Torsdag

Mm, nybakta havrekakor! Det var ett tag sedan sist, kanske bra det med tanke på att det är 300 g smör i dem, ehe. Jaja, jag får i vilket fall inte smälla i mig allihopa själv, de är till mitt släktkalas nu på söndag.

Men imorgon är det fredag, och därmed dags för årets piratpicknick! Jag har varit där de senaste två åren, men antingen varit tvungen att gå tidigt eller kommit dit sent, så i år ska jag göra piratpicknicken på riktigt hade jag tänkt. Har dock inte hunnit fixa någon ambitiös outfit, men man kan göra rätt mycket med bara det som finns hemma också. Det är lite trist när folk kommer och inte är utklädda alls, förstör liksom poängen med en piratpicknick. Vill man inte klä ut sig kan man väl hitta något annat att göra på valborg, tycker jag.

Sen måste jag skriva min filmanalys också. Problemet är att jag inte riktigt valt någon film än. Jag skulle kunna analysera Sunshine Cleaning som jag såg i tisdags, men jag vet inte riktigt hur mycket man kan få ut av den.

How soon is now?

Har sprungit omkring och haft möten hela dagen nu. Borde plugga, men jag känner mig aningen för trött. Kan sitta och leta källor till uppsatsen om Bollywood och Hollywood, det är nog ungefär vad jag klarar av att genomföra just nu.

Prettodikt

Bussen hem blev en kvällspromenad,
spontant i nygamla bekantskapers sällskap.

Promenaden hem blev en diskussion om rädslan,
fascinationen inför monstren under våra sängar.
(Som skiljer sig markant från de i bussen, men det blev som sagt ingen busstur)

Upp för backen, telefonen surrar av bekräftelse.
Nu är den tyst men behovet fyllt,
som jag är fylld av inspiration efter aftonens uppvisning i ordkrumbukter utförda av nervösa gymnaster.

Lika nervösa som jag, men modigare.
För mig blir det inga saltomortaler.
Inte ens en liten piruett.

Det blir prettodikt istället. Med grönt te i favoritblommiga koppen vid sidan av.


Det finns sämre sätt att spendera en måndagskväll.


Love For Sale

Letar fakta till mitt Engelska C-tal, om The Tea Party Movement! Kul man kan ha! Lyssnar även på The Smiths och är sjukt nöjd med att jag köpte Hatful of Hollow på skivmässan.

The Smiths - Please, Please, Please Let Me Get What I Want


En annan skiva jag köpte var Love For Sale av Boney M. Inhandlades enbart på grund av det fantastiska omslaget, men enligt far är skivan tydligen en riktig discoklassiker också.



AMAAAZING.

The Afternoon's Hat

Har spelat näst sista föreställningen av "Får alla välja?" nu, vi hade bra publik och det kändes som att det mesta flöt på bra faktiskt. Efter den såg jag på "Den tysta sanningen". Den var nästan som "Welcome, welcome", fast med en handling. (Ja, jag grinade.)

Lalala det finns B-sides till My Propeller på Spotify med fina märkliga namn.


Roiboos, honung och Titanic

Insåg nyss när jag stod i köket och gjorde en kopp te att jag har tappat räkningen på antal koppar te jag har druckit idag. Detta säger dock förmodligen mer om hur pass förvirrad jag har varit idag än om mängden te jag har druckit.

Mm, roiboos ♥

En till sak jag kom på, bara sådär, är att jag inte riktigt vet hur jag känner inför honung. Enda gången jag har det i te är när jag är förkyld, då är det skönt för halsen, men annars är det mest bara sött. Lite för sött. Fast gott till en del saker, som t.ex. grekisk youghurt och äpplen. Hm, slutsatsen är nog att honung helst ska balanseras av något lite syrligt för att vara riktigt gott.

Bra att jag kunde fastslå detta. Det är ett major scientific breakthrough. Jag kommer bergis få Nobel-priset. (Och nej, såfär dags sparar vi inte på sarkasmerna.)

I övrigt har jag inte gjort mycket idag, förutom att SKRIVA KLART PA-RAPPORTEN. Känns sjukt skönt att vara klar med den. När jag blev klar hade jag lust att göra en Leonardo DiCaprio, bara ställa mig i fören på ett skepp och skrika "I'M THE KING OF THE WORLD!". Fast i brist på båtar blev det en promenad istället.

