Söndagen

Promenad blev till spontanfika med Karinina och Williepoo (som nu uppenbarligen är Karins nya smeknamn för honom). Nu väntar jag på att bror ska bli klar med TV:n (HAN KOLLAR PÅ SPORT!?! O.O) så att jag kan se 500 Days of Summer. Partey!


Mrawr



Bara för att jag kan.


Vårshowen

Vårshowen igår var faktiskt väldigt bra, jag tyckte att de höll hög klass som vanligt. Självklart hade de mycket att leva upp till i och med att vårshowerna de senaste två åren verkligen har varit utomordentliga, men jag tycker att de kan vara stolta över det som de har presterat i år också. Jag blir så stolt att jag nästintill blir tårögd när jag ser Johanna stå där på scenen, min fina lilla Johanna som har blivit stor och duktig.

Sen kan ST's recensenter gå och ta sig någonstans, varför ska recensenter alltid klaga på mellansnacket? Antingen är det för mycket eller för lite, för allvarsamt eller för fånigt, för intetsägande eller för internt. Egentligen är ju mellansnackets uppgift att vara en distraktion medans folk flyttar runt på scenen samt att på något vis föra showen vidare till nästa låt, och det syftet tyckte jag att mellansnacket uppfyllde mer än väl. De lyckades få mig att skratta i alla fall, och det räcker gott och väl för mig.

Vårshow

Lily Allen in my ♥
Hur kommer det sig att jag i allmänhet fastnar efter artister efter att sett dem live istället för att lyssna in mig på dem innan? Lily Allen, Emil Jensen, Markus Krunegård, Vampire Weekend, ingenting och Detektivbyrån är bara några exempel. Jag är kanske lite trögfattad som inte förstår storheten innan jag sett den med egna ögon.

Ikväll bli det vårshow med mamsen, omdömena har varit mycket blandade så om den bjuder på storhet eller inte återstår att se. Men låga förväntningar är sunt (något jag för övrigt borde tänka mer på gällande flera aspekter av mitt liv), då slipper man bli besviken och kanske blir glatt överraskad istället.

Trainwreck, that I am

Fick helt plötsligt en ENORM lust att gå och kika i second hand-butiker, samt kolla på nya glasögon. Kanske kan åtgärdas under morgondagen? För övrigt är 3OH!3 stor glädje och lycka. Sexistisk crunkcore med töntgangster-fasoner, och jag älskar det.

Is it getting hot in here or is it just me?
Is it getting hot in here or is it 3OH!3?

Kom ta mig härifrån

Jag stod på T-centralen, bögringen hålet i marken
Stod stilla på mitt ställe och undrade varför jag inte dög längre

Varför är du rå?
Varför är du så hård?
Varför är du så svår?

Med kallnat kaffe i handen,
följde jag strömmen mot perrongen

Jag har läst böcker om att lämna allt,
men nu när det var dags hade jag ingen lust alls
Den inre resan har fastnat i loopar, nu skiter jag i alltihopa

No dawn, no day

Urk, jag måste sitta vid den "dåliga" (ergo gamla långsamma) datorn p.g.a. att pappa håller på och fixar med den nya. Dryyygt.

Gårdagskvällen på pipen var rolig, jobbandet gick som en dans och jag hade skoj, hann dock inte se något av Kalle Ninja vilket var lite synd. Nåja, det kanske var bäst så, jag hade väl antagligen blivit mosad av stora hårdrockarkillar annars, höhö.

Idag har jag kollat på stövlar med mamma, vilket bekräftade cad jag redan hade misstänkt: jag är ingen stövelmänniska. Eller okej, välpolerade naziststövlar funkar, men de ger mig en sådan lust att invadera Polen. Sedan fikade jag och finaste Karinen på Tant Anci & Fröken Sara (mocha i mitt hjärta), sen åkte jag hem och övade dragspel (duktig_dragspelerska_91_eller_inte) och nu sitter jag framför datorn (OH REALLY) och lyssnar på Florence and the Machine.


