Desperat hemmafru?

Nämen, vårt trådlösa internet sträcker sig visst ända till tvättstugan! Sånt hjälper när man är Överambitiös Kvinna och skriver uppsats-PM samtidigt som man skötar sina hushållsplikter. Men åker man till Paris (och med gör man (om man är jag)) så får man slita som en liten cochon (som tydligen är franska för gris, enligt the wonder that is google translate) först.

Moget

Bokade flygtaxi till imorgon, känns vuxet. NEEEERVÖÖÖÖÖÖS. Efter skolan ska jag ta en tripp ned till stan och växla pengar på Forex. Det är så barnsligt roligt när en kan börja göra sådana här grejer själv, utan sina föräldrar. Lite som att en är ute på förbjuden mark och att någon närsomhelst kommer säga "Nämen vad gör du här? Du är inte vuxen PÅ RIKTIGT". Om mindre än en vecka får jag gå på systemet också, DET kommer kännas märkligt.

Fransk house, yeah

100% klar med hemtentan, skönt. Imorgon är det tisdag vilket betyder att det är onsdag i övermorgon och då åker jag till Paris. Fattar inte riktigt när det hände, var det inte två månader kvar nyss? Ska bli sjukt kul i alla fall, även om jag är nervös inför att flyga själv och försöka klara mig i ett land där jag inte förstår språket. Hujedamig, vad har jag gett mig in på? Tur att jag har Johanna i alla fall, bara jag lyckas hitta henne så löser sig nog resten.

Daft Punk - Aerodynamic

Det är något särskilt med irländarna helt enkelt

Var på påskmiddag hos Michelle idag. Det här är nog första påsken jag spenderar hemifrån någonsin, det känns lite märkligt men det var en väldigt trevlig kväll. Det var länge sedan jag träffade henne så det var ett kärt återseende, och det övriga sällskapet gick inte av för hackor det heller. Diskussionsämnen varierade mellan politik, familjen Skarsgård, märkliga landmärken (visade Y:et), gingerz (råkade skriva ett Z där det skulle vara ett S med det såg så fruktansvärt fult ut att jag inte hade hjärta att rätta det), skedliggning och ordet "moist".



Här ser vi en bild på skönheten. Pretty, ain't it?

Transmission

Grannen spelar hög musik, men så länge det är Joy Division så är det NP by me.
Tentis går framåt sakta men säkert, har väl skrivit ca halva intersektionalitetsgrejen nu ungefär. Ska fixa lite käk, sedan fortsätts det.

Påskafton

Typiskt, hela världen tycks vara i Sundsvall just när jag inte är det. Tomtebo är dödare än dött, var en sväng till Ålidhem och handlade förut och bristen på cyklar fick mig att undra om undergångsbakterien tagit ett skutt hit från Skellefteå och utrotat halva studentpopulationen. Ah well, jag får i alla fall tid att fokusera på min älskade hemtenta! Har skrivit klart delen om makt nu och tänker ta itu med intersektionaliteten imorgon, det känns ändå som att det mest jobbiga är över. Nu steks det potatisbullar (fantasifull matlagning är min specialitet, hehum) och dessa skall avnjutas till Glee.

(Och Spotify Premium är så jävla skönt så att det är som att ligga dygnet runt. Jävligt bra ligga. Mvh//Vulgo-Linn)

I live in a city sorrow built

Dagens suger: Jag kollade upp utbildningen jag har sökt i höst och det visar sig att det är 325 förstahandssökande. KUL, VERKLIGEN. Tack världen. Något som gör det hela ännu roligare är att jag inte har en tillstymmelse till chansa att räkna ut ungefär hur god/dålig möjlighet jag har att komma in eftersom det är första året de har utbildningen, och därför finns ingen statistik för hur det har sett ut tidigare som man kan bilda sig någon slags uppfattning med hjälp av. Dessutom står det inte heller hur många platser som finns att tillgå, jag menar, om de tar in 100 pers eller 30 pers gör ju rätt stor skillnad. GAAAH. Jaja, om jag inte kommer in får jag ta det som ett tecken att jag inte ska plugga till hösten, helt enkelt.

Dagens äger: Spotify Premium. UTAN REKLAM, BITCHES! Just nu snurrar High Violet för fullt.

Nu ska jag koka te och sedan försöka skriva lite på tentis.

XKCD i mitt hjeeerta



Himlen är oskyldigt blå (och rubriken är pinsamt klyschig)



Kvällsvandring genom Berghem igår, på väg till Scharinska.

Är inne i en Morrissey-period

Har äntligen återförenats med min cykelbebis. Nu ska jag cykla hela tiden. Överallt. HELA TIDEN. Umeå är hemskt blåsigt men det går finfint att äta glass ändå. Håret blåser ivägen lite då och och då, men sådana petitesser får man bortse ifrån när det är vååår.

Morrissey - Suedehead

All I have left is my memories of yesterday

Vettefan om någonting någonsin har gått så segt att skriva som den här ensklida uppgiften. Egentligen är det jättelätt, men jag hittar inte riktigt disciplinen när det finns tiotusen andra saker som är intressantare och roligare. Typ att lyssna på Portishead på mina fina högtalare <3 En måste dra nytta av dem medan en är hemma.

