Mile end

Varmt, och jag gillar det!

För övrigt kan jag meddela att på måndag och tisdag är det Loud Crowd på Pipeline, en tävling där banden som deltar tävlar om att få spela på Gatufesten. Inträdet är fritt, och gratis är gott så det blir nog att pallra sig iväg dit på måndag och/eller tisdag.

Läs mer här!


Oops! I did it again

Jag har gjort det igen. Joggat alltså. Och tro det eller ej, men det kändes faktiskt nästintill skönt. Fan, när hände det här? När skedde förändringen från Fröken "hej-jag-är-nöjd-med-att-sitta-still-tack-så-mycket" till Fröken "åh-vad-härligt-med-en-joggintur"? Okej, det är väl ingen negativ förändring (jag tror att jag har hört någonstans att det där med motion kan vara en bra grej) men om jag någon gång börjar njuta av att åka längdskidor så måste jag nog skjuta mig i huvudet. Eller hoppa av ES och börja på LS. (Resultatet blir nog ungefär detsamma.)

MJ

Det här har ni säkert hört/läst på tusen olika ställen redan men Michael Jackson är död.

Helt sant faktiskt. Det var lite svårt att tro på det från början, jag hörde det på P3 och började genast fundera på vilket humorprogram det var som sände så här dags. Det var nyheterna. Ska jag vara ärlig är jag lite chockad, jag trodde att han hade bytt ut så mycket grejer i sin kropp så att han skulle leva och bli typ tusen år gammal. Men hur gammal blev han? *gör en wikipedia på Michael Jacksons ålder* Han föddes den 29 augusti 1958 (även att de redan har hunnit skriva in att han är avliden i wikipedia-artikeln). 50 år blev han alltså.

Hann han spela alla sina konserter? Annars tycker jag synd om de som köpte asdyra biljetter för ingenting.


Spooky

Två läskiga sammanträffanden:

- Senast jag använde radion stängde jag av då låten Fame spelades. Gissa vilken låt som spelades alldeles nyss då jag satte på den? Just det, Fame!

- Sent igår kväll satte jag mig i vardagsrummet för att kolla på TV ett tag, jag kastar en snabb blick på bordet där de fyra första böckerna i bokserien om barnen Baudelaire's olycksaliga liv ligger. Den fjärde boken i serien heter Det sällsamma sågverket, och jag tittar på den precis då jag slår igång TV:n, och gissa vad de snackar om på nyheterna? Sågverk!

Plupp

Klicka här!

Join the dark side...

... we have facebook (ja, jag vet att jag är en dålig människa).

Gårdagen tillbringades hos Jonathan, det var roligt att äntligen få träffa människan igen efter en fruuuktansvärd lång vecka då han var i Montenegro (men jag har Sims 3, så jag överlevde). Vi tog bland annat ett kvällsdopp i Indalsälven, det var... ja, inte varmt i alla fall. Och imorse skedde en epis händelse: Jag vann över Jonathan på Mario Party. Har aldrig hänt förut och kommer troligtvis inte att bli en vana eftersom han är en liten nööörd, men jag hade väl tur den här gången eller något.

Idag var jag med Jessica på stan, hon köpte jeans och vi fikade på Kulturmagasinet där vi som vanligt satt och kläckte ur oss en massa smarta saker om hur saker borde vara men inte är (vi borde styra världen, Karin, om du blir diktator kan Jessica bli Kollektivtrafiksminister och jag kan bli... Besserwisserminister?).


Rallyföraren

Fint att jag glömde bort att skriva om det jag hade tänkt skriva om i förra inlägget. Aja, jag skyller på den här datorn som är dum dum dum och inte lät mig boka biljetter till Harry Potter och Halvblodsprinsen. Men till slut lät den mig i alla fall göra det, så nu är vi glada. Snel dator.

Anyways, så spenderades gårdagen (AKA Midsommar) ute hos Bratten i Indal, det var typ grillkväll, mestadels en massa människor från Fridas klass (eller före detta klass kanske man ska säga, de har tagit studenten nu) och lite löst folk (vilket var två tjejers pojkvänner, och jag då). Det var trevliga typer i alla fall, vi spelade kubb (mitt lag vann, och det var SÅ MYCKET tack vare mig) och Alias, samt lekte en massa Maffia (typ samma personer blev maffia alla gånger, trots att vi blandade korten, freaky). Sen så... sov jag typ. Och idag har jag övningskört! Först körde vi omkring en massa på sjukhusparkeringen (jag har allvarliga problem med att parkera rakt) och sen körde jag hem. På en riktig väg. Med riktiga bilar (fast lagom långsamt naturligtvis, som Karin säger, det blir mindre olyckor om alla kör 30). Jag känner mig SÅ DUKTIG.

