Väntan

Jag tror att jag håller på att bli tokig. För bara en liten stund sen var allt bra, men helt plötsligt var det som att något högg tag. Tristess bjuder in till alltför många tankar, för mycket tid att känna efter på. Inte bra.

Hur lång tid? Halvvägs skulle jag uppskatta. För varje sekund, varje minut, varje timme blir det mindre sekunder, timmar och minuter kvar. Jag härdar. Det kommer att gå bra. Nyårsafton är en rätt fet distraktion, nu när jag tänker efter.

A Certain Romance

Effektiv tjej, har skrivit en karaktäranalys och räknat matte (lyssnandes till Pink Floyd, det fungerade faktiskt väldigt bra). Nu är jag uttråkad. Men imorgon är det nyår!

Trevliga människor

Har varit väldigt husmoderlig och improviserat ihop en gryta med curry, vitlök och what not. Mumsig blev den i alla fall!

Gårdagen spenderades i trevliga människors sällskap, först hos Kristine (som bor längst in i en labyrint), sedan på Irish (där de uppenbarligen serverar "Ylva Hela Dan" och "Ond Bråd Död") och slutligen hemma hos Maty, fast då var vi bara två trevliga människor kvar.

Mellandagsrea och perfektionshysteri

Dagens lycka: Emil Jensens Mellansnack finns på Spotify. Det tycker jag att vi firar med ett stort hurra!

Har även ägnat mig åt lite kapitalistiska efterjulsritualer i Mammons tempel - eller som vi säger på svenska: kollat in mellandagsrean på Birsta. Jag tycker egenligen inte om att gå dit när det är så mycket folk, får lite obehagskänslor av all trängsel, stress och konsumism. I det avseendet är stan lite bättre, där får man åtminstone komma ut i friska luften mellan butikerna.

Jag hittade dock en vinröd sammetsklänning på Monki, den är fin och dessutom mysig och bekväm. Om man vill vara lite makaber så kan man säga att om man slaktar en teddybjörn och syr kläder av dess skinn, så kan jag tänka mig att det går att jämföra med hur det känns att ha på sig den här klänningen.

Jag känner att jag gör alldeles förlite skolarbete, matten har jag satt igång med ganska fint men karaktärsanalyserna och pjäsanalysen går långsammare (läs: inte alls). Men det är ok, jag måste ändå börja släppa på perfektionskraven på mig själv. Jag lägger alldels för mycket av min självkänsla i mina prestationer, ibland måste man koppla bort det och tänka "Det spelar ingen roll hur det går, jag duger som jag är".

Matte C

Har varit duktig_tjej_91 och räknat matte. "PÅ JULLOVET?!" säger ni. "Ja", säger jag. Läser man Matte C så gör man, och om man inte jobbar så mycket som man borde på lektionerna så går det som det går. Vi har prov efter lovet, så det blir till att ta igen eftersläpet på den så kallade "lediga tiden" (som sällan är just ledig, men jag har mig själv att skylla så jag ska inte säga något). Men det är ok, matte är ju rätt mysigt trots allt... eller nåja, i alla fall någorlunda roligt. Åtminstone när man förstår, och det lyckades jag göra idag (det tycker jag att vi firar med ett stort "HURRA!").

With Canon, you can!

Leker med min nya kamera, den är söt, duktig och kan ta bra bilder utan blixt. Halleluja!

Så här ser bebisen ut:


Havreflarn

Läser Bob Hansson och blir varm i hjärtat.

Vi ska tycka om varanda
och det kommer att gå åt helvete
det kommer att gå åt helvete och det är inget
vi kan göra något åt
förutom att tycka om varandra ska vi göra

...

och vi kommer tycka om varandra när vi är så rädda
för att den andra ska försvinna att vi själva funderar på att hinna först

Fungerar väldigt bra ackompanjerat av te och Explosions In The Sky. Men vad gör inte det?

