Jävlar i min lilla låda

Om ett dygn befinner jag mig i London, troligen på väg från flygplatsen till mitt hostel. Det känns på riktigt nu, magen börjar knyta sig. "Helvete vad du inte är kvalificerad för det här" skriker monstret bak i bussen fast jag vet att det är jag ju visst, de slängde inte mitt CV i skräpkorgen och jag klarade internettestet. Det är svårt att anpassa sig till att jag faktiskt är en anställningsbar person efter större delen av mitt liv levt i Sverige där du behöver tre års erfarenhet och en masterexamen för att det ens ska komma på fråga (ja ä int bitter...).
Försöker intala mig själv att det är lugnt, jag behöver bara gå dit, vara trevlig, göra mitt bästa och om det inte håller så var det inte meningen, jag kan hitta ett jobb i Dublin, allt kommer att ordna sig.

24 h 25 min

Ankommer till London 21.30 på måndag. Planet tillbaka går 21.55 på tisdag. Att spendera ett dygn och tjugofem minuter i Storbrittaniens huvudstad känns... värt. Så sjukt jävla business (definitivt inte pleasure). Men ett litet äventyr blir det, även om jag känner mig ganska dum som betalar (flyga kostar pengar, som bekant) för att få gå på en jobbintervju. Men hey, om jag får jobb i London inbillar jag mig att det är värt det, och om inte så är det i alla fall en erfarenhet mer.

Strangers, waiting

http://www.youtube.com/watch?v=5I-SbwCHJ80

Lyxknark

Dunnes hade specialpris på Bailey's, en flaska för 13 euro, vilket är ca 70 spänn billigare än på bolaget. Sweeeeet. Sedan kan en ju alltid köpa Irish cream som är i princip samma grej men kostar 7 euro, men det förpliktigar att vara märkeshora. Jag unnar mig det!

Fredag, återigen

Har hittat ett supermegagott örtte med laktrits och kanel och massa annat fint <3
Nu är det fredag igen, jääävlar vad det gick snabbt. Ikväll är det fest hemma hos Katrin, hennes dotter är på besök och vi ska visa henne Dundalk by night (dottern är 18 bara så ta det lugnt, här ska inte supas ned några barn). Imorgon blir det kanske Dublin, hoppas på det eftersom jag väldigt gärna vill konsumera vettlöst och gå ut på en klubb där jag inte känner hälften av alla som är där. Hoppas på't!
Ett litet indignerat blogginlägg av undertecknad, skrivet apropå krönikören Lukas Berggrens något missriktade angrepp på radioprogrammet Ligga med P3.

Söndag igen

Sökt tre jobb idag, inget överdrivet imponerande men en liten klapp på axeln (och givetvis detta bloggskryt) känner jag mig värd. Känner mig ganska lugn egentligen, jobbutbudet för tvåspråkiga här är så pass stort så att jag borde hitta något, om inte i Dublin (vilket jag helst vill) så kanske i Cork eller Belfast. He löser säj på någe vis.
Gårdagen blev en lugn kväll, drog till The Bartender (återupptäckte min kärlek till Bailey's, gott gott mums) och sedan till Brubakers (som vanligt) men det blev hemgång rättså tidigt på grund av att alla var trötta efter fredagen. Rätt skönt faktiskt, eftersom det innebär att jag känner mig som en människa idag. Ikväll ska vi (vet egentligen inte vilka förutom jag och Jackie, men jag antar att Amanda, Sebastian och kanske lite mer folk är inrälnade) gå på bio och se The Help. Fun times!

är en kutryggig själ i en akut ryckig kropp

så dansar vi till dansmusik igen

Slumpen, jag gillar dig

Idag är jag glad för två människor som jag tycker mycket om som jag tidigare trodde eventuellt skulle behöva lämna Dundalk (och mig) har helt hipp som happ fått som bäddat för sig att stanna. Vackert hur universum löser saker ibland.

Sista pusselbiten

Har köpt tågbiljett från Arlanda C till Sundsvall C. (Flyg redan införskaffat.)
18 December.

You're just probably alright, but under these lights you look beautiful

Arctic Monkeys - Still Take You Home

Hej lilla 16-17-18-whateveråriga Linns tonårscrush nr 2 (Johnny Depp var nr 1, om någon undrar). Fortfarande bra, fortfarande fin. Lillpöjken.

Som vanligt ingen rast ingen ro

Tiden är märklig här. På sätt och vis känns det som att det var augusti nyss och jag precis kom hit, men på ett annat sätt känns det som att det här är hela min verklighet. Mitt perspektiv på tid är otroligt förskjutet, om någonting hände för två veckor sedan hade det lika gärna kunnat vara en evighet. Eller igår. Skevt.
Idag gick det sjukt snabbt på jobbet, bara swoooosh och sedan var det slut. Kan ha att göra med att det var lite mer busy än vanligt, nu när vi är tre istället för fyra på svenska kundtjänsten blir det lite mer att göra, även om den marknaden inte är så kaosartad.
Ikväll ska vi iväg och äta, troligen på ett ställe som heter Riva (vilket får mig att tänka på en klädbutik, men nepp). Det blir en liten avskedsmiddag eftersom en dansk vän åker hem (forever and ever, inte bara över helgen) på onsdag. Lite depp, men det blir säkert trevligt.
Bild från en av Halloweenfesterna (totalt var det tre, hej utmattning!)

Ego-posar som fan...

... men jag känner mig lite för nöjd med kvällens look för att inte göra det.
Presentation av kläder a la modeblogg:
Örhängen: Randomaffär i Belfast
Tunika: New Look
Byxor: River Island (visserligen syns de inte men de är jättefint mörkgröna, nästan så att en tror att de är svarta)

RSS 2.0