Chant down Babylon

LOL, impulsanmälan till universitetskurser på min ära!

Hade en mycket trevlig kväll med Karinina igår. Sushi köptes, buss åktes till Alnö, sushi förtärdes i lekpark, naturgodis inhandlades, buss åktes in till stan igen, Mycket Manligt Kaffe dracks på Barista, snabbvisit på Pipeline genomfördes och till sist dracks det Ännu Manligare Öl på Irish.

För du vet vem som sköt vem i kriget

Chai och kladdkaka ♥ Lite Glesbygd'n på det också, ännu bättre.

Kände att dagens skoldag var väldigt värd. Jag trodde att jag skulle hålla mitt engelskatal, men så blev det inte. Fast så hemskt onödigt var det ju egentligen inte, jag skulle ändå ha behövt ta mig till skolan för att köpa biljett till lärarmiddagen och hämta min cykel. Känns också rätt bra att jag får göra det på tisdag istället, då har jag lite mer tid på mig att faktiskt lära mig talet (som jag skrev klart igår, ehe).

För övrigt hänger min Urkult-längtan i sig, tror att jag spär på den rätt bra genom att lyssna på en massa mysig reggae. Jag blev väldigt glad när jag läste igenom programmet och såg att Kapten Röd spelar efter eldnattsinvigningen, det har potential att bli awesomeness på hög nivå.

Glesbygd'n - Parasita

-

NEJ MEN HALLÅ NÄRHETSABSTINENS

Augusti, kom snart!

Tog en promenad längs minnesgatan och kollade igenom alla ungkultbilderna, både från -08 och -09. (Kan hittas på bilddagbokskontot UngkultForever, om någon nyfiken människa undrar.) Det var stor nostalgi, glädje, lycka och kanske ett gnutta vemod. (Och en gnutta galghumor när det dök upp en bild på tre personer som idag har heeelt andra relationer sinsemellan. Att det skulle bli på det viset hade nog inte någon av dem trott då.) Nu sitte rjag här och längtar efter musik, kärlek, lägereld, sovsäcksmys och nakenbad i älven.

Även en viss lust efter dreads väcktes. Jag kommer aldrig att orka spara ut mitt hår till den här längden igen, så jag kanske borde passa på? Tål att tänkas på...

Tomma ord för döva öron

Uh oh. Det känns som att jag håller på att bli sjuk. Jag har ont i halsen och fryser lite lätt, även fast jag sitter i datorrummet vilket lätt är husets varmaste plats. Inte lovande. Men jag satsar på att kurera mig med te när jag kommer hem efter dragspelslektionen.

Måndag, måndag

Lyssnar på Lasse Lindh och skjuter upp saker. Är lite dum i huvudet och vill göra saker som förmodligen inte är så bra, men sen när har det smarta valet varit det som är roligast? Näe, just det.

Ikväll är det i alla fall Öppen Scen på Råa Rummet i Stadshuset, känns lite nervöst men mest roligt. Märtha och jag var med på radion imorse (vid en så ogudaktig tid som klockan åtta) och pratade om det litegrann. Sen skyndade jag mig iväg till skolan, fast det hade jag egentligen inte behövt göra för vi hade ingen riktig lektion. Dock fick jag reda på mitt betyg i två kurser och vi hade möte angående studentvagnen och klassikern, så det var nog bra att jag var där ändå.

Hell to the yeah

Ehe, inte bloggat på nästan en vecka. Men det är inte bara mitt fel, senast jag kände för att skriva av mig funkade inte blogg.se, så det failade ju. Sen kan vi ju låtsas att mitt dåliga uppdaterande beror på att jag är en så sjuuukt upptagen människa. Eller något.

Anyways, väldigt fin och rolig vecka. Mösspåtagning i onsdags, det regnade och var allmänt fail, men på kvällen klarnade det upp och vi mysfestade hos Märtha vilket var väldans skojsigt.

Igår åkte jag och Märtha till Härnösand där vi mötte upp med Susanne, Elisabeth och Kicki för förfestande följt av krogutgång. Härnösand känns som en väldigt välplanerad stad, det är inte långt att gå någonstans (för det är så litet) och nästintill alla krogar ligger på en gata. Vi gick till Bittens, vilket faktiskt var en asmysig krog, lite som Irish här i stan fast med mer sittplatser. Jag drack en kommunistdrink som hette Maos Lilla Röda och smakade jordgubbsglass. Farligt farligt.

