It's amazing

Lyssnar på Kanye West. Aja, jag antar att märkligare saker har hänt.

Dagen har varit mycket angenäm. Det inhandlades virknål, hårsnoddar och kofta, fikades med Rebecca på Coffe House (de hade kaffe, och det var THE SHITS) och köptes lusekofta för 79 spänn (Återkommande Mode, jag gillar't). Sedan åkte jag hem och packade lite till Näsåker tills jag fick ett infall att ringa Karinina. Hon kom över, vi drack te (utan air quotes, säger vi) och sen åkte vi iväg för att kolla på deras nya hus, vilket slutade med att vi våldgästade Tillypoo och kollade på Criminal Minds. Gosigt värre!

Kanye West - Amazing


Dreads

Jag har dreads nu! Det känns märkligt ibland, som när jag har glömt bort det tills jag kollar mig själv i spegeln eller när jag ska sova på dem, men det är väl bara en fråga om tillvänjning. Utsläppta är de inte mycket att hänga i julgranen än så länge i och med att de står ut rätt mycket så att jag ser ut som en palm/bläckfisk/Sideshow Bob. Men uppsatta är de riktigt nice!

Jag sitter och lyssnar på min megastora playlist, det är väldigt spännande att se vilken musik som dyker upp. Upptäckte även att Neon Bible finns nu igen (de tog bort den ett tag och jag blev lesen hest), det gillar vi!

Åh, snart måste jag ner på stan och gå på BANKEN. (Sjukt vuxet, I know.) Ska betala min första hyra för rummet i kollektivet. Har blandade känslor inför flytten, mest positiva men så finns det ju den där lilla rösten bak i huvudet som mantrar "AAAAAAHHHH VAFAN GÖR DU DET HÄR KOMMER ATT GÅ ÅT HELVETE DU KAN INTE FLYTTA HEMIFRÅN FATTARUVÄL DU ÄR JU DUM DU". Men jag försöker att ignorera den. Förutom hela stressen över allt som måste fixas hit och dit med studier och flytt så var det nog länge sedan jag hade en sådan frid i mitt sinne. Jag är en ovanligt glad och lycklig människa just nu, och det är ju trevligt det.

Jonathan Johansson var rätt bra på Trästocks, inte för att jag fokuserade så stenhårt (det var det för kallt för), men jag gillade det jag hörde. Plus att han lyckades klämma in ett "Tack som fan" också.

Alla städer skall tömmas, alla gator glömmas bort


Jonathan Johansson - En hand i himlen

The Sun

hate to love and love to hate her
like a broken record player

Under gatan en strand

Tillbakakommen från Trästocksfestivalen i Skellefteå. Överlag en mycket trevlig helg, även om vädret (det är fel att önska att man hade ett par långkalsonger i mitten av juli) och de sanitära faciliteterna (festivalarrangörerna tyckte uppenbarligen att fyra bajamajor var nog för hela campingen, och att toapapper egentligen var rätt onödigt) lämnade övrigt att önska. Artisterna var bra, bäst i mitt tycke var Markus Krunegård och Khoma, men även Invasionen, Kebnekajse och Moneybrother är klart nämnvärda.

Efter festivalen mötte jag upp mor och far i Umeå för att kolla in staden som jag kommer bo i till hösten (!!!!!11). Hann även med att träffa Micke en stund, vilket var sjukt trevligt. Det känns alltid så lustigt när man träffar kompisar som man inte umgås med så ofta pga geografiska skäl, på samma gång som det känns som att det har gått väldigt lång tid och mycket har hänt så känns det ändå helt naturligt att umgås med varandra. Märkligt, men fint.

Just ja, nu är det i alla fall klart med boendet i Umeå! Jag har skrivit på kontrakt att hyra ett litet rum i ett kollektiv i Tomtebo. Det känns bra och läskigt på samma gång, och oerhört vuxet.