LÄNK TILL DIKT LÄS FIN FIN

Post Christmas

Så var julfirandet över! Jag fick en kamera, Prinsen av Peking, knäck, ett halsband, två fina fat, en bok och säkert en massa mer som jag inte kommer ihåg just nu. Jag är så sjukt dålig på att komma ihåg vad jag får. Nu sitter jag och lyssnar på Explosions In The Sky och klickar fram dåliga raggningsrepliker. Det är förvånansvärt underhållande.

"Jag ser på sättet du ignorerar mig att du vill ha mig."

"Vad har du för systemkrav?"

"Vilken ful tröja, ta av den genast!"

"Ska du med hem och integrera dina kurvor med min y-axel?"

"Om du vore min syster skulle incest vara helt ok."

"I'm Mr Burns and you can be my Smithers."

Vackert.


Dagen före dopparedagen...

... och vi har inte ens plockat fram julgranen än, illa. När jag var liten fullkomligt älskade jag att få plocka fram julprydnaderna och ville göra det redan i början av december om inte ännu tidigare. Nu har jag väl dels förlorat intresset för det litegrann, plus att det i år inte har varit snö för än senaste veckan bara, och då har det inte känts lika juligt alls. Men nu ser det ut som värsta Narnia, det tycker vi om!

Gårdagen med Märtha och Johanna var väldigt mysig, vi käkade på Dino's (en av Matfors tre (!) pizzerior), drack varm choklad med kanel i, åkte madrass, gjorde snöänglar och tjötade en massa. Jag hade faktiskt glömt hur sjukt kul det är att bara slänga sig i snön, så länge man är ordentligt påklädd. Dock önskar jag att jag hade haft lite ordentligare skor, men det får jag väl tänka på till nästa gång.

Idag känns det faktiskt lite juligt, var och fikade på Tant Anci & Fröken Sara (chail-latte och en kaka med choklad och nötter, om intresseklubben undrar), de spelade en massa julmusik och man såg hur det snöade och hade sig där ute. Nu sitter jag hemma och lyssnar på Fever Ray, kanske inte världens juligaste musik, men ganska mysigt på sitt eget mystiska sätt.

God Jul!

They call me quiet but I'm a riot

Inatt har jag sovit i fyra timmar. Men det var sjukt värt det, gårdagskvällen var verkligen superfin och jag känner mig fylld av stor kärlek till de underbara människorna. Jag är beredd att hålla med om vad Kibe sa på Irish: Jag älskar mig själv för att jag valde att gå i den här klassen. Säga vad man vill om mitt 15-åringa jag, men hon lyckades i alla fall ta ett bra beslut.

Sjukt trött dag i alla fall, jag känner huvudet dunka litegrann men det gör inget. Jag "powernappade" i två timmar, det hade nog gått lite bättre om inte min bror och hans kompis hade bestämt sig för att gå in på hans rum och spela fotbollsspel på TV:n, på rejält hög volym dessutom. Trött som jag var så orkade jag inte gå upp och säga till dem att dämpa sig, utan låg bara och irriterade mig i tysthet.

Snart ska jag till Johannybunny med Miss Muerta, måste packa ner lite saker!

This is a gift

Har varit duktig... eller nåja, inte så duktig så att jag har pluggat, men jag har i alla fall slagit in julklappar. Nu ska jag slappna av med lite te och Florence + The Machine.

Snart jullov

Svinkallt var ordet!

Genomgången på mattelektionen flummade iväg totalt, Ossian satt och åt på en äcklig brun banan som han typ hade suttit på eller någonting, så brun var den och det spelar ingen roll om den var helt gul imorse som han sa, den var ända mosig och äcklig. Sedan älskade vi talet e men blev utröstade av idol-juryn.

Jag vill ha grötlunch nu, men treorna får gå sist...

Sen förstår jag inte riktigt varför folk bryr sig om vad Idol-Eriks flickvän gör och inte gör. Hon får väl gå upp på scenen och dansa bäst hon vill, visst, det kanske är lite pinsamt men det känns lite löjligt att det har blivit något av en nationell angelägenhet. Hur orkar man? Stackars flicka.

