Intensivt

Händelserik dag! Mindre optimal start då jag försov mig, hade tänkt kliva upp 8 men vaknade 9.25 och fick skynda mig till föreläsningen. Kl 15 hade jag intervju för ett jobb som jag sedan fick, yay! Kan ju vara kul med lite extra klirr i kassan, CSN är tillräckligt att leva på men inte så mycket därutöver, och det kan ju vara kul att kunna spara så att en har råd att resa till våren/sommaren. Sen hade jag teatergruppsmöte, vilket gör mig mer pepp för varje gång. Det är en mysig grupp och jag tror att vi kan bygga en riktigt bra föreställning tillsammans. Tveksamheten gentemot Uppsala börjar bytas ut mot ett växande gillande. Tänka sig!
 
 
Balkanbandet som spelade på Katushka i lördags, sjukt awesome.
 
 

en mängd rasande slavdrivare

 
En liten pärla som kursen Politisk Teori bjöd på.

Insikter

Plötsligt förstår jag alla fitnessbrudars besatthet av kvarg - det är ju asgott!
 
En kursare upplyste mig om att nya säsongen av Kobra är i full gång, vilket betyder att jag just nu har ännu mer att förhala plugg med. Senaste avsnittet om kulturen i det allt mer högerextrema Ungern är mycket sevärt. Ungerska låter som en blandning mellan finska och turkiska, märkligt men inte helt oävet.
 
Imorgon kväll bär det av till huvudstaden för att käka middag med mamma och mormor, sen ska jag dra hem och städa för på fredag besöker de mig och då vill jag gärna att lägenheten ser något mer presentabel ut. Har verkligen inte fäst mig vid bostaden, i mitt huvud är den inte ett hem utan bara ett förvaringsutrymme för mina prylar. Det är väl förgängligheten i det hela som gör det, att jag redan nu vet att jag ska flytta till ett korridorsrum/liknande i januari/februari ger mig ca noll lust att piffa till och göra mysigt.
 
Ska snart läsa lite mer. Har varit duktig idag och läst två kapitel i Hague and Harrop, mer än så är väl inte mänskligt att begära?

1 månad + 1 dag

 
 
 

eman·ci·pate

: to free from restraint, control, or the power of another;especially :  to free from bondage
 
: to release from paternal care and responsibility and make sui juris
 
: to free from any controlling influence (as traditional mores or beliefs)

22 oktober

Kan Studentstaden sluta vara snåla och försöka hålla vettiga temperaturer i sina lägenheter? #frysersomettlitetas
 
Biljett upp till Umeå köpt, första helgen i December bär det av. Helgen dessförinnan ska jag dessutom till Dublin, känner att min plånbok kommer gråta lite men vad gör det när hjärtat sjunger. Igår var jag på föreläsning med Kajsa Ekis Ekman om Eurokrisen ur ett grekiskt perspektiv. Tänker inte ge mig på att sammanfatta allt hon sa, men intressant hur medierna i de rikare EU-länderna verkar vara mer intresserade av att sprida myten om den late greken som nu måste betala för sin slösaktighet än att ta itu med de faktiska problemen och se till att Grekland tar sig ur krisen.
 
Efter ett par dagar av en hög klar hösthimmel har nu ett grått tjockt täcke rullat in och riktigt bäddat ned sig över Uppsala. Fiiiint. En kanske skulle flytta till sydligare breddgrader? Inga pengar, men i alla fall vackert väder. Just nu tänker jag i alla fall tillbaka på sommarens Londonweekend då det var 30 grader varmt och vi hittade den här skylten utanför en butik i Brick Lane.
 
 
// Linn, nu under andra helvetiska väderförhållanden

To tell the truth, this could be the last time

 
 

La Ritournelle

Oh nothing’s gonna change my love for you
I wanna spend my life with you
So we make love on the grass under the moon
No one can tell, damned if I do
Forever journeys on golden avenues
I drift in your eyes since I love you
I got that beat in my veins for only rule
Love is to share, mine is for you

There are beautiful women on Match.com...

Människor jag känner kommer att förändras
Allt som jag älskar kommer att försvinna
Det ärliga och sanna kommer att förglömmas
Som andan uti kylan kommer vi förångas
 
29 tills jag dör...
 
 
I noticed you left the cap off my toothpaste...

Men fan då

PM-ångest, pluggångest, livsångest, Sverigeångest, tisdagsångest. Sen är det sista ansökningsdagen för vårterminen också, så bara att lägga till beslutsångest på listan. Måste få kandidatjäveln gjord någon gång även om jag just nu helst vill långt långt bort. Har kollat på jobb i Madrid, Amsterdam och Berlin, men jag vet ju att om jag skulle sticka iväg skulle det dröja max ett år och sen sitter jag där i kundtjänsten och är uttråkad. Senaste dygnet har jag ändrat min ansökan tre gånger. Kan säkert bli fler.

art of

Almost

We're still the same

 
Haim - Forever
 
 

RSS 2.0