Have a good time

Jag sitter vid den gamla datorn (för pappa har ockuperat den nya). Det känns konstigt, ovant. På den tiden som den numera gamla datorn var den nya datorn så satt jag i princip alltid vid den, och även ett tag efter att vi hade skaffat den nya datorn, men sedan blev den konstig. Internet funkar bra och så, men om man försöker spela musik på den så "fastnar" ljudet och det låter som när en skiva hackar. Jag har ingen aning vad det beror på, men det är inte trevligt och efter det har jag försökt att undvika att använda den här datorn i största möjliga mån. Så nu plågar jag mina föräldrar med fruktansvärd alternativ rock på min lilla bärbara stereo, hugaligen!

Nu fick jag ett sms från mon amie (stavas det så, franskkunniga människor?) Johanna som befinner sig i Menton på den franska rivieran, den lilla situngen. Förresten, jag fick även ett samtal förut från Jonathan, som befann sig på Arlanda efter en jättejobbig vecka i Montenegro (han var TVUNGEN att äta av den JÄTTEGODA hotellfrukosten, och hotellet låg typ hela 30 meter bort från havet, stackaren kan inte ha haft det lätt).

Midsommar

Ibland när någon har sagt något roligt händer det att jag skriver upp det i min mobiltelefon. (Egentligen borde man göra det oftare eftersom man alltid glömmer sådant så snabbt och det är kul att komma ihåg i efteråt, men skitsamma, det var inte det jag skulle säga.) Nu har jag i alla fall en massa sådana citat, varav en del säkerligen redan har publicerats på min förra blogg, men i så fall får ni nu nöjet att läsa dem igen!

"Jag är inte lesbisk, jag är T-Rex!"
En klassiker, från mig till er.

"Då kan vi bygga en jord som vi kan styra, med en wii-mote!"
Kommer INTE ihåg vem som sa det, men det låter som en plan.

"Silikonkropp med människokaraktär"
Diskussion angående omdöpandet av alkolfri cider till "äppeldryck med ciderkaraktär" spårade ur och utmynnade i myntandet av detta uttryck. Jag tror att det antingen var Baronessan eller Fröken Röd som kom på detta.

"Jag och kotten kan bli ett par!"
Jessica och kottens förhållande blev intensivt men kortvarigt.

"Du har nyckelpigor i öronen. VAR ÄR ALLA MÄNNISKOR?!"
Ja, vart var alla människor Jessica?

Wille: "Den blir mjuk och gosigså att det inte gör ont när man slår folk med den."
Nils: "Vad pratar ni om?"
Wille: "Kukar!"
Nuff said, den här talar för sig själv.

"Du är så straight man kan bli din lilla bög!"
Me thinks Miss Olby is behind this, m'yes?

"Jag är så jävla snygg! Jag borde bli våldtagen!"
Erika var glad och snygg.

Gås: "Skitsamma, du ska till mig i alla fall, du har inget val."
Wille: "Din mamma är en val!"
Efter Messa de Requiem, snyft.

"Om man är två, då är man ju åtminstone fler än en..."
Karin visar att hon begriper det här med grundläggande matematik.

"Hur många möss har dom? För jag har ju tio fingrar."
Jessica kan också det här med att räkna.

"Uppblåsbar nerförsbacke!"
Mathilda försökte komma på va "rutschkana" hette, men det gick som det gick.

"Tänk dig att det är som en chokladboll, fast med brunt istället för vitt."
Mathilda vet minsann precis hur man ska beskriva en arraksboll!

Jag: "Hur pass intim relation kan man egentligen ha med en arraksboll?
Mathilda "Vill du verkligen veta det?"
Dessa arraksbollar *drömmer sig bort*

"Emo-muren är låg, för emos är så nere!"
Pun very much intended.

"Olby - med jävligt mycket Y!"
Talar också för sig själv.

"Utfyllnad - ja tack, vi ser det!"
Jessica om en viss persons upptryckta bröstbilder.