Imorgon blir det kulturkväll på Råa Rummet med öppen scen och massa mys, jag och Märtha ska dessutom vara med på radio P4 kl 08.00 imorgon och snacka lite om det.

Jag är din om du vill
Du är vinter i april
Spela svår men skyll dig själv
När du fattar vad du missar

Familjen - Vinter I April

Jobb

Wooh, klar med engelskarapporten. Inte helt nöjd, men vi ska ju skriva om och lämna in igen oavsett, så den får vara som den är.

Helgen har tagit knäcken på mig men samtidigt har det varit väldigt rolig att få var en del av hela det här modevisnings-projektet. Nu får vi ju dessutom komp-ledigt resten av Scenografi, mask och kostym-lektionerna, vilket är välbehövligt eftersom jag har en del plugg att ta igen.

Idag är det hard work work för hela slanten, först ska jag kila ned och vara barnvakt från 11 till 15 ungfär, och 16.30 är det dags att infinna sig på jobbet där jag sedan kommer att vara till 21.30. Känns rätt skönt att samtliga ställen är inom tio minuters gångavstånd, annars hade det blivit jobbigt.

I deserve this anguish

Fullkomligt ÄLSKAR att jag har varit på skolan och genrepat från tio till halv tre, för att därefter gå ner på stan och hålla i en improvisationsworkshop på pipeline där jag befann mig till tio ungefär, och när jag sedan kommer hem efter att inte ha haft en lugn stund på tolv timmar och äntligen får sitta vid datorn och bara SLÖA en liten stund (fast slappna av på riktigt kan jag inte naturligtvis, eftersom jag har malande tankar på uppsatsen som jag är alldeles för trött för att skriva någonting på), DÅ tycker min mor att det är lämpligt att komma och gnälla på mig. "Är det här papper du ska ha kvar du brer ut dig över halva rummet kan du inte plocka undan någon gång bla bla bla" säger hon, och visst stämmer det men när jag är trött som en liten gnu och dessutom stressad över tuden olika saker är det kanske inte världens bästa tillfälle att be mig att göra något överhuvudtaget.

UH. Och jag känner att grammatiken flög ut genom fönstret där någonstans men screw that. Gnuer bryr sig inte om sådana petitesser. De bara frustar.

Sen kan vi konstatera att jag och William är fantastiskt dåliga människor (blame Canada the internet), men ´fan vad vi äger på tongue twisters.

Lava

Rastlösheten griper tag. Borde fortsätta att skriva på min engelskarapport, men motivationen är inte stor nog för att få orden att komma. Eftersom jag inte pluggar borde jag överge datorn och göra något vettigt, typ läsa eller sova, men det känner jag inte riktigt heller för. vettefan vad jag vill egentligen. Blä.

För att övergå till en mer positiv sida så kan jag berätta att jag har sytt färdigt mina kläder till modevisningen på söndag. Ända tills idag var jag lite halvt missnöjd med både klänningen och jackan, men nu när de båda var färdiga och jag prövade dem tillsammans så var det som att något klickade till - och helt plötsligt såg allt så rätt ut!

Hoppas att vi får möjlighet att "köpa ut" våra kläder efteråt, för jag är väldigt sugen på att sno mönstret på min jacka och sy en till, fast i något mysigare material. Klänningen skulle säkert också gå att sy om, eller om inte annars kan jag ju bara vänta till år 2050 och hoppas att jag fortfarande har samma klädstorlek.

Kristi flygare

Ikväll har jag genomfört min andra utbildningsdag på telefonjobbet. Jag fick pröva att ringa folk för första gången, och det var ju rätt fint att den första som faktiskt svarade (satt och rinde i ca en kvart innan jag fick ett svar, man undrar varför folk har mobiltelefoner egentligen) även blev den första jag fick boka in.

Kan fortsätta att konstatera att Lasse Lindh är jävligt bra. Svenskt svårmod är rätt kung ändå.

Lasse Lindh - Varje Litet Steg


Det snurrar i min skalle

Pumpar Familjen på hög volym och känner att lusten att skriva på rapporten inte är sådär överdrivet megastor. Men jag kämpar på, håller på att sega ur mig en sammanfattning av Rab Ne Bana Di Jodi nu, sen får vi se om det hinner bli något mer. Om inte annat har jag ju imorgon förmiddag på mig, och förhoppningsvis en stund på kvällen också beroende på hur lång tid utbildningsgrejen för jobbet tar då.