Pustar ut

Nu är det slut, sista föreställningen av "Meningen med livet och andra bagateller" är spelad och vi är därmed klara med Scenisk Gestaltning C. Naturligtvis känns det skönt, men även vemodigt i och med att det även var sista föreställningen med gänget, alltså Estet Teater 07-10. För ögonblicket är jag för utmattad för att riktigt ta in det hela, men nostalgin kommer säkerligen slå till förr eller senare. Något som jag däremot inte kommer att sakna är teatersminket och vad det gör med min hud, känner mig alldeles torr och fnasig i både ansiktet och på händerna, och som om det inte vore nog så täpper det till porerna så att man får finnar också.

Ikväll blir det till att jobba på pipeline, det var ett tag sen och jag ser faktiskt fram emot det. Jag gillar att hålla mig upptagen och slippa tänka så mycket, bara kunna följa med strömmen och skratta. Gårdagskvällen med Maty var hilarious, jag vet inte vad vi gick på men resultatet blev i alla fall total awesomeness. Förhoppningsvis kommer det även snart på en youtubekanal nära dig!

Hurra!

We did it! Föreställningen idag gick över förväntan, jag var naturligtvis sjukligt nervös efter gårdagens genrepsfiasko men idag satt monologen där den skulle. Sen var publiken också över förväntan, högstadieelever är kanske inte kända som den bästa publiken men det gick faktiskt bra, det känns som att vi nådde fram.

En annan källa till lycka är att jag har Florence + The Machine's album Lungs i min ägo <3

Nej men hej

Emil Jensen räddar min natt <3

Allt jag gillar upphör
Passa dig jag gillar dig!

Onsdagscafét idag var väldigt angemänt, jag blev nästintill lite tårögd när en viss låt spelades, nostaglin var stor och vacker.

Framförhållning

Vill allra helst krypa in i något stort, varmt och gosigt och bara sitta där och sova hela morgonen. Dock har jag min första Engelska C-lektion idag, vilket känns ganska party trots att kursen i sig verkar vara av den mer ansträngande sorten. Men jag gillar ju engelska, så det löser sig nog. Sen har vi genrep idag också, och förhoppningsvis någon sorts scenkläder... Framförhållning alltså, det är ju trots allt inte ett sämre ord än något annat.

Yeah

Herrejävlar, gårdagskvällen alltså... episk är nog det enda adjektivet som duger. Fantastiskt trevlig födelsedagsfest hos Tillypoo, följt av massa extasdansande på Friday I'm In Love på Stadshuset. När jag tittar igenom bilderna på kameran är det svårt att låta bli att småle. Kärlek var ordet.

In other news har jag ryckt upp mig, och det med besked. Det här är mitt liv och jag tänker banne mig inte grotta ner mig i dåligtankar bara för att allt inte går enligt mina planer hela tiden. Dessutom har jag insett att jag nog ville det som jag trodde mig vilja av helt fel anledningar, och att det här förmodligen är bättre på de flesta sätt.

Tiden får utvisa hur det blir...

Always look on the bright side of life

Ryck upp dig för i helvete. It's not the end of the world...

Te

Plan för den närmsta framtiden: Kolla på Six Feet Under och hälla i mig så mycket te jag kan innan jag ska tillbaka till skolan.

Film

Lista över filmer att se fram emot under 2010! (Höll på att skriva 2110, men riktigt så långt fram ska vi nog inte planera...)

Daybreakers, The Wolfman och Alice i Underlandet ser jag sjukt mycket fram emot, sen känns inte tanken på Paul Bettany som ärkeängel i Legion så väldans tokig heller. Del 1 av Deatly Hallows ska det också bli roligt att se, men en fjärde Shrek-film? Kom igen? Hittils har de i och för sig hållit hög kvalitet, men jag börjar ledsna. Rosencrantz and Guildenstern are undead där Shakespeare-tragedi korsas med vampyrfilm känns också som ett roligt koncept. Lite smått likt Pride and Prejudice and Zombies, som förresten också ska filmatiseras (med Natalie Portman, om jag inte missminner mig), men det får vi nog vänta ett tag till på.