In The Morning

Effektiv dag! Och en bra låt!

Handlade presenter och julklappar med Tillypoo (vi var fantastiskt brittiska så länge vi orkade i alla fall) så nu behöver jg inte tänka på det något mer. Förutom en grej, men den kan jag egentligen fixa närsomhelst. Sen var jag med på ett möte med Hans från Scen Sundsvall (som Sundsvalls Teaterförening heter numera) och Morgan från RFSL, angående föreställningen No Tears For Queers som kommer till Sundsvall den 25:e mars (Smygreklam, gå och se den ffs!). Nu kom jag just ihåg att jag måste maila de andra i ungdomsgruppen, bäst att göra det på en gång...

Omotiverat

Vissa morgonar (böjer man verkligen morgon så? Det ser så konstigt ut) vill man bara ligga kvar.
Men jag var duktig och gick till skolan ändå (*spontan applåd*) dödssynd att missa lektioner i Scenisk Gestaltning C i och med att man är så beroende av att hela gruppen ska vara där.

Fick ett telefonsamtal av omotiverad ilska ifrån min mor igår kväll, det var lite... speciellt. Tydligen hade jag inte plockat undan tillräckligt noga efter mig, trots att jag hade plockat undan precis lika mycket som jag brukar. Det har inte ansetts som något problem tidigare, men nu var det tydligen tillräckligt för att förorsaka ett raseriutbrott.


Little Earthquakes

From in the shadow she calls, and in the shadows she finds a way, finds a way...

Teaterrep idag, kändes lite ovärt att vi inte körde någon scen då min karaktär var med men det var kul ändå, jag fick spela Jessica, alltså Gunnarson. Sen satt jag väl mest vid sidan och flummade iväg med Annika och Erika. Nu sitter jag och lyssnar på Tori Amos, Little Earthquakes. Jag borde gå och lägga mig. Varför går jag inte och lägger mig?

Imorgon är det tisdag, vilket gör mig mycket glad. Smolk i glädjebägaren är dock att det även betyder att jag måste skriva klart mitt hemprov. Attans...

These precious things, let them bleed, let them wash away...

Sweeter than heaven and hotter than hell

Kaffe ♥

Jag ska försöka att kasta bort mina ekologiska päron (seriöst Jessica, ekologiska päron? Var kom den ifrån?!) men det är okej att ha monster i bussen så länge man inte låter dem köra. Egentligen vet jag ju att det som de skriker inte har något med verkligenheten att göra.

Karawane

Nog för att promenaden hjälpte mot hjärnspöken och tankemonster, men effektiviteten gick det sådär med. Jag har bara sista frågan kvar på hemprovet, men det går sjuuukt långsamt eftersom jag inte lyckas fokusera utan blir distraherad av MLIA, Unrelated Captions, facebook, helgon, bilddagboken och i princip allt annat som man kan bli distraherad av. Tror att det kan ha något att göra med sättet som frågan är formulerad på, väldigt oinspirerande på något vis.

Men Hugo Ball var faktiskt en ganska spännande person. Synnerligen välklädd dessutom.


Beatles från köket

En uppfriskande promenad senare och allt verkar mycket klarare. Det lilla monstret kan sitta där längst bak i bussen och skrika bäst det vill, det betyder ingenting.

I slutändan är det ändå jag som kör.

Och nu ska jag skriva skiten ur den sista uppgiften på hemprovet.

-

Kom igen, svara då.
Det är just sånt här som mina nerver inte klarar av.


Falling

I've fallen out of favor and I've fallen from grace
Fallen out of trees and I've fallen on my face
Fallen out of taxis, out of windows too
Fell in your opinion when I fell in love with you

Sometimes I wish for falling, wish for the release
Wish for falling through the air to give me some relief
Because falling's not the problem, when I'm falling I'm at peace
It's only when I hit the ground it causes all the grief

Explosioner i skyn - Din hand i min

Har trötta tankar och fin musik.

Egentligen är det mesta ganska bra egentligen.
Egentligen har jag inget att klaga på.
Egentligen borde jag tänka på barnen i Afrika och skatta mig jävligt lycklig.