Shitloads

Läser igenom litteraturlistan för Genusvetenskap: Makt och Kön A och den är ta mig tusan en mil lång. Jag kommer inte göra något annat än att läsa i höst som det verkar. Äta kommer jag varken hinna eller ha råd med, i och med att alla de där böckerna knappast lär vara jättebilliga. Det blir till att leva på knäckebröd och kaviar!

15-18/7 2010: A Malmö Odyssey

Ännu en dag och det är förmodligen alldeles för sent för mig att försöka sammanfatta Malmö-resan, men vafan, jag gör ett försök:

Jag tillbringade större delen av torsdagen med att åka tåg. Fick lite panik eftersom SJ tyckte att det var lämpligt att byta ut X200-tåget som skulle ha gått på sträckan Sundsvall-Stockholm till ett InterCity-tåg vilket ledde till att jag blev 20 min försenad ner till Stockholm och därmed bara fick en halvtimme på mig att byta tåg. En halvtimme räcker förvisso gott och väl bara man vet vart man ska, kruxet är att det kan vara lite klurigt att få reda på det eftersom Stockholms Central är alldeles för dåligt skyltad. Jag hann med tåget, men jag hann inte med att gå in på Lush och köpa en schampookaka som jag hade tänkt.

Väl framme i Malmö var det i alla fall sjukt varmt. Jag och Märtha tillbringade första kvällen med att chilla i hennes lägenhet (för det var ungefär vad man orkade med i hettan) och talas vid om ett och annat. Fredagen inleddes med städning och taveluppsättning (vilket blev ett större projekt än jag trodde att det kunde bli), och sen tog vi en liten sväng förbi Myrorna (jag köpte en väska och en skjorta med jättemysig tygkvalitet). På kvällen var det en förfest som visade sig vara långt tillräcklig utan att gå någonstans efteråt.

Lördag: Vi chillade, gick på SF-bokhandeln, åt kebab (obligatoriskt vid Malmö-besök, och billigt dessutom), kvällsbadade (man såg Turning Torso, Öresundsbron och Danmark), och kollade på film (Year One, flamsig men helt okej som nöje för stunden). Sen blev det en liten sväng till Lund i den mörka sommarnatten (som faktiskt är mörk i Skåne till skillnad från här uppe). Lund var gulligt, massa gamla hus och kullerstensgator.

Söndag: Tog bussen hem från Lund till Märtha. Vi chillmakrillade oss, köpte mat, lagade mat (chili con carne och marrängswish, mums!) och såg på film. Sedan var det dags att ta nattåget hem för mig, och det är inte speciellt spännande så jag skippar att beskriva det.

TEH END

Slutsats: Jag gillar Malmö, det finns mycket mer att göra där än vad som hanns med den här gången, och jag ska lätt åka tillbaka dit.

This is love 2012

Kiss kiss on the lips of the apocalypse

Hemkommen från en fin långhelg i Malmö. Orkar inte riktigt gå in mer i detalj (skyller på bristfällig sömn pga nattåg och bussresa hem) men det kanske kommer en mer utförlig rapport imorgon. Idag har jag chillat och konspirerat lite med Tillypoo, trevlans!

3OH!3 - Love 2012

This is the dawning of personal belonging
With sirens and violins
The sky above is fallin'
This is the eve of "I don't believe"
That's all we got in common
The sky above is fallin'

Och det känns som första gången

Ett styck tält har satts upp och plockats ned på prov. Det verkar fungera fint, även om det luktar något suspekt... aja, inget som lite frisk luft inte kan råda bot på! Dock blir jag väldigt förvånad över tältmakarnas uppfattning av hur många människor som kan få plats i ett tält. Tältet ifråga påstår sig vara ett fyrmannatält, men jag skulle nog säga att det är alldeles lagom för två, max tre, personer. Fyra? No way José. Jag är inte jättestor vara sig på längden eller bredden, men fyra av mig skulle få det ganska trångt där. För att inte tala om hur olidligt varmt det skulle bli, hugaligen. Man undrar om tältmakarna i själva verket tänkte sig att tältet skulle brukas av dvärgar, för i så fall skulle fyra te sig som en mer realistisk siffra. Eller kanske anorektiker. Eller katter!