Dystra Utsikter

Urk, min förkylning har på något vänster fått för sig att ta om, å det grövsta dessuom. Uppskattas icke, skärpning! Aspepp inför matteprov imorgon också... eller inte. Men jag ska räkna som en liten gris idag, så det löser sig nog.

Orange

Min hals kollapsar. Men jag har en fägglad sjal och oranga naglar, så det är okej!

Skjuta upp

Wohoo, klar med talet! Nu måste jag bara lära mig det också... men det ska nog gå bra!

Det känns som att jag på sistone har fått någon sags tvångstanke att inte påbörja uppgifter för än jag asolut behöver, vilket är ganska dumt i och med att det resulterar i att jag skjuter upp saker för länge. Men efter talet, romanseminariet och matteprovet är avklarat nästa vecka kommer jag i alla fall kunna slappna av lite, då är det bara teatern kvar att oroa sig för.

Jessica sa:

"Har jag satt mig på en katt?"

Dålighetstanken

"Jävla idiot" är tanken som far runt i mitt huvud.

Antagligen överreagerar jag. Det krävs inte mycket för att sätta igång dålighetstankarna. Ett brutet löfte - om så bara ett litet ett - räcker gott och väl.

Ja, jag vet. Det finns miljonär skäl till varför, och troligtvis innefattar inget av dem någon illvilja gentemot mig. Men ändå, det var som sagt ingen stor grej, utan tvärtom något mycket lättgenomfört. Ska det vara så svårt?

Jävla idiot. (Men vem är idioten, egentligen?)


Ispinne

Jävlar i min lilla låda vad kallt det är! Känns fint när man är en ispinne bara av den korta promenaden mellan navet och bankomaten, det gick nästan inte att ta ut pengar för mina fingrar hade helt plötsligt tappat all känsel. Att gå upp till bion har aldrig känts så jobbigt, men nu har jag min och Mimmis biljett till Sherlock Holmes i alla fall!

Emil Jensen - Hack i häl

Bollen är sumpig
gräset är blött
Jag vill vara med

Bakom gardinen
bakom en dröm
Jag vill vara med

Ni för och jag följer
cigg och parfym
Jag vill vara med

Går Hack i häl
i en blodröd kostym
Jag vill vara med

Under pistolhot
under en bro
Jag ska vara med

Dansar ni kvar här om 500 år?
Jag vill vara med
Jag vill vara med
Jag vill vara med

You've got the love

Idag är en bra dag. Jag känner det.
Stort grattis till Tillypoo som har turen att fylla år denna dag!

Jag misslyckades fatalt med min plan att börja vända rätt på dygnet och stiga upp i någorlunda normal tid. Snoozade till kvart i tolv och gick inte upp för att äta frukost för än klockan var närmare ett... Istället låg jag i min säng och tänkte ut diverse mer eller mindre sannolika scenarion. Mycket vettig sysselsättning om jag får säga det själv. Ibland blir jag lite rädd för min egen fantasi.

Länk

Om någon är intresserad så finns musiken från föregående lista här.

Musiklista

Muäh, jag har tråkigt.

Idag har jag, Karinen och Jessican haft fint projektarbetsmöte hemma hos Karin, som förutom en massa SRS BSNS dessutom involverade lime rooibos-te, kladdkaka och en massa skumma konversationer. Sen har jag även lyckats räkna lite matte, men det gick sådär. Logaritmerna vill inte vara mina vänner.

Well well, tidsfördrivslista! Ta en spellista, ställ in på "shuffle" osv. You know the drill ("Same procedure as last year madam?" "Same procedure as every year, James!")

IF SOMEONE SAYS ”IS THIS OKAY” YOU SAY? 
Alice Practice 

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Hör dåligt fattar trögt

WHAT DO YOU KISS LIKE?
Strawberry Fields Forever

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Where did all the love go?

WHAT IS YOUR MOTTO?
E18

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
We Suck Young Blood

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Cosmic Love

WHAT IS 2+2?
Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Sit Down. Stand Up

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
Chelsea Dagger

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Safe From Harm

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?”
Hands Up

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
How soon is now?