Även om det är ett skitjobb med provisionslön som jag har fått tag i så känns det ändå skönt att jag i alla fall har fått tag i ett jobb. Hittils har jag inte hört något från de ställen jag sökt sommarjobb på, så även om jag hoppas att något annat dyker upp så ser det inte alltför ljust ut. Men men, som jag har räknat ut kommer jag i alla fall tjäna minst så mycket att jag klarar mig på det över sommaren, men kanske inte så mycket att jag får något direkt att lägga undan.


Wöö



Firar dagen med asstor bild på MIG! De nya glasögonen kom snabbare än väntat, köpte dem i fredags och fick dem redan igår.

För övrigt älskar jag sönder Familjens nya album Mänskligheten. Jag måste se väldigt rolig ut när jag sitter och lyssnar på den samtidigt som jag skriver på min engelska-rapport. (Dansa lite, skriva lite, dansa lite, skriva lite.)

Familjen - När Planeterna Stannat

"Love would be cool"

Det är söndag, men eftersom jag har varit i skolan idag känns det som måndag. Mycket märkligt.

Ännu märkligare är att jag har fått ett durkslag som present. Det låter kanske som en present som man inte skulle bli speciellt till sig över, men det är ett jättefint durkslag i rostfritt stål, och det är något som jag kommer att behöva men aldrig skulle ha kommit på tanken att köpa själv. Så när jag flyttar hemifrån och blir fattig student kommer jag LÄTT att ha det snyggaste durkslaget i korridoren!

Jag känner att detta möjliggör en rad nya raggningsmöjligheter för mig. Tänk dig bara att kunna säga "Men du, ska du inte hänga med hem till mig och kolla på mitt... durkslag. Det är i rostfritt stål. Helt sant, jag lovar." Killarna kommer falla som furor alltså.

Apropå raggning:

Video, klicketiklick!


Han vill ha en flickvän. Vad puttenuttigt.

"So, yeah I'm looking fo a girlfriend. I just wanna tell you I have a six inch penis, but it doesn't really matter though, cause you're probably not hot enough to get it up."

"I'm bipolar and schizofrenic, so if you ever wanna have kids that's something that can totally be passed down to them."

Kom igen brudar, verkar inte han vara rena kapet? Go for it, säger jag bara!


Svenska Hjärtan

Varför lyssnar jag på Lasse Lindh? Visst, han är fantastisk, men det är "må dåligt"-musik och det är kanske inte riktigt det jag behöver.

Har haft en väldigt upptagen dag som det känns, varit i skolan och skrivit på min rapport (gick väl sådär...), haft klassikermöte med klassen, åkt ner på stan och köpt glasögon (de är lite bibliotekarie-aktiga, väldigt fina!), haft möte med UngArr och slutligen kommit hem och ätit middag. Trötter. Egentligen borde jag sätta mig och plugga nu, men min ork är lika med noll. Ska kolla lite på Bing Bang Theory och gå på en promenad, sen får vi se hur det blir.

Lita på mig, sen får vi se

Lyssnar på Krunis och känner hoppet växa i bröstet, den där varma lugna känslan av att "det är lugnt, det ordnar sig". På bussen hem från dragspelslektionen började det helt plötsligt regna, massor. Av någon anledning gjorde det mig glad.

En annan sak som bidrog till dagens lycka är Rab Ne Bana Di Jodi, en mysig "liten" Bollywoodrulle på 2 timmar och 45 minuter. Såg första halvan igår och sista idag, uppdelningen kändes välbehövlig. Diggar konceptet med "masala movies", lite humor, ett uns av tragik, en nypa romantik, en hel del sång och dans och sen slänger vi in lite halvt omotiverade jaktscener med motorcykel och en sumobrottningsmatch, så har vi något för alla! (Kanske därför de blir så förpillat långa, för att de vill klämma in så mycket...) Sen är det väldigt fint att de är så fruktansvärt kyska hela tiden, det gifta paret i filmen kysstes inte ens en gång, och att sova i samma säng var det inte ens att tala om.

Markus Krunegård - Den som dör får se / Markus Kyrkogård

Kilometer

Pluggar arbetsmiljö och säkerhet samt lyssnar på franska porrstön à la Sébastien Tellier, på min ära!