Portishead - Sour Times

Jag sjunger med - det låter helvete men jag njuter

Got everything but you can just choose it

The Strokes - Under Cover Of Darkness

Hemma

Sundsvall är så mycket bättre när jag inte bor där. Här. Distansen och nya perspektiv har gjort mig och min hemstad genom mina ögon mycket gott, jag kan hälsa på och känna att jag trivs. Bli lite nostalgisk, kanske en smula vemodig men mest bara gå runt och känna mig hemma. Njuta av det välbekanta, av att känna igen mig, återkalla ett oändligt antal minnen som knutits till lika många platser. Ett liv som levts här.

Nostalgi är inte en odelat behaglig sensation, vissa platser är svåra. Men ibland överraskar en sig själv och upptäcker att det förflutnas problem inte alltid behöver lösas utan kanske kan upplösas, kommas över och glömmas bort. De har blivit irrelevanta, känns lite väl förra året. Det som smulade sönder och skavde tills du inte stod ut längre har helt plötsligt blivit en förlegad bagatell. Nästan löjligt. Det som var så viktigt?

Sundsvall är och kommer alltid att vara min hemstad, i slutet av dagen är förlåtelsen en lättnad.

Logik alltså

Roskilde har bokat Arctic Monkeys. Peace & Love och Roskilde är samma vecka. Rent logiskt borde de tycka att det är praktiskt att spela på flera festivaler när de ändå är i det hörnet av världen. Dessutom vore det inte första gången det hände, 2009 spelade de på en norsk festival på torsdagen, Way Out West på fredagen och i Köpenhamn på lördagen. Om världen gör som jag vill borde alltså AM spela på Peace & Love så att jag kan se dem. Så det så.

Dagen innan sista ansökningsdagen

Så, nu har jag ändrat min högskoleansökan för sjuttifjortonde men (förhoppningsvis) sista gången. Förstahandsvalet är samma som förut, kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsstudier i Uppsala, men jag har lagt till en introduktionskurs i spanska på halvfart. Hade tänkt ta en franskakurs från början, men kom på att det rent strategiskt förmodligen är smartare att läsa spanska eftersom att jag har en del av det från högstadiet och inte behöver börja från scratch på samma sätt. Dessutom vore det rätt fett att åka till Kuba någon gång (det är sånt här som händer när lättpåverkade människor ser dokumentärer om kubanska läkare).

Frankrikeresan närmar sig med stora steg! Nu är det bara 13 dagar och en hemtenta som står mellan mig och Paris.

Kände mig lite töntig när jag kände igen Krunis röst i Säkert!-låten utan att veta att det var han. Litenördigtjejkanskejagvetinte.

Säkert! - Det kommer bara att leda till ngt ont

Fina grejer

Har införskaffat ett stycke biljett!


Sommarväder och sommarplaner

Dagens väder - sinnesjukt varmt, i alla fall för att vara början av april. Terassen utanför Lindellhallen var fullpackad hela eftermiddagen, planen var att sitta där och plugga men sådant kan en göra när det regnar (vilket lär bli imorgon, om en ska tro på vad som förutspåtts). Haraway-texten är lång och (enligt vad jag hittils lyckats utröna) obegriplig, men jag ska kämpa lite till när jag kommer hem så får vi se hur det går.

För övrigt viskade en liten fågel i mitt öra att P&L har bokat The Strokes, och jag som har velat fram och tillbaka mellan peace och way out west känner mig genast betydligt mer lockad av det tidigare. Vilka är på?


Never the optimistic one

Lite A Perfect Circle mitt i natten kanske?

Jag känner hur en förkylning kryper sig på. Eller nja, den är nog ganska full on om jag ska vara ärlig, men en kan alltid låtsas bli överraskad. Det började redan i torsdags med hosta som eskalerade under fredagen och nu sitter jag här och snörvlar. Planerar att hälla i mig ofantliga mängder te (till skillnad från vad jag gör när jag inte är förkyld, ehum) i hopp om att detta ska hjälpa, eller åtminstone inte göra saker värre.

Gjorde anmälningar till universitet härom dagen också. Första hand blev kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsstudier i Uppsala, det verkar intressant. Sedan är det i nuläget ytterst osäkert huruvida jag kommer plugga överhuvudtaget till hösten, det får tiden utvisa helt enkelt. Det enda som tydligt framstår är att Umeå förmodligen kommer att lämnas, förhoppningsvis för något mer spännande än Sundsvall.

Tisdag

Blir alldeles lycklig av dagens finfina vårväder, speciellt efter de senaste dagarnas grådimmighet. Fika med genuzarna är på Pilgatan var ju inte heller fyfan!

Här kan man streamlyssna på The Kills nya skiva. Inte hunnit lyssna igenom hela, men me likey mucho so far.

Nu ska jag GÅ (för min cykel har punktering, HELVETE liksom) till IKSU och gå på Bodybalance. (Och ja, jag bloggar om det för att få känna mig duktig.)

(Inomhus)festivalande, såhär i april

UMEÅ OPEEEEEEN. Mitt kollektiv har för helgen förvandlats till ett Sundsvallsnäste. Gillar't!

Those Dancing Days, Säkert! (är lite kär i henne nu) och Håkan var grymmeliga, ikväll väntar The Magic Numbers, Bob Hund och sedan får vi se vad det blir mer.

RSS 2.0