Mm, Familjen.

Familjen - Det Snurrar I Min Skalle

Rah

Woep. Jag vill ha mail. Typ nu.

Annars så är det en fin dag, varmt (surprise, huh?). Jag lyssnar på First Aid Kit och väntar på kaffe.

Nu var det visst dags.

Som förväntat

Moderskapet blev glad över dreads-planerna. NOT.

-

Special Snowflake

Summertime, I'm the silence as the wind blows

Har haft en varm dag. Promenerade in till stan, lämnade in tidsrapporten till kommunen och kollade in rean på indiska (hittade ett vinrött linne och en lila klänning). Sedan hann jag precis hem igen innan jag begav mig iväg mot Emma. Vi promenerade (inte långt dock, det var så varmt), åt marrängswish, kollade på Carnivale, drack kaffe på balkongen, lagade vegetarisk gryta och reste jorden runt. Bland annat.

Sedan promenerade jag hem lyssnandes på mysig musik (bland annat den och den) och bakade kladdkaka mitt i natten.

Nu lyssnas det på:
Kent - Kevlar Soul



Avdelning: Intresseklubben

Är sjukt ledig nu!

Woop

Markus Krunegård - Dystra Utsikter

Det är inte långt kvar till Trästocks nu (fast innan dess är det ju Malmö också, hihi). Men nu ska vi inte förhasta oss - jag har fortfarande kvällen kvar att jobba. Efter det är jag dock sjuuukt ledig.

It's golden now

Jobbar på som tusan! EFFEKTIV TJEJ WOO.

Igår gick jag upp 05.30, var på jobbet 07.00 till 16.00, skyndade mig hem och käkade för att sedan åka ner till stan 17.00 för att jobba på gatufesten. Slutade där 00.30, somnade väl runt halv två på natten. Imorse steg jag upp kl 08.00, var på jobbet 09.00 till 14.00. Kl 17.00 ska jag vara nere på stan igen för mer gatufestjobb, men just nu sitter jag och dunkar 3OH!3 (till min fars förtret). Överväger halvseriöst att åka och se dem i Hamburg. Men vi får se hur det blir, inte aspepp på att göra det ensam, men om någon är på så vore det ju kul...

Jag är faktiskt inte så trött som jag trodde att jag skulle vara (som jag borde vara...) och det är ju bra. Men det känns faktiskt rätt skönt att det är slutjobbat efter helgen, och sen ser jag naturligtvis fram emot Malmö, Skellefteå, Näsåker och vad mer som kan tänkas bli...

Pepplåten!
3OH!3 - I Can Do Anything

I'm never gonna stop, I'm a rolling stone

Har inte bloggat på några dagar, för jag har varit alldeles för upptagen med gå på piratgille, bada, dö av värmen, kolla på Gossip Girl, äta middag hos släkten, jobba, nörda 3OH!3's senaste, vara på pipeline (för kanske sista gången på ett tag vilket ger mig en smula ångest) och jobba lite mera. Men snart är det slut med det (jobbandet alltså, det övriga rövarlivet har knappt börjat), tre dagar kvar bara. Det har gått sjukt snabbt, men jag är toppenglad över att ha fått det jobbet jag fick.

Saker känns ovanligt bra just nu. Jag har väl knappast varit deprimerad innan, men just nu är jag mest jävligt nöjd med livet i allmänhet. Och det är bara nio dagar kvar tills jag far till Skåne! Det tycker jag att vi firar med lite musik:

3OH!3 - I Know How To Say

Det här kommer att bli en bra dag

Gick och la mig kl 20.40 igår kväll och somnade kanske runt halv tio, vilket innebär att jag har lyckats få åtta timmars sömn inatt. Herregud, jag praktiskt studsade upp ur sängen (nåja, det kanske är en sanning med modifikation, men jag var i alla fall piggare än på länge!) och ner i frukostgröten.

Sedan stör det inte direkt att det är sjukt soligt och fint.

RSS 2.0