Det är det väl.
Det har jag inte.
Det gör jag.

Men ändå. Det är den där ovissheten som kommer och förstör allt. I stunden känns det fantastiskt härligt underbart lyckorusigt men sen, efteråt, kommer osäkerheten.

Natt efter natt

Nu har jag varit duktig och skrivit två frågor på hemprovet, det får räcka för ikväll för nu är min hjärna slutkörd. Jag får nog försöka hälla i mig lite kaffe innan jag och Johanna drar in till stan för annars finns det en överhängande risk att jag somnar. Fast jag är piggare nu än vad jag var på skolan, ärligt talat fattar jag inte varför jag var å borta som jag var, jag sov ju ändå en sex-sju timmar minst, till skillnad från i onsdags då jag hade ovit ca fyra timmar men var hur pigg som helst. Konstigt...

Don't panic

Jesus alltså, min hjärna fungerar verkligen inte idag. Jag har skrivit två och en halv av frågorna på hemprovet, det är sjukt lite med tanke på hur länge jag har suttit med det. Men det fixar sig, jag har en stor del av morgondagen, plus hela lördag och söndag på mig att skriva klart det.

Lista

När du är klar med testet så lägg till en ny fråga.


1. Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Ja, det gör jag.


2.Har du sett din bäste vän gråta?
Ja, det har jag.


3. Har du gråtit över en kille/tjej?
Om jag har! Alldeles för ofta egentligen. Men sen är jag en liten mes.


4.Vad åt du senast?
Längtan (brödet alltså, jag har inte klurat ut hur man äter känslor än).


5.Har du fått någon komplimang idag?
Inte vad jag kan minnas på rak arm...


6. Bor din mamma och pappa tillsammans?
Japp. I en villa. De har en husvagn också. Ibland är vi så Svensson att det nästan inte fnns.


7. Är du polare med grannarna?
Nej, men min lillebror är kompis med deras irriterande son.


8. Hur många förhållanden har du haft?
Två än så länge.


9. Gillar du någon just nu?
Det finns många människor som jag gillar (att jag sen ignorerar vilket "gillar" som frågan syftar på är en annan femma).


10. Senaste piercingen?
Mina öron när jag var typ elva, sen dess har det inte blivit något mer faktiskt. Men än är det inte för sent!


11.Vart åkte du sist du reste?
Uppsala/Wik.


12.Gay?
If you asked me on a monday, I'd say "Yeees!".


13. Har du däckat/spytt för att du druckit?
Unfortunately, yes. Det är väl något som händer alla förr eller senare, och det är bra på det sättet att man egentligen klarar av.


14. Vad har du för telefon?
En Samsung, vilken modell har jag helt glömt.


15.Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Varför skulle jag göra det?


16. Suger det här?
Om jag hade haft ett liv så hade det nog gjort det.


17. Har du varit på stranden?
Har DU varit på stranden?


18. Vem är din bästis?
Det känns töntigt att rangordna vänskap, men Johanna är väl den som jag har känt längst i alla fall. Sen behöver jag väl knappast påpeka vilka människor som jag anser vara nära vänner, för de är förmodligen medvetna om vilka de är.


19. Vem träffar du mest av dina kompisar?
Jessica, i och med att vi både går samma inriktning och har en gemensam umgängeskrets även på fritiden.


20. Har du bra syn?
HAHA, den var rolig.


21. Har du varit på ett party?
I'm the fucking prince of parties! Eller inte... men ja, det har jag.


22. Vilket är ditt favoritdjur?
Katt!


23. Vilken är din favoritfärg?
Grönt är skönt.


24. Har du varit utomlands?
Ja.


25.Har du sett din bästa vän naken?
Ja, det har jag.


26. Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Det var sjukt länge sen jag var på ett bröllop... Senast var jag nog typ tio, om ens det... men jag var brudnäbb, det var kul.


27.Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
De skulle nog dö av chocken. Eller av skratt.


