Såhär natten till måndag

Massive Attack - Dissolved Girl

Musik för mina öron

Daft Punk - Fall (M83 vs Big Black Delta Remix)
Fy [insert lämpligt svordom] vad bra!

Läs vetja

Sara Parkman är, förutom allmänt häftig, uppenbarligen krönikör också. Här skriver hon om manlighet.


Fina idéer

Mogwai - Friend of the Night

Känner att en framtidsplan börjar ta form.

Rör inte min kompis

"Den flicka du kallade fet, hon svälter sig och har förlorat över 15 kg. Pojken du sa var dum, han har inlärningssvårigheter, han studerar 4 timmar varje natt. Den flicka du sa var ful, hon tillbringar timmar att sätta på smink i förhoppning om att folk kommer att gilla henne. Pojken du tog krokben på, han blir misshandlad hemma. Det är inte alltid som du tror. Sätt detta som din status om du är mot mobbning."


Texten ovan figurerar folks statusuppdateringar på facebook och är tänkt som ett avståndstagande mot mobbning (mobbing? mobbning?). Så långt kan det väl tyckas fint men jag känner mig lite skeptisk, inte bara över den bitvis tveksamma grammatiken utan snarare för vad texten implicit säger. Jag menar, skulle det vara mindre ok att kalla någon dum om denne har koncentrationssvårigheter? Eller skulle det vara mer ok att lägga krokben på någon som inte blir slagen hemma? Är det inte kränkande att kalla en människa för fet eller ful oavsett om personen ifråga försöker "göra någonting åt" detta eller inte? Det jag som gnällig ordmärkare tycker att texten antyder är att anledningen till att inte mobba människor är att de kan ha tillräckligt med problem ändå, och inte för att mobbningen i sig är fel. Dessutom ger den sken av att det måste vara något avvikande med en person som blir mobbad, vilket indirekt skuldbelägger och sjukförklarar offret i situationen. Som om en gör sig "förtjänt" av att bli mobbad genom att vara på ett visst sätt. Det känns som ett lite konstigt sätt att se saken på.


Äntligen

HEMTENTAN ÄR KLAAAAR. Jag vill skrika ut min lycka från bergstoppar (synd bara att Umeå är plattast någonsin, nu skulle man ha haft gamla goa Sundsvall minsann) men firar istället med att spela Sims.

Tentafan

Är (typ) klar med "faktadelen" av hemtentan. Har den egna självreflexiva delen kvar, men den är kortare och känns inte lika jobbig. Dock är det jag har skrivit SKIT rent ut sagt. Men men. Får jag en komplettering så får jag en komplettering och så är det med det. Bara jag har någonting att lämna in så känner jag mig rätt nöjd ändå.

Vår i luften



Fever Ray - Mercy Street

Ryck upp sig

Dåliga grejer:

- Jag är basically livegen till mitt skolarbete fram tills fredag.
- Förkylningen verkar inte ge med sig, snarare tvärtom.

Bra grejer:

- Har fått min Umeå Open-biljett.
- Posten är på väg med ett exemplar av Empire of Dirt av Wendy Fonarow till mig.
- Vädret är fint idag.

Längtar till freeedaaag, för det betyder inte bara att det är helg utan att jag slipper tentan AKA äckeljäveln.

P.S. Kom på att det var väldigt fint att jag igår statusuppdaterade om chokladfittor när jag bara i dagarna innan hjälpt min lillebror att skaffa facebook. DE SKA HÄRDAS.

Fred och kärlek eller långt västerut?

Börjar allvarligt överväga Peace & Love. Än så länge har de inte bokat något som jag känner att jag  m å s t e  se men det känns som att det kan vara en värd festival att besöka i vilket fall, om inte för musiken så för upplevelsen. Dock är jag även rätt sugen på Way Out West, och jag känner mig inte dekadent/rik nog för båda, så tyvärr kan det tänkas att jag står inför ett något knepigt val. Än så länge har WOW ett visst försprång med Explosions In The Sky och Fleet Foxes, men vi får se hur resterande bokningar artar sig och vart folk jag känner tänker fara.

Kan inte någon av dem boka Arcade Fire? Det skulle göra valet till en klar no-brainer.

Holy Fuck - Stay Lit (hurra för helt orelaterat musik)

Maybe one day

Animal Collective - Peacebone

Borde skriva tenta. Sitter och spåttifajjar rolig musik istället.