Facebook

Haha, för en gångs skulle hjälper facebook mig i mitt pluggande. Det är fantastiskt ♥

PA-rapport

Skriver PA-rapport. Det knallar på. Ibland känns det jobbigt och jag hatar den litegrann, men jag ska tillbringa resten av kvällen i dess sällskap. Och morgondagen. Det är bara att kötta som gäller.

Föreställningen som aldrig blev

Första gången jag har varit med om att en teaterföreställning ställs in faktiskt. Men ska jag vara ärligt känns det lite skönt, nu hann jag ju jobba en del på min projektrapport, vila min förkylning och söka lite jobb.

Känner mig rätt glad och pepp, det kan ha någonting att göra med att jag lyssnar på en lista som enbart består av musik som gör mig glad.

Window

It’s gonna be a great day lovers
It’s gonna be the best day of your life
Whatever will become of us tomorrow
Doesn’t matter much today
So don’t you worry

The Confusions - Window

Har komponerat ihop en fin och somrig liten lista (på tid som jag borde ha använt till annat, men eh).


Förkylning

Känner att jag håller på att bli förkyld och tycker inte riktigt om det. Hoppas bara att det blir bättre tills på tisdag *tar i trä* eftersom vi har nästa föreställning då.

Sen är det ju hela den här grejen med PA-rapporten som ska in också. Hade tänkt att antingen gå och se Nära Livet på Sundsvalls Teater eller ES-showen på Hedbergska, men det kommer nog sluta med att jag får sitta hemma och plugga, tyvärr. Kanske lika bra ändå, jag borde ta det lugnt och se till att bli frisk.

Kung!

Whey, klar med muntliga nationella. Jag var nog rätt osammanhängande, men nu är det i alla fall gjort.

QC

Aw. Aaaaaw.
Dagens QC alltså. Poor Marigold.

Igenkänningsfaktorn kunde gärna ha fått varit lite mindre också.

Smygreklam

Åt en Ben & Jerry's glass idag, den hette peanutbutter cookiedough eller något sådant. 26 jävla spänn och onödigt miljöovänlig förpackning (en papplåda, fast att den hade ett vanligt "plastfodral" också), men guuud vilken glass. Kanske inte något som man köper varje dag men väldigt god.

Vår

Nu ska jag gå solskenspromenad till skolan!

NOM NOM NOM


Sista dagen på lovet

Idag har varit en fantastisk dag! Nu äntligen känns det som att våren verkligen är här, och jag svettades något helt fruktansvärt i min tunga svarta vinterjacka men det gjorde mig glad, för jag längtar så efter värmen.

Dagen inleddes med teaterrep på Svea, det känns som att vi har fått ihop den här föreställningen och nu saknas bara det där lilla extra, men det har vi två rep innan premiär kvar att fixa till. Efter teaterrepet borde jag ha begett mig hemöver för att skriva på mitt tal, men jag fick ett infall och ringde Märtha. Skitsamma, det är minst lika nödvändigt att umgås med vänner och må bra som att plugga, den som påstår något annat lever inte i NUET.

Anyway så lekte jag och Märtha en stund, vi dryftade alla möjliga slags samtalsämnen (pluskonton, framtid och huruvida det är en bra idé att äta ananas när man tittar på film, bland annat) och skrattade åt JÄTTEARGA män och JÄTTEARGA tonårsflickor innan jag till sist skulle hem.

Väl hemma åt jag (det bör man annars dör man) och sen satte jag mig ner för att leta efter jobb att söka. För sådana kan ju också var bra att ha, och chansen att få ett ökar ju onekligen om man söker.


Sweet Disposition

Det här med sömn känns rätt överskattat. På sistone har den bara åstadkommit en rad märkliga drömmar med besvikelse som följd. Jobbigt. Fast inte så mycket just nu. Det finns de som har värre problem både på TV och i Verkligheten.

(Och åsynen av bilderna påverkar mig inte som förr. Det om något är väl ett gott omen?)

A moment, a love
A dream, a laugh
A kiss, a cry
Our rights, our wrongs (won't stop til it's over)

Imorgon är det släktkalas för min lille bror som fyller 12 (shit, är han verkligen så gammal? Han har fastnat på ~7 i min världsbild). Kuligt värre, ser fram emot mammas supergoda blåbärscheesecake!