Gås: "Här tar JAG på Jonathan!
Jonathan: "Han tog på det också! Jag kände hans HAND mot den."
Homoerotik på min ära!

"Du ser ut som en stor kran..."
Jag tror att Jonathan var lite trött när han sa det där. Jag förstår inte vad han menade, och det tror jag inte han gjorde heller.

"Ja, homofober är ju alltid bra... NEJ, DÅLIGA!"
Hur var det nu, Karin?

Jag hoppas att ni inte har avlidit av citat-överdos nu. För övrigt kan vi meddela att det är mindsommar idag, och att midsommarstången är en tradition som kom till Sverige från Tyskland så sent som på senmedeltiden. En enhetlig uppfattning om vad som ses som midsommarmat bildades dock inte för än under 1900-talet. Så nu vet ni det!


Ensam hemma

Jag kan fortfarande inte fatta att jag innan sommaren är slut kommer att ha sett Arctic Monkeys live. Det känns helt sjukt främmande. Men bra, mycket bra!

Sen har jag även beslutat mig för att stanna hemma när mina föräldrar åker i väg på husvagnssemester, jag kände att lite vila mellan Hultsfred och Urkult kunde vara behövligt. Så istället för att följa med på hela långa turen så kommer jag att ta en buss ner till Stockholm när de är där, så jag kan shoppa och ha kul i hufvudstaden och förhoppningsvis kika lite på min kusin när han går högvakt. Men resten av tiden de är borta kommer jag att vara ensam hemma, wohay! Party, någon?

Radio

Jag har suttit alldeles för mycket framför datorn. För övrigt, om det finns någon liten snäll människa som kan tänka sig att hitta på något med mig den närmaste tiden, så får de gärna höra av sig. Jag har inget bättre för mig än att passa Daniel och spela Sims 3. Och lyssa på radio. Massa radio.

Urk

Men LOL, hela mitt inlägg försvann.

LOL

Nu ska jag ut och jogga. Japp, ni läste rätt, JOGGA.
Ja, vi får ju se hur det går...


Alnö

Gårdagskvällen var mys, efter studentmottagningen tillbringade jag resten av kvällen ute på Alnö. Jag, Jessica, Karin, William och Anette grillade och tjötade på Willes mammas nya killes (LOL) altan, very nice m'yes. Förresten, Jessica, kan du ta med soundtracket till Hair nästa gång du kommer till mig?

Idag spenderades dagen och kvällen också ute på Alnö (fast åt andra hållet, liksom), farmor hade 90-årskalas hemma hos Britt och Nils-Erik. 90, kan ni fatta det? Sjukt gammalt och jag vill bli som henne, resa omkring till alla bekanta och promenera en massa, hon är en riktig krutgumma. På Alnö så åt vi i alla fall väligt gott, spelade kubb (jag slog ned en kubb!) och Trivial Pursuit. TP gick något bättre än kubben, men vi körde evighetsvarianten där man bara får tårtbitar på tårtbitsrutorna, plus att spelet var från Jesu tid, ungefär. Men trevligt var det, jag har kommit fram till att jag gillar min slökt, i alla fall på pappas sida för där är alla typ gamla.

Nu ska jag nörda lite Sims 3, sen gå och lägga mig. Toodles!


Sommarlov

Nu är det sommarlov på riktigt!

Mitt sommarlov kommer se ut som följande:

Slappa fram till 7:e juli då det bär ner till Hultsfred, hemresa den 12:e juli. Sedan ska jag hinna med en husvagnssemester till Stockholm/Varberg/Göteborg innan det är dags att åka upp till Näsåker den 25:e juli. 5:e augusti åker jag hem därifrån och hinner vara hemma i några dagar innan den 9:e augusti, då jag åker ner till Varberg. Där stannar jag till Way Out West-festivalen som är den 14:e och 15:e augusti. Hemfärd söndag 16:e augusti, och sen är det en vecka tills skolan börjar igen.

Väldigt upptagen med andra ord. Men kul ska det bli!


My lack of proof is your disguise

Mer eller mindre viktiga saker att veta:

- Jonathan åker till Montenegro på lördag (fast det har väl ingen missat, så som han har skrytit om det)
- Arctic Monkeys tredje album kommer att heta Humbug och släppas i Sverige den 26:e augusti
- I sommar kommer jag att befinna mig i Näsåker mellan den 25:e juli och den 5 augusti
- Om ungefär en halvtimme ska jag vara på en studentmottagning
- My Little Pony började säljas 1983, och företaget som lanserade produkten står även bakom Transformers. I vissa fall har ponys och Transformers samma namn, som t.ex. Zig Zag och BeaCHCOMBER

Busy days...