Var kul att träffa kusinerna igen, det blir ju inte så ofta nuförti'n.

Tori Amos - Girl

Nu har jag i alla fall skrivit en inledning. Någon slags lös idé till struktur har jag också. Världen (tentan är min värld nu) känns inte lika hotfull längre.

Nu ska jag ta en paus i plugget och knalla nedför gatan för att fira min kusin Erika som fyllt 19!

Silent Shout

Tentis, tentis... varför gör du såhär mot mig? Just nu känns allting oöverstigligt jobbigt och jag vet inte var jag ska börja.

the earth is not a cold dead place

Nu har en köpt Umeå Open-biljett också. När jag såg att The Magic Numbers skulle spela var det som ingen tvekan längre, och sedan får det vara högskoleprov bäst det vill.

Drabbades av någon slags pysselmani och klistrade upp texten "the earth is not a cold dead place" ovanför min dörr. Hej dålig webcambild som jag slänger upp bara för att jag är för lat för att föra över bilderna från min riktiga kamera till datorn.



Har inte lyckats uppamma någon slags pluggork överhuvudtaget. Har inte heller packat inför helgen. Borde plocka ihop papper och kläder nu. Hhnnnnggghh.

... och plötsligt var det blommor!

Omväxling förnöjer, så att säga. Och våren är i antågande, så vad passar då bättre än grönt gräs och blommor? Idag cyklade jag en längre sträcka på asfalt för första gången på länge.

Här kan man lyssna på Fever Rays nya låt The Wolf som hon har gjort för filmen Red Riding Hood. Kan konstatera att min mentala boner för Karin Dreijers musik består.


Dagen efter internationella kvinnodagen

Är det misslyckat av en feminist att inte posta ett inlägg om kvinnokamp på Internationella Kvinnodagen?

Svar: Ja. Förmodligen.

Jag skulle kunna påstå att det var min egen privata protest mot "duktig flicka"-idealet, men det vore en efterhandskonstruktion och förbannad lögn. Sanningen är att jag var för upptagen med jobb, semlor och att bråka med folk på internet.

Men såhär i efterhand kan jag länka till den här videon med Daniel Craig och Judi Dench. Eller det här blogginlägget av Sara Lövestam.


Schtaaan

Skellefteå var en angenäm upplevelse.

William bor i en korridor med ett fint kök. Fredagskvällen tillbringades i sällskap med några av hans klasskompisar, vi bakade blåbärspaj och kollade på Coraline och Danny the Dog (Jet Li som är fem år gammal mentalt lyckas vara sjukt söt samtidigt som han spöar upp folk, slightly disturbing men bra. Massive Attack har gjort soundtracket, frrrrrmmhhhrrrr *collapsing into drooly puddles*). På lördagen fikade vi med Mimmi inne på det "dyra och högljudda stället" för att det var det enda som var öppet efter tre, bakade kladdkaka, käkade thaimat, hängde på Traversen (Skellefteås studentpub, litet men mysigt. Om man är där och vill göra livet jobbigt för personalen alternativt är sugen på en hyfsat stark med god kaffedrink kan man beställa en Kaffe Nero) och bastade under campus.

Helgens citat: "Vi är lite för klockrena för vårt eget bästa." "This will end in flames and also that's what she said." "Det här är inte normaaaaalt." "Egentligen är det jääävligt pretentiöst att leva." "Alla borde ha en liten mig."

Jag har vänt på dygnet och börjat bli sjuk. Försöker stävja förkylningen med te i mängder. Man kan ju hoppas att det hjälper dygnsrytmen också?

Transamerica

Såg just typ världens bästa film. (Okej kanske inte världens bästa men vafan, ingen har dött av lite överdrifter. Sjukt bra var den i alla fall.) Transamerica heter den, och i korthet handlar den om en pre-op transkvinna som får reda på att hon har en tonårig son. Gripande handling, fina karaktärsporträtt och grymt skådespeleri. Rekommenderas.


Gränsen

Jag vill göra sådant som jag inte vågar. Ligga på gränsen och sedan nonchalant rulla över på andra sidan.
Skit i vettskrämd. Skit i kan inte borde inte dum idé.

Bara vara göra leva.

Ganska många till och med

Det finns människor långt bort som jag bryr mig om och som i sin tur bryr sig om mig.
I och för sig finns det människor inte fullt så långt bort som jag också bryr mig om och som som även de bryr sig om mig.

Det är hjärtevärmande.


RSS 2.0