Tummen upp

.
Skamlöst poserande. Hade rött läpptstift på mig för första gången igår (om man inte räknar de gånger när jag var ca 9 och hade dansuppvisning, men det gör jag inte) och kände för att dela med mig då jag tyckte att resultatet var mycket lyckat, tummen upp för det!
.
The occasion var utgång med kollegorna, vi började på en irländsk pub med gemytlig stämning och trevlig livemusik plus en härlig TV-skärm så att till och med vi som satt längst bak i lokalen kunde se trubaduren samt bromance/dans/låtsasslagsmålet mellan Tuffa Killar som pågick framför scenen. Efter ett tag ville vi dock dansa på riktigt och gick till ett ställe som heter Pygmalion. Aldrig varit där förut men jag förstår verkligen inte varför, gratis inträde, bra techno och en allmänt skön stämning.
.
Idag tog jag mig på något sätt upp till 10. Mötte upp en amerikanska och en kanadensiska från couchsurfing för kaffe, titta på döda djur på museum, mat samt allmänt turistande. De var jättemysiga!

Morgonens överraskning

.
Die Antwoord ska spela i Dubban om en och en halv vecka. Ye-ah!

två böcker

Serie av Liv Strömquist om Ayn Rand. Får mig nästan att vilja läsa skiten, know your enemy osv, misstänker dock att jag skulle spy genom näsan pga för högt intag av nyliberala tankegångar.
.
Bok som jag däremot vill läsa på riktigt är Embassytown av China Mieville som fått årets Locus-pris, den verkar cool.

Bästa Nanna

Nanna Johansson har sökt på "kvinnor" på Facebook och valt ut några, ehm, intressanta resultat. Låt henne underhålla dig.

du kannst schlafen wenn du tot bist

Sånt där väder då det blåser åt alla håll SAMTIDIGT är det nu i Dublin. Mitt paraply blev misshandlat och vändes ut och in fyra gånger på vägen hem, den arme stackaren. Tur att det finns te och game of thrones här i världen, lever livet i ruskvädret.
.
Osså lite musik på det då.

Nederländerna

Tillbaka från Nederländerna sedan igår kväll, dagarna där var fina. Jag har nu gjort Zwolle där vi bodde på ett B&B i ett fint litet rum med egen takterrass, bredvid en kyrka vars klocka hade en lustig uppfattning om när den borde slå (hel, halv, kvart över hänger jag med på, men fem över halv gör mig förvirrad), blev skjutsad på cykel ut på landsbygden, gick på bio och blev förvirrad, besökte många barer och smakade nästan lika många sorters belgiskt öl.
.
På lördagen åkte vi till Amsterdam, blev runtguidade av Emmas kompis som dessutom var snäll nog att låna oss cyklar vilket var fiffigt med tanke på att det förmodligen är det bästa transportsättet i den staden. Blev faktiskt förvånad över hur lättcyklat det var, stan är ju ganska stor men cykelbanorna var väldigt fina. Dessutom var transportmedlet ett bra sätt att se mycket där vi susade fram längs kanaler och genom parker, mitt i natten och på dagen.
.
Det är väl omöjligt att snacka om Amsterdam utan att nämna coffee shops och red light district, att det går att köpa cannabis på varje gathörn inne i city och att sexhandel pågår helt öppet känns sjukt surrealistiskt. Det förstnämnda känns mest kul, visar på att det går att legalisera (eller det är väl inte helt legaliserat utan bara dekriminaliserat, jag är lite luddig på de juridiska detaljerna) cannabis utan att det är JORDERNS UNDERGÅNG och hela samhället förfaller. De rödbelysta fönstren med sexarbetare kändes dock mest olustigt, egentligen inte för att det handlar om säljande och köpande av sexuella tjänster, utan för att det handlar om att köpa bort en persons vilja. Prostitution ses av vissa som ett fritt val, men hur fri är du egentligen när någon betalar dig för att få användning av din kropp under en viss tid. I teorin kan personen som säljer sex säga nej till saker hen inte vill utsätta sig för, men i praktiken är det nog mycket svårare då ett nej innebär en missnöjd kund och därmed är dåligt för affärerna. Kan verkligen rekommendera den här bloggen, för mer angående situationen för en prostituerad. Den är dock skriven av någon i Dublin, så problemet är inte lokaliserat enbart i Amsterdam utan skillnaden är nog mest att där sker det öppet, här i det fördolda. Frågan är vad som är värst, egentligen.

Telefonsvararen

Finaste jag läst idag.
.
Låten som därmed fick helt nya dimensioner.

Om det vore val idag...

... skulle jag känna mig lite för oinsatt för att faktiskt veta exakt vilket parti jag skulle rösta på. Bli lite less på icke-nyheter av den här typen, men vad annars kan en vänta sig av Aftonbladet. Jaha, SD är tydligen tredje största parti och senast Moderaterna hade såhär lite stöd var april 2010. Sensationellt, eller? Missförstå mig rätt, visst finns det en poäng med att det görs opinionsundersökningar för att se hur olika partier ligger till, men dessa undersökningar har i själva verket väldigt lite att göra med hur resultatet i ett framtida val kommer se ut. Som det står i artikeln har Moderaterna sitt lägsta stöd sen våren 2010, men i valet samma höst blev de största parti.
.
Nästa riksdagsval äger rum 2014, och på de två åren som är kvar tills dess hinner det hända mycket i det politiska landskapet, vilket innebär att spekulation i vilka som kan tänkas gå framåt eller bakåt i valet är i stort sett menlöst. Frågan "Hur skulle du rösta om det var val idag?" mäter just en enda sak, och det är (go figure) hur de tillfrågade skulle rösta om det var val idag. Även om det kan ge en fingervisning över dagens politiska läge är det också ett resultat som det bör läggas mindre vikt vid med tanke på att det är mycket enklare att svara oförberett på en hypotetisk fråga än att göra ett val som potentiellt påverkar riktningen av samhället vi lever i. En kollega satte fingret på problemet: det är lite som att bli tillfrågad "Vad skulle du döpa ditt barn till om du fick barn idag?". Lite tillspetsat kanske (de flesta barn brukar inte döpas om vart fjärde år) men i stora drag tycker jag att jämförelsen håller.
.
Oh well, meningslöst fis-i-rymden-inlägg från min sida men jag stör mig bara på när media helt uppenbart drar för stora växlar på "fakta" som är högst ifrågasättbara (alltså basically gör det de tjänar pengar på). När det kommer till kritan finns det bara en opinionsundersökning som räknas - valresultatet.

RSS 2.0