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Dead Souls

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Scenic World (Version)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL? 
Åh Uppsala

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Mother

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Stjärnfallet

WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Le Vent Nous Portera

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
Tiny Little Robots

WHAT MAKES YOU LAUGH?
Inte vackrast i världen

WHAT MAKES YOU CRY?
Untrust Us

WILL YOU EVER GET MARRIED?
In The Heat Of The Morning

WHAT SCARES YOU THE MOST?
People Are Strange

DOES ANYONE LIKE YOU?
The Moon Is Down

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
Berlin

Lat dag

1. Vilket är ditt mest uttalade karaktärsdrag?
Antagligen att jag är lite av en know-it-all. Men förhoppningsvis har jag andra personlighetsdrag som väger upp för detta, annars förstår jag inte varför folk skulle vilja umgås med mig.


2. Vilken egenskap sätter du före alla andra hos en man?
Hm, knepig fråga. Men viktigast av allt är nog att personen är genuin och sann mot sig själv och andra.


3. Vilken egenskap sätter du före alla andra hos en kvinna?

Det är nog samma där faktiskt. Att personen vågar vara sig själv och inte "spelar spel" eller är oärlig.


4. Vad uppskattar du mest i en vänskapsrelation?
Att känna att man helt slappnar av i varandras sällskap och att det inte finns någon press att vara på ett visst vis.


5. Vilket karaktärsdrag hos dig själv är du mest trött på?
Min benägenhet att oroa mig alldeles för mycket och min oförmåga att lämna det som står utanför min kontroll ifred.


6. Vilken är din favoritsysselsättning?
Att bara sitta och ha det gott i en eller flera goda vänners sällskap.


7. Hur blir man helt lycklig?
Man skiter i alla "måsten" och krav från omgivningen och lever livet fullt ut, helt som man själv vill.


8. Vad betraktar du som din största olycka?
Att mina tankar allt för ofta gör mig olycklig.


9. I vilket land vill du bo?
Sverige är faktiskt helt ok i mitt tycke, men jag skulle vilja pröva på att bo i England oh kanske även något annat land. Jag får helt enkelt se vart mina vägar för mig.


10. Vem är din favoritförfattare?
Neil Gaiman är i en klass för sig.


11. Vem är din favoritpoet?
Bob Hansson.


12a. Vem är/var din favorithjälte från böckernas värld?
Shadow från Amerikanska Gudar.


12b. Vem är/var din favorithjältinna från böckernas värld?
Death från Sandman är coolast någonsin.


13. Vem är din favoritkompositör?
När man säger kompositör så tänker jag inte direkt på populärmusik, utan snarare gammal klassisk musik eller möjligtvis filmmusik. Så nu väljer jag det sista alternativet och säger Yann Tiersen och Danny Elfman.


14. Vem är din favoritmålare?
Paul Klee, han har varit det sen jag skrev ett skolarbete om honom i nian. Men annars är jag ganska såld på hela surrealismen som genre.


15. Vilket är ditt favoritnamn?
Gud, det här är en svår fråga. Det varierar. Men Alexander är ganksa fint, likaså Emanuel och sen har jag fastnat för namnet Birk sen min klass hade Ronja Rövardotter-tema på klassikern.


16. Vad hatar du allra mest?
Människans till synes oändliga dumhet.


17. Vilken talang skulle du helst vilja besitta?
Jag skull vilja vara grymt musikalisk.

18. Hur kan du tänka dig att dö?
I mitt eget hem, efter ett långt och tillfreställande liv.


19. Hur är ditt nuvarande sinnestillstånd?
Lite lätt illamående, om än betydligt bättre än imorse. Då mådde jag ungefär lika bra som Vladimir efter att han blev överkörd av snöplogen. Sen är jag även ganska uttråkad och allmänt illa till mods över saker som det är svårt att sätta fingret på. Men annars mår jag prima!


20. Vad är ditt motto?
”Blir man kär så ska man slå till". Trots att det kommer från Ebba von Sydow är detta ord av stor visdom, som kan appliceras på allt från shopping till känsloangelägenheter. Vill man verkligen något så ska man köra på det helt enkelt, annars kommer man ångra sig sedan.


Gott nytt år!

Må det bli ett bra år!

RSS 2.0