28. Var är dina syskon just nu?
På sitt rum och sover.


29. Hur är din drömkille/drömtjej?
Den idealiske mannen? There is no such thing.


30. Vilken tid gick du upp i morse?
Strax efter sju, typ.


31.Vad ska du göra i helgen?
På fredag är det ingenting på stadshuset (Gud vad roligt man kan ha åt det där namnet!) och resten av helgen ska jag plugga som en gris.


32. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Gå, bitch!"


33. Vad står det i ditt nyaste sms?
”Känner du några som man kan ragga förfest hos?”


34. Vad har du för kläder på dig just nu?
Svarta jeans och en grön tröja + underkläder och annat skoj.


35.Vad har du för färg på ditt hår?
Brunt, min naturliga färg som jag faktiskt är rätt nöjd med när allt kommer omkring.


36.Vad gjorde du igår?
Hade mattelektion, skrev en pjäsanalys av Ett Drömspel, hade möte med ungdomsteatergrejen, gick på min dragspelslektion och umgicks med en vän.


37.Vad är det första du gör på morgonen?
Vaknar, förhoppningsvis?


38. Vad ska du göra efter det här?
Sova.


39. Tänker du på någon viss person just nu?
Nu kom jag att tänka på Karin eftersom jag snodde listan från henne och hon hade svarat att hon tänkte på mig. Hej Karin!


40. Är du singel?
Ja fast nej. Men mest ja. Det är komplicerat.


41. Vad är klockan just nu?
22.43


42. Katter eller hundar?
Katt.


43. Har du varit kär i en lärare?
Njet.


44. Vad längtade du mest efter på julafton?
Julmat, nom nom nom.


45. Vad önskade du dig i julklapp?
En kamera.


46. Vad ska du göra i nyår?
Som det ser ut nu blir det fest hos Annika.


47. Hur ofta onanerar du?
Jag undviker att förstöra mina vänners hjärnor mer än jag redan gjort och tänker därför inte svara på den här frågan.


48. Mysig hemmakväll eller vild kväll ute?
Vild hemmakväll! Hurr hurr.


49. Har du supit ner en katt?
Nej, bara... nej. Varför?


50. Gillar du Tokio Hotel?
Nej.


51.Har du träffat Tokio Hotel?
Som tur har jag undvikit det.


52.Berätta något som är kul att veta?
QC är braaa.


53. Gillar du sex?
Nej, det är inte meningen att man ska njuta av sex. Sex är enbart okej inom äktenskapet, och då endast i barnalstringssyfte. Njutar man av sex så gör man helt klart någonting fel.


54. Vad för slags musik gillar du?
En massa olika.


55. Vad ska du göra i sommar?
Jag vet inte, det visar sig.


56. Pinsammaste du någonsin gjort?
Vad gör jag som inte är pinsamt?


57.Någonsin varit för feg för att gå fram och visa vem du är för den du gillat?
Ja, fast ett antal gånger har jag faktiskt gjort det ändå.


58. Hur känner du dig nu?
Trött.


59. Vilken är din favoritfilm?
Meh, jag tänkte till och med Trainspotting innan jag såg vad Karin hade svarat...


60.Vilken färg har din tandborste?
Grön och vit. Hammarby, wö wö.


61. Vad har du på ditt databord?
Ett exemplar av Strindbergs "Ett Drömspel", bland annat.


62.Är du hungrig?
Nope, tog en macka förut.


63. Lök?
Kan vara gott i mat.


64. Du var en superhjälte, right? Du hade valet mellan att rädda din sidekick eller 1002 hjälplösa civiler. MEN! Du har Aids. Vad gör du?
Jag skiter i dem alla, jag har ju ändå aids och ska dö så varför ska jag rädda någon?


65. Vilken låt bör man inte ha sex till?
Den där Dragonforce-låten som är jättesvårast på Guitar Herro III skulle nog vara rätt hemsk.


66. Kan du bilda ett(eller flera) ord med första bokstaven av förnamnet på alla du haft sex med?
Nej, en viss bokstav är lite svårkombinerad.