Led mig hem

åh doktorn, du är en sorglig figur
pundare på allting som du inte kan få
och du vägrar att öppna åt den som vill in
men ingen kärlek kommer till den som stänger sin dörr
inga drömmar slår in om du gett upp din dröm
det är så svårt att hitta det man gömt

[ingenting] - Led mig hem

Tisdag

Tuesday it is. Tired I am. Speak like Yoda I do.

Vampire Weekend - Run

Bruno K. Öijer

Fcik en jättefin födelsedagspresent av Emma idag på posten, Bruno K. Öijers diktsamling Svart som silver. Den ska jag läsa och vara riktigt svår och poetisk. Sedan ska jag (för att lida och därmed bli riktigt konstnärlig) försöka ställa till med så mycket ofog för mig själv som jag bara kan.

har en känsla
av att det här kommer att gå riktigt åt helvete
käpprätt åt fanders

men
vadå?

inte första gången
jag hoppar i galen tunna
knappast sista heller

jag gör det med flit
spänningen lockar

är värd risken

Längtar

Längtar efter sommar. Värme. Äventyr. Vänner. Urkult.

Timbuktu - Jag drar

Jag kanske köper lite plattor i Amsterdam
Jag kanske lägger mig och glassar på Koh Phangan
Jag kanske ställer mig och skriker på Machu Picchu
Sätter ut skiten i Mogadishu
Jag kanske klättrar upp i en palm på Sri Lanka
Chillar på en fönsterkarm i Casablanca
Tar en sväng till en viss stad i Mali
Kanske blir bäng en hel dag på Bali
Hongkong, Buenos Aires, kanske Yemen,
Miami, Soweto och till och med Bremen
Kanske går på marknad i Samarkand
Ja kanske blir en annan man i ett annat land

Jag är ingen jävla "femenist"

Något jag ofta fascineras över är människors oförmåga att stava till ordet "vegetarian". Jag menar, hur svårt är det egentligen att lära sig det? Såvida man inte är dyslektiker, då är man givetvis ursäktad, men det händer förvånansvärt ofta att människor (på teh internetz, allt som oftast) som stavar helt okej i övrigt totalfailar på just detta ord och skriver "vegiterian", "vegitarian" eller någon annan felaktig variant. Ordet "feminism" är också ganska drabbat av detta fenomen, det händer rätt ofta att jag ser det med stavningen "femenism".

Ärligt talat, hur svårt ska det vara? Vet man inte hur man stavar ett ord så är det inte speciellt svårt att ta reda på, till exempel finns det ett behändigt verktyg som heter Google. Som sagt är det en sak om man har läs- och skrivsvårigheter, men majoriteten av de människor som begår stavfel lider nog enbart av lathet. Och ja, jag är medveten om att det faktum att detta stör mig så oerhört mycket att jag till och med skriver ett blogginlägg om det tyder på att jag är en språkfascist av stora mått, men jag är hellre det än en obildad språkförfulare.


25

Väntar på att det ska bli dags för min PA-redovisning. 1½ timme kvar. Lite segt.

Idag är det den 3:e maj. Om jag inte har räknat fel är det 25 skoldagar kvar tills den 9 maj, dagen då jag tar studenten. Det är sjukt lite. Vad jag vill med att säga det vet jag inte, men det är så det är.


Avokado

Dagens konstaterande: Mogen avokado är fantastiskt, men omogen, träig avokado smakar inge vidare.

Och vad kan sägas om livet i övrigt? Jag konspirerar som vanligt, funderar på att trycka upp visitkort med titeln "Konspiratör, hobbystalker och allmänt nyfiken". *Snurrar på stolen, klappar en vit perserkatt och skrattar ondskefullt*

Födelsedag

Jahapp, då var man tydligen 19 då!

Piratpicknick

Piratpicknicken igår då, herrejävlar. Trots de minst sagt skyhöga förväntningarna känner jag mig väldigt nöjd. Visst, somliga saker kanske kunde ha gått bättre, men man ska inte gråta över spilld öl, så att säga. På det stora hela ett lyckat äventyr, trevligt umgänge, vackra kläder och en del skvaller.

Har jag tur kanske någon högre makt ger mig lite karmapoäng för att jag såg till att en kille som inte riktigt kunde stå, gå eller prata ordentligt blev omhändertagen. Om inte annat så känns det i alla fall som en värdefull upplevelse att ha befunnit sig i den situationen en gång, ifall det händer igen.

RSS 2.0