Igår var det vagnsdekoration som gällde. Jag var på skolan från kl åtta till strax efter fyra, och majoriteten av denna tid tillbringades utomhus i varierande mängder av regn. Lagom skoj med regn, men under omständigheterna så lyckades vi ändå få ihop en väldans fin liten (nåja) vagn. Okej, vi var inte överamtibitiösa som vissa andra (*host* SP2 *host*) men jag tycker att vi gjorde vårt bästa under omständigheterna. I poängsättningen kan jag avslöja att vi kom på delad femteplats (uttrycket "sistaplats" har en så negativ klang) med LS-vagnen, MEN noteras bör att vi stod OVANFÖR dem på listan i mailet. Jag väljer att tolka det som att vi var snäppet bättre.

Idag var det maskeradbrännboll på Norra. Antal närvarande: Fem. Men jag, Jessica, Karin, Jocke och Jonas kämpade tappert och vi lyckades faktiskt (med förstärkning av en person) ta oss till final, tro det eller ej! Och detta till trots att vi på de första två matcherna bara lekte och spelade våra roller som guider och turister med dålig engelska (And now we're going to play burnball. You hit the ball with the rocket very hard and then you run run run). HAHAHA på alla som inte var där. Ytterligare ett HAHAHA på alla som inte var där, i och md att de genom att vara frånvarande (väldigt osolidariskt) gick miste om pizzan. Men väljer man att vara frånvarande när man borde vara närvarande får man skylla sig själv. Pizzan var väldigt god i alla fall.

Den blomstertid nu kommer

Idag har jag haft min sista seriösa skoldag! Fast det enda skolarbetet vi hade var redovisningen av monologen, sedan gick resten av dagen åt att spela kort och jobba med banderollerna till treornas studentvagn. Det var faktiskt såpass kul att jag stannade till halv fyra och gjorde det, utan att det kändes som att det hade gått speciellt lång tid. Vagnen kommer bli bäst! (Såvida det inte regnar, men om det regnar så regnar det och i så fall är det inget vi kan göra åt saken.)

För övrigt är jag numera även lycklig ägare till ett Hagström 773 (troligtvis från 50-talet), en riktig skönhet!

Valdag, på min ära

Teater... fest? Återförening? Avslutning? Vad man nu ska kalla det så har vi det idag i alla fall, och vädret ser i alla fall bra ut än så länge. Jag och Jonathan tog en promenad till City Gross förut för att jag skulle köpa en macka (ja, jag är tråkig och orkar inte grilla), och det var helt klart en bahaglig temperatur. Vi kom dessutom fram till att humlor är mycket smartare än getingar. Varför? Jo, för att dom håller sig till blommor istället för att störa människor som käkar saker utomhus, vilket gör människor mindre benägna att döda dem av ren irritation. Och jag har dessutom aldrig sett en humla flyga in i huset, men typ en miljon getingar (inte på samma gång dock, och tur är väl det). Alltså, humlor är smartare än getingar. Plus att de är ulliga och gulliga också.

Helt IQ-befriat inlägg, I know. Men vi kan väl förbättra det något genom att uppmana alla som får rösta men inte har gjort det än att GÖRA DET NU. Annars kommer vargen och tar dig, så det så.

Nu ska jg vara en duktig teaterestet och öva på min monolog, ha en trevlig valdag!

Nationaldagen

Pappa kidnappade datorn hela morgonen för att installera nya arbetsminnen, till mitt stora förtret eftersom jag hade hoppats få spela massa Sims 3. Men nu går dator mycket snabbt i alla fall, så jag är inte helt onöjd. Sen kan vi nämna det faktum att det är Sveriges nationaldag idag, och jag har (liksom de flesta andra svenskar) inte en aning om varfö vi firar den. Hade det något med Gustav Vasa att göra, eller hur var det? Om någon vet så kan denna någon gärna få tala om det för mig.

Well well, nu borde Jonathan dyka upp snart. Byes!