67. Nämn ett intressant fysiskt företräde som får dig att bli attraherad av någon (typ piercing, något visst smink, ZZ Top-skägg, armmuskler, frisyr.)
Fina underarmar och händer är väldigt attraktivt.


68. Hur många gånger har du flyttat?
En.


69. Vilken bok läste du senast?
”Kafka på stranden” av Haruki Murakami.


70. Vilket djur identifierar du dig mest med?
Inte en pingvin i alla fall!


71. Om du fick radera en valfri person totalt, så att vederbörande aldrig existerat, skulle du göra det?
Njae, tveksamt. Jag kan i alla fall inte komma på någon som jag skulle vilja radera sådär spontant.


72. Om du fick ändra vad som helst i världen, vad skulle du göra då?
Göra så att alla människor får njuta av de mänskliga rättigheterna.


73. Känner du dig sexuellt frustrerad?
Inte just nu.


74. Vänster eller höger?
Hjärtat sitter till vänster men jag är högerhänt.


75. Vem i din bekantskapskrets (dig själv borträknad, såklart) skulle du helst se som nästa statsminister?
Johanna, för hon är för oskyldig för att bli korrumperad.

Tillägg:

76. Vilken är din favoritskiva och varför?
Favourite Worst Nightmare av Arctic Monkeys för att... den är bäst helt enkelt. Nej, men det är en skiva som jag verkligen har lyssnat på under flera olika perioder av mitt liv, och jag har alltid kunnat relatera till den, den har aldrig känts gammal eller förbi.


Right over the top

Sébastien Tellier är en dirty dirty fransman. Och jag tycker om det!

Air - Sexy Boy

Jag som hade tänkt skriva klart hela analysen av Ett Drömspel, men nu hann jag bara tolkningsdelen. Å andra sidan tolkade jag verkligen skiten ur hela pjäsen, så förhoppningsvis kan det leda till ett fint betyg. Sen har jag inte lika stor panik över allt plugg längre eftersom hemprovet tydligen inte verkar ta så evighetslång tid att skriva. Peppar peppar ta i trä. Men nu ska jag ner på stan för teatermöte, dragspelslektion och inköpande av biljett till [ingenting].

Från genombrott till sammanbrott

Har varit tillbaka från Uppsala i snart ett dygn nu. Helgen var mycket angenäm med elevhemsparty, julmarknad, glögg, Six Feet Under, pingviner och mycket mer, men framförallt var det trevligt att umgås med Emma. Wik var riktigt fint och jag blir mer än bara lite sugen på att gå på folkis...

För övrigt känner jag att jag måste gnälla lite på August Strindberg också. Ett Drömspel är bra på många sätt, men det är ett rent helvete att analysera. Nåja, kontentan av pjäsen är ju att livet är ett lidande, så det passar väl. Det är synd om människorna!


Åh Uppsala

Nu åker jag!


Your hand in mine

Vem vill ha stolthet när man kan få den man vill ha?
Vad ska jag med värdighet när jag kan ha det bra?
Integritet, vad har den nånsin gjort för mig?
Och tryggheten byter jag med glädje ut mot dig.


Imorgon är det fredag! Jag måste packa. Men ett tag till kan jag sitta och lata mig framför datorn, lyssna på Emil Jensen och ha det allmänt gött. Jag har naturgodis i skafferiet, men jag måste vänta tills efter middagen innan jag kan äta det. Mrr...

Mamma tänker laga mat med skinka i till middag, vilket gör mig något ovillig att äta den. Nog för att man kunde räkna ut att köttindistrin inte är den trevligaste miljön för djur, men när det faktiskt är bekräftat hur jävla illa det egentligen står till så känner jag mig verkligen ovillig att bidra till eländet. Well well, grönsaker och bulgur funkar det med...

Inte ok

ÅH NEJ, nu har den där JÄVLA fredagsmys-reklamen nått Spotify också.

Sörmlandsleden visar vägen

Allt som är gott är en risk.

RSS 2.0