Lillebror, ba pa pa!

Ikväll har varit en mysig hemmakväll, päronen skulle på fest så jag och Daniel hade huset för oss själva (FF! WOHOO!). Vi kollade på Ironman (som är en av Daniels absoluta favoritfilmer och som jag inte hade sett för än idag, den var hyfsad), spelade videospel (Mario Kart och Guitar Hero, Daniel spöar mig på båda), poker (han slår mig på det med) och skrattade åt scientologer. Kvalitetstid med syskonet, så att säga.

Det finns både för- och nackdelar med att ha ett syskon som är sju år yngre än en själv. Det som är mindre bra är väl att man har mindre gemensamt, i alla fall just nu. När han blir tonåring kan det nog vara ganska kul, särskilt eftersom jag inte kommer att bo hemma då vilket betyder att det blir mindre bråk. Jag kan helt enkelt vara den där jävligt häftiga storasystern som kommer lite då och då och delar med sig frikostigt av sin stora visdom *host*. Nåja, vi får väl se hur det blir med det...


Tid

Lillebror behöver lära sig att passa tider.
Och jag behöver ett liv.


Nom

Jag har just ätit en kycklingrulle som seriöst var lika lång som min överarm, och mycket bredare (dock orkade jag inte hela eftersom jag är en liten mes, men det gör inget för då har jag ju lunchen kirrad tills imorgon). My breath smellz ze garlic of death! Andra glada nyheter är att jag har en påse fylld med choklad- och yoghurttäckta godsaker. Naturgodis är dyrt, men det är värt det.

Cry baby

Har alldeles nytt sett på Becoming Jane, och som jag grät. Nästan löjligt, men jag får skylla på att jag är lite svag för James McAvoy. Det var en fin film i alla fall, något för er Darcy-lovers därute kanske?



Mrawr, liksom!


Bindgalen? Mjo.

Jag har tillbringat alldeles för mycket tid av den här veckan (sista sommarlovsveckan!) framför datorn. Men jag tycker att jag har haft tillräckligt för mig i sommar för att kunna motivera lite asocialt beteende, jag måste ju ladda upp batterierna inför måndag så att jag orkar vara social och allmänt duktig.

Men jag har gjort en vettig ("vettig" är ett relativt begrepp) sak idag i alla fall och det var att kolla på Dazed and Confused.
Fin film. Fina frisyrer <3


Timbuktu

Jag kanske köper lite plattor i Amsterdam
Jag kanske lägger mig och glassar på Koh Pangan
Jag kanske ställer míg och skriker på Machu Picchu
Sätter ut skiten i Mogadishu
Jag kanske klättrar upp i en palm på Sri Lanka
Chillar på en fönsterkarm i Casablanca
Tar en sväng till en viss stad i Mali
Kanske blir bäng en hel dag på Bali
Hongkong, Buenos Aires, kanske Yemen,
Miami, Soweto och till och med Bremen
Kanske går på marknad i Samarkand
Jag kanske blir en annan man i ett annat land

Tomato, tomato

Had nice time with Fröken Röd.
We ate ice cream and drank tea and laughed at her dog and talked about thingz.
AND THEN WE MADE THE SEX oh wait no we did'nt that was just dream.

Innan dess hann jag med att läsa en massa QC (läser om serien från början, är framme vid strip 850 nu) och ha en intressant konversation med min bror angående Rolling Stones och knark.

Sista sommarlovsveckan

Varför loggar jag ut när jag vill skriva ett inlägg? Knappast så smart.

Anyway så har jag insett att detta faktiskt är den sista sommarlovsveckan, och att det i all ärlighets namn känns ganska skönt. Jag längtar lite till att få börja skolan igen, få lära mig saker (förhoppningsvis) och framför allt att få träffa alla igen. Det är fiffigt att sommarlovet är precis så långt så att man har lessnat på det när det snart är slut. Så är det i alla fall för min del. Sen kan ju min skollängtan ha något att göra med att man känner att sommaren håller på att avta också. Jag vet inte om det bara är jag, men det känns liksom att det ligger höst i luften, även om den egentlien är ganska långt borta.

Och det här blogginlägget handlar inte alls om det jag trodde att det skulle handla om. Sen vet jag inte vad jag trodde att det skulle handla om, men inte det här i alla fall. Strange!

Who gives a fuck about an Oxford comma?

(Vampire Weekend är fina och nördiga. Jag menar, hur kan man inte älska svängig musik som dessutom tar upp ämnet kommatering? Rawr, liksom.)

Sista sommarlovsveckan som sagt, och vad gör jag? Så lite som mäjligt, naturligtvis. Lagar lunch åt brorsan och tittar på när han springer fram och tillbaka till sina små kompisar. Idag var jag med Emma och vi kikade på Goodbye Lenin och Cadillac Records. Blues ftw!

Havrekakor

Havrekakorna blev kraschade och platta. Men goda!
För övrigt så såg jag nyss på ett avsnitt av being Human (Svt Play <3) och höll på att gråta ögonen ur mig för att det var så fint. Mhm, jag är en liten cry baby.
Och Vampire Weekend är typ dagens bästa. Veckans bästa. Bäst helt enkelt.

Walcott, don't you know that it's insane?
Don't you wanna get out of Cape Cod, out of Cape Cod tonight?

