Vad kom först, hönan eller hen-debatten?

Jajajajaja jag vet att DN är en liberal tidning men ibland börjar sensationsnivån bli så låg att skämskudden nästan åker fram. Exempelvis denna artikel om att MP valt att genomgående använda sig av pronomenet hen i sitt nya partiprogram. Förses med rubriken "MP KAN MISSA VÄLJARE MED HEN". Hur mycket av artikeln handlar om detta? Några få meningar, där en statsvetare på den något ledande frågan om MP på grund av användadet av det omtalade ordet kan tänkas tappa väljare svarar att, jovisst, det kan väl tänkas, men att de som blir upprörda av ett könsneutralt pronomen ("hen kan du vara själv, gubbkärring!") förmodligen inte skulle ha varit speciellt benägna att rösta på Miljöpartiet i vilket fall. Vidare konstateras även att MP likväl som hen är populärare bland akademiska kvinnor i städer än bland män i landsbygd. Kapten Uppenbar tackar för inslagningen av den öppna dörren, liksom.
 
En lustigkurre skulle ju annars kunna anmärka på att det är synnerligen naturligt att hen förekommer genomgående i Miljöpartiets partiprogram, då miljörörelsen och djurrättsrörelsen har starka band till varandra, och så det borde knappast komma som någon överraskning att de väljer att uttrycka detta genom att lyfta fram hönan.

Vid kanalen


Tall Ships Festival

 

Johanna, Erika, Emma


Umeå


Urkult

 
 

Efter after work


Dark Horse Inn, fancy drink


Krunis, det var längesen

vidare, vidare, utan vidare
nyhetens behag
den älskar jag
jag vet, jag är svag

Forbidden Fruit Festival

 

På ett tak


När mamma hälsade på

 
 

Cork


St. Stephen's Green

 

He som hen hen henna

Det här med att DN ska bojkotta ordet hen: så sjukt töntigt. Känner de inte för att använda ordet hen är det väl bara att skita i det, utan att göra en grej av det och ba "Vi tänker inte använda hen, vad tycker ni om det era jävla queeraktivister???". Motiveringen att användningen av ordet skulle vara ett politiskt ställningstagande klingar lite falskt, för det är väl ett minst lika politiskt ställningstagande att förbjuda ordet? Världen, herregud.

denna fredagskväll

ALLTING SER ANNORLUNDA UT VAD HÄNDER AAAAH var min första tanke. Bara för att jag inte loggat in sedan Juli har blogg.se väl inte rätt att ändra allting. *KRÄNKT*
 
Okej, då var dagens reaktionära reaktion ur vägen. Annars är det bra, Dubban pendlar mellan varmare och kallare vilket innebär att hur man än klär sig blir man antingen svettig eller frusen (eller båda) men vi har inte trillat över tröskeln till hösten ännu.
 
Nu sitter jag på mitt nya rum och lyssnar på min housemate som spelar gitarr och sjunger, väldigt fint tillråga på allt. Känner att jag fick in en fullträff på det här med boendet när jag flyttade: bättre stadsdel, större och finare rum, sköna housemates OCH billigare hyra. Det är ju nästan så att en fäller en lyckotår.
 
Nä nu är det dags att tänka på refrängen, ska upp och jobba imorgon kl 9.

RSS 2.0