The EU and shit

Sims 3 imorgon, yeah! Hoppas bara att min dator pallar det, annars blir det inte skoj. Men förhoppningsvis är det ingen fara, pappa har satt in lite mer arbetsminne. Just nu sitter jag och dricker Brämhults Blåbär-Hallon Smoothie och skriver på mitt fördjupningsarbete, men senare bär det väg till biblioteket för att utöva sina demokratiska rättigheter. Rösta till Europa-parlamentet, that is.

Enligt min åsikt är det varje röstberättigad medborgares plikt att gå och rösta, det är skamligt att inte ens hälten av Sveriges befolkning röstade senast det var Europaparlamentsval. Jag antar att det låga valdeltagandet i Europaparlamentet bero på att folk anser att det är mindre viktigt vilka som sitter i Bryssel än vilka som sitter i Sveriges riksdag. Många kanske tycker att det som bestäms i Europaparlamentet inte berör dem, men så fel man kan ha. EU får allt större makt, EU:s lagar gäller över Sveriges, så om något röstas igenom i EU har vi här i Sverige i princip inget annat val än att acceptera. Alltså är det ytterst viktigt vilka represententer från Sverige som sitter i EU, eftersom de är vår enda möjlighet att påverka.

Och röstar man inte, så har man ingen rätt att klaga.

Dessutom blir jag så irriterad på att vissa inte verkar bry sig om att de får rösta. Vi här i Sverige tar rösträtten som en självklarhet, eftersom den har varit det i flera generationer. Men demokrati är långt ifrån en självklarhet. I Sverige har folk en gång kämpat hårt för att få den rättigheten, och på vissa ställen kämpas det fortfarande.

My point is - Vote, god damn it. Om du inte vet vad du ska rösta på så gå åtminstone dit och rösta blankt, så har du i alla fall utövat de demokratiska rättigheter som du har förunnats.

007

Igår fick jag en liten dosa som man ska använda för att logga in på internetbanken.
Jag känner mig lite som en hemlig agent. *Nynnar på Mission: Impossible-temat*

Fuck you

Dragspel idag. Synkoperna (wohoo, musiknördord! Låter jag som att jag vet vad jag snackar om eller låter jag som att jag vet vad jag snackar om?) i Tom Dooley är fortfarande dumma och svåra mot mig, men det handlar bara om att jag måste få handen att göra det hjärnan förstår. Sen har vi gjort ett litet experiment att jag typ ska få ta ut Den Blomstertid Nu Kommer på gehör (fast vi har fuskat lite för läraren visade vilka toner jag skulle använda), det är skoj.

Och jag kan fortfarande inte lägga in youtube-videos! Jag fattar inte vad det är som är fel, det ska finnas en knapp som heter "uppdatera" but it just isn't there. Jag ville lägga in videon till Fuck You med Lily Allen, men det får bli en tråkig länk istället. Klicka här! Den är fin och handlar om George W. Bush.


Nya färger

Fult eller fint?


Filmkunskap

I hetsen och hasten såhär de sista skolveckorna har jag helt förträngt kritikeruppgiften vi skulle göra på filmkunskapen. Faktum är att jag antaglien inte kommer hinna (lär: orka) göra den överhuvudtaget, i alla fall inte om deadline är på fredag, så jag hoppas att alla andra har glömt bort den så att vi slipper. Bra plan? Den duger.

I övrigt går det faktiskt ganska bra, jag har sett klart på alla high-schoolfilmer (det blev 8 stycken totalt), så nu ska jag bara sammanfatta mina slutsatser på ett bra sätt, och kanske göra ett fint bildspel eller dylikt. Nu kommer Jakob in i rummet och skriker "Jävla bög!". Nu gick han ut igen. I wonder what that was all about?


Tea for me!

Haha, även att jag lyckades få till en sådan där fin iPod också. Men jag lyckades inte lägga in en youtube-video, det stod att man skulle trycka på "uppdatera", men jag kollade och det fanns ingen sådan knapp. Jaja. DÄR HÖRDE JAG DET VACKRA LJUDET NÄR VATTENKOKAREN SLÅR IFRÅN! Te till mig, fantastico, nu ska jag kolla på The Secret Life of the American Teenager (ja, jag vet att det är gay och löjligt, men det är jag också så det passar ju). So long!


Beroende

Att pilla på bloggen är faktiskt lite beroendeframkallande.

Header

Okej, headern ser lite fail ut, men med tanke på att jag inte kan ett skit om att koda bloggar så är det ett under att jag ens fick dit den. Så var glada och nöjda, m'kay?

RSS 2.0