Japp

Så bär det iväg. Önska mig lycka till?

I love my shirt

Orealistiska fantasier FTW. Jag kan spendera timmar med att bara fundera ut osannolika "tänk om..."-scenarion. Överaktiv fantasi är en bra grej säger vi.

Det fina är att jag vet vad jag vill göra, hur jag vill formulera mig. Men varför gör jag då inte bara det?
Antagligen för att jag är dum i huvudet. Eller att jag hittar något slags bisarrt nöje i att skjuta på saker in i det oändliga.

Nä, nu ska jag gå och skjuta på saker lite till!


You haven't got no money, he'll get you some

Och så var det ju det här med att skriva blogginlägg som innehåller någon slags substans... det går uppenbarigen inte så himla bra för mig just nu. Men när man mest tänker på saker som inte lämpar sig för att skrivas på ze internetz (och nu låter det som att jag typ tänker på snusk, mord eller något annat hemskt, but that is not ze case) så blir det lätt på det viset.

En tanke som slog mig kan jag däremot dela med mig av. Hur kommer det sig att man måste betala för TV3, men att de ändå har massvis med reklam? SVT-kanalerna finansieras ju med TV-avgiften (och kanske någon sorts statliga bidrag, vad vet jag) och är därför utan reklam, och TV4 behöver man inte betala något för att kolla på för de är reklamfinansierade, men TV3 tar både betalt och har reklam. Samma med kanal 5. Det borde väl räcka med det ena eller det andra? Egentligen är det ganska sjukt att man betalar för reklam-TV, för vem vill titta på reklam? I vanliga fall brukar man betala för att slippa reklamen. Kan någon förklara detta för mig?

Just nu lyssnar jag på BBC Radio 1, där de har en live session med Arctic Monkeys. Just nu spelar de My Propeller, som de förresten inledde med på Way Out West-spelningen, till min stora lycka. De spelade överhuvudtaget väldigt mycket från den nya skivan, vilket kan tyckas vara modigt eller dumt (beroende på hur man ser på saken) i och med att skivan inte ens är släppt än. Sen att de inte spelade Teddy Picker var ju rent ut sagt skamligt, men förutom det konstiga låtvalet var det en mycket bra spelning. Och nu svär de, I STATLIG RADIO. Moralpaniken nu alltså, HERREGUD. Åh, nu spelar de Red Right Hand! Synd på taskigt radioljud bara.

Anyway, nog med babblandet. Jag tänkte bara säga att jag är Danielvakt denna vecka, men om någon vill hitta på något så kan de höra av sig. Byes!

Pretty Visitors

What came first, the chicken or the dickhead?

Come Together

Monty Python löser faktiskt det mesta. Fast det gör Beatles också (fast inte Yesterday, den är ledsen. Fin, men ledsen).

Anyways, imorgon far jag till Varberg, och sedan till Göteborg för att gå på Way Out West DÄR JAG KOMMER ATT FÅ SE ARCTIC MONKEYS OMG OMG OMG. Okej nu slutar jag skriva innan jag blir lite för uppspelt för mitt eget bästa.

Kolla kolla

Haft en lat dag, mest suttit vid datorn, spelat Sims 3 och kollat på de sista avsnitten av Harpers Island. Nu sitter jag och lyssnar på musik som får mig att minnas, vilket egentligen får mig att må lite dåligt just nu så jag vet inte varför jag envisas. Är väl lite dum i huvudet helt enkelt.

Börja om på nytt

Jag insåg just att min bloggdesign såg ut som ett helvete. Så nu börjar vi om från början.

It's a necessary evil

Jag tycks vara en expert på att ställa till det för mig. Och nu har jag minsann lyckats, rejält.
Men det konstiga är att jag faktiskt är ganska lycklig likt förbannat.

Humbug <3

Within You Without You

Om någon vill lyssna på riktigt skön knarkig musik så rekommenderar jag Beatles - Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, och särskilt låten Within You Without You. Det märks att den är influerad av tiden de spenderade i Indien med att röka funny stuff liksom. Tack Maty förresten, för sällskapet, teet och Hugh Jackman (lol, jag råkade skriva "High Jackman").

We were talking
About the space between us all
And the people
Who hide themselves behind a wall
Of illusion
Never glimpse the truth
Then it's far too late
When they pass away


We were talking
About the love we all could share
When we find it
To try our best to hold it there
With our love, with our love
We could save the world, if they only knew

Try to realize it's all within yourself
No one else can make you change
And to see you're really only very small
And life flows on within you and without you

We were talking
About the love that's gone so cold
And the people
Who gain the world and lose their soul
They don't know
They can't see
Are you one of them

When you've seen beyond yourself
Then you may find, peace of mind is waiting there
And the time will come when you see we're all one
And life flows on within you and without you


Fuck

På ett sätt önskar jag att jag kunde ta tillbaka allt,
säga "Det var bara ett dåligt skämt, förlåt" och sen fly tillbaka in i den falska tryggheten.
Men det vore en lögn, och hur ont än sanningen gör så kan jag inte ljuga.

Babylon

Återvänd från Näsåker. Det stället är seriöst himmelriket på jorden. Om det finns en himmel så hoppas jag att den är minst lika vacker och full med sköna människor och underbar musik. Men åter till den hårda verkligheten.

RSS 2.0