Fastnade för ordet

Dagens nya ord: Patronymikon

Patronymikon (fadersnamn, pluralis patronymika) är ett namn som har bildats av faderns förnamn för att markera vem en individs far är. Ett namn baserat på mödernets förnamn kallas metronymikon. Som exempel kan nämnas de svenska son- och dotternamnen (Andersson, Svensson, Nilsson, respektive Larsdotter, Andersdotter, Knutsdotter med flera). Patro- eller metronymika ärvs normalt inte av bärarens barn, och skall därför inte förväxlas med dagens svenska sonnamn, som visserligen en gång var patronymika men sedan omvandlats till ärftliga efternamn, släktnamn eller familjenamn.

Saxat från Wikipedia, resten kan läsas här.

För övrigt mycket trevlig spelning på Pipeline igår, Trummor & Orgel bjöd på någon slags instrumental psykedelisk jazz, eller vad man ska kalla det. Synnerligen svängigt i alla fall!

Trummor & Orgel - Arcadian Flowers

Idag har jag fikat och gnällt lite på Jan Björklund med min mor och en av hennes vänner, samt gjort tappra försök att skriva på mitt tal. Hittils känns det mest som en klassisk "det var bättre förr"-historia, men det är ju bara början, vi får se vart det landar. Nu ska jag spela Sims, och ikväll ska jag umgåsa med Mims (det där var ett FANTASTISKT FYNDIGT rim, I know).

Justice

TUNGT.

Släkt

Oh dear, äldre släktingar invaderar. Det är lite lustigt, det som diskuterades främst vid middagen var fotboll, hockey och utlänningar. Morfar påstod att vi äter mer lamm i Sverige nuförtiden på grund av "de där islamisterna" och sen klagade han och mormor på hur hemskt deras trapphus luktade av deras thailändska grannes matlagning. Just ja, det är visst till invandrarna som alla våra skattepengar går också.
Jag, som har ett i stort sett obefintligt sportintresse men däremot gillar thaimat, curry och vitlök, börjar nästan fundera på om jag är en bortbyting.
Men när det inte handlar om sport eller smygrasism så gillar jag ändå min släkt rätt mycket.

Bother

Bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother bother!

Bother.

Basement

WOAH PARTY!

Dagen har mestadels tillbringats hos Tillypoo, vi lyckades lista ut hur man kunde spela Fireflies med dragspelet så att det låter bra till hennes gitarr. Fett musikaliska vi är, I know. Sen lekte vi (mest Matilda) med en liten leksakssynt som kunde ge ifrån sig de mest fascinerande ljud, men inte riktigt kom överens med stämapparaten. Däremellan raveade vi och åt morotskaka (inte knark).

Sen kom Jessica, Dag, Pierre, Karin JS och Carla dit och vi kollade på Rent (alla hade AIDS) och Rocky Horror Picture Show (ingen hade AIDS men fler människor dog än i Rent, logiken är stor och mäktig). Transor var ett genomgående tema.

"Sämsta lokalen NÅNSIN..."

Just Jack - Basement

Långfredag? Shoppingfredag!

Idag har jag grovt försummat sörjandet av Jesus död och istället gått runt på Birsta med min mor i jakt på resten av min studentmundering (klänningen kirrades nere i hufvudstaden). Tyckte att det var en bättre sysselsättning än att sörja en skäggig man som (enligt ytterst osäkra och ovetenskapliga källor) antas ha dött för mina synder ca 2000 år sedan. Hittade ett par jättefina skor, och en snygg kavaj som dock inte fanns i rätt storlek, men vi ska kolla om H&M på stan har den.

La Roux - Colourless Colour

Påsklov!

Påsklov = amesomeness! Firar detta med att ha en riktigt lat dag och inte göra något vettigt. Skolarbetet kan vänta, jag har ju gott om tid på mig i och med att det inte är några lektioner som hindrar mig från att plugga.

Jag har snart sett slut på allt Six Feet Under, det känns lite jobbigt. Jobbigt överhuvudtaget att kolla på den serien, den är inte direkt det muntraste som finns i vanliga fall och de senaste avsnitten har verkligen varit asdeppiga. Om det inte vore för att det är en jävligt bra serie så vettefan om jag hade pallat. Heavy shit... Men man kan ju tolka det som en klar förbättring att jag klarar av att titta på't och dessutom följa upp det hela med att lyssna på Sigur Ros, utan att bryta ihop det minsta. Stabil_tjej_91 likzzzom.

Jag tycker vi firar det med ett... nej, inte ett hurra... men en mash-up!

Just Jack - Snowflakes [Cured By Temple of Jay Mix]

RSS 2.0