I wanna be the king of Spain

Hösten har gjort sitt inträde och var en än går finns det gula löv, antingen på träden eller klibbandes på marken. Helt ok på det hela taget för temperaturen håller sig på en bra nivå, jag myser lite varje gång mätaren på datorn visar att det är runt nollgradigt i Sundsvall och kanske 10-13 här. Mmmm skadeglädje.
 
I onsdags var jag på konsert, Tallest Man On Earth spelade här i Dublin och det kändes som min plikt att stötta en landsman såhär i utriket. Inte för att han behövde det, publiken var minst sagt på och sjöng, klappade och tjoade. Gulligast var att när han mellansnackade började ett kollektivt hyssjande mot de som pratade, tills hela publiken var tyst så att en kunde höra vad han säger. Åh, och när han steg på scenen spelades För Sent För Edelweiss i högtalarna, ifall någon hade missat att det är en svensk som kliver in liksom. När jag sa vilken konsert jag skulle gå på till min housemate Adrian berättade han om en gång när han jobbade som ljudtekniker vid en scen där Tallest Man On Earth skulle spela, men att den spelningen blivit inställd. När folk kom och frågade honom vad som hände svarade han "He had to cancel. Height restrictions.". Han sa att det inte var så många som fattade skämtet.
 
Om mindre än en vecka kommer Märthahjärtat hit med sin kompis Alex, har en känsla av att det kommer bli grymt, grymtare grymtast!

Dagens dåliga humor

 
Jag vet inte om någon har underrättat DN om att det faktiskt finns liv i rymden, på en liten planet känd som "jorden". Huruvida det där finns intelligent liv eller ej är däremot omtvistat.

Happy days

Fem minuter. Ungefär så länge höll mitt paraply i helvetesvädret. Kul!

Lite bilder

 
Bluessnubbar på bluesbar
 
 
Nåntingnånting Cathedral i Rathmines
 
 
Boys Noize

Bra och dåliga grejer. Mest bra.

Bra grej: Det här inlägget på Martin och Johan-bloggen. En blir litt tårögd. Människor är rätt fina ändå.
 
Dålig grej: Yeasayer har annonserat de nya datumen för sin europaturné, giget i Dublin är inte med. Förhoppningsvis jobbar de fortfarande på att få till det.
 
Bra grej: Meanwhile, in Belfast så verkar det som att Marie Stopes-kliniken ska öppna för att utföra medicinska aborter för kvinnor från hela ön, dock enbart upp till vecka 9 och där hot mot kvinnans fysiska eller mentala hälsa föreligger. Men fortfarande, whole lotta mer framsteg än vad som skett de senaste åren.
 
Dålig grej: Min kväll som är lite fucked, trött, ont i magen och känner mig lite "mjääh". Jag är ju ledig imorgon! Borde inte jag vara ute och dansa på bardiskar med en slips på huvudet? Nä då, jag vill mest bara sova...
 
Bra grej: Kom just på att jag har ett halvt paket Ben & Jerry's kvar i frysen. Eeeeehhhheeeeexcellent.

Politisk pepp

Såg nyss Gudrun Schymans avsnitt av Min sanning på SVT Play. Väldigt fint program, känns mycket genuint både gällande politiken och hennes privata liv. Biverkningen är dock att jag fylls av politisk vrede och frustration över hur jämställdhetsfrågor behandlas i dagens politiska klimat: de blir antingen förlöjligade, ignoreras totalt eller väcker en ignorant ilska från antifeministiskt håll. Vi har en självbild av ett jämställt och tolerant ("tolerans" är för övrigt ett ord som säger väldigt mycket om företeelsen, som att andras olikheter är något som vi goda moraliskt högstående svenskar "tolererar" för att vi är så himla öppensinnade, jo pyttsan) samhälle men i den nuvarande takten kommer vi inte ha lika lön för än om 100 år och vi röstar in rasister i riksdag, landsting och kommun.
 
För att inte säcka ihop helt utan bibehålla någon slags optimism och framtidstro brukar jag fokusera på sånt som återger mig hoppet om mänskligheten, exempelvis Vita Kränkta Män (okej att de länkar de skickar är fruktansvärda men folk som kommenterar är VETTIGA och de har tusentals likes), läsande av feministiska bloggar och diskussioner med fina vänner, sånt som får mig att fatta att jag inte är ensam om mina åsikter. En annan sak som peppade mig väldigt mycket var March For Choice-demon här i Dublin i lördags. Eventet på facebook hade ca 1700 närvarande så jag tänkte att "Ok, om en tredjedel dyker upp är det fantastiskt". Vi kom dit tio minuter innan och då var det folk. Sen kom det fler. Och fler. Och ännu lite fler. Det är svårt att säga exakt hur många det var i och med att jag var mitt i det hela, men enligt artiklar jag läst i efterhand uppskattar polisen att det rörde sig om 1500 till 2000 personer och det låter rimligt, sjukt mycket folk var det i alla fall. Irland är inte direkt ett land som har en stor tradition av att demonstrera, och det i kombination med att abortfrågan har varit och fortfarande är ganska känslig gör att det är ett helt enastående resultat. Framförallt tror jag det betyder mycket för att normalisera att vara pro-choice, att visa att vi finns och vi är står öppet för åsikten att abort bör vara ett val som är upp till kvinnan ifråga.
 
Men nog prat, här är